Samsung, Radeon Grafikli Exynos Destekli Bir Dizüstü Bilgisayar Sunacak İddiaları! 2021

Samsung, Radeon Grafikli Exynos Destekli Bir Dizüstü Bilgisayar Sunacak İddiaları! 2021

Söylentilere göre, Samsung ve Apple uzun vakittir akıllı telefon dünyasında rakipler, ancak yakında rakip dizüstü bilgisayar SoC’ları da olabilir mi? Yeni bir rapora göre, Koreli firmanın mobil aletler için RDNA destekli bir GPU oluşturmak için AMD ile 2019 ortaklığı, entegre Radeon grafiklerine sahip Exynos tabanlı bir dizüstü bilgisayara sebep olabilir.

.

ZDNet Korea’ya göre, entegre AMD GPU’lu bir Exynos SoC’ye sahip bir Windows 10 Samsung dizüstü bilgisayar, bu sene sonlarında, bir sonraki ve muhtemelen son Galaxy Note telefonunun piyasaya sürülmesinden bir müddet sonra gelecek. Samsung’un başka bir Note yayınlamayacağına konusunda söylentiler var , ancak şirketin daha seriden vazgeçmediği görülüyor.

.

Samsung bu sene başlarında, “bir sonraki amiral gemisi ürününün” AMD’nin RDNA grafik teknolojisine sahip bir Exynos SoC kullanacağını söyledi. Bunun, şirketin Galaxy Fold gibi birinci sınıf akıllı telefonlarından birinde görüneceği düşünüldü, ancak önce dizüstü bilgisayarlara inebilirdi. Bunlar AMD’nin APU’larındaki entegre GPU’larından değişik olacaktır; Samsung’un sürümü özel olacak.

.

Samsung, Radeon Grafikli Exynos Destekli Bir Dizüstü Bilgisayar Sunacak İddiaları!

.

Apple’ın M1 çipleri, Intel’in alternatiflerine mukayese et performanslarından dolayı büyük övgüler aldı ve Samsung, bunu şirket içi çözümüyle çoğaltmayı umuyor. Bu, şirketin Arm tabanlı dizüstü bilgisayarlara ilk baskısı olmayacak – Samsung Galaxy Book S , Qualcomm Snapdragon 8cx tarafından desteklenen birkaç makineden biridir – ancak Exynos SoC, Intel / AMD’nin M1 ve CPU’larıyla daha yakından eşleşebilir.

.

Rapor ayrı olarak dizüstü bilgisayarın ekranının, hafızasının, pilinin ve depolamasının hepsinin Samsung’un kendisinden geleceğini belirtiyor ve bu da firmanın yeni OLED ekranlarından birine sahip olacağını gösteriyor.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




BİP Gerçekten Güvenilir mi? 2021
BİP Gerçekten Güvenilir mi? 2021

Malumunuz üzere Whatsapp zaruri tuttuğu kontrat sonrası insanlar alternatif chat uygulamaları aramaktalar. Peki Turkcell Bip harbiden güvenli mi? Turkcell geçtiğimiz aylarda Türkiye Varlık...

Nokia C1 Plus Çin’de Satışa Sunuldu 2021
Nokia C1 Plus Çin’de Satışa Sunuldu 2021

HMD Küresel , 14 Aralık’ta Avrupa’da Nokia C1 Plus akıllı telefonunu duyurdu. Çin, 25 Aralık’tan bu yana ön siparişler için mevcut . Tasarılandığı gibi, akıllı telefon şu...

16 İnç MacBook Pro, Yeni Klavye Tasarımlı İlk Cihaz Olacak
16 İnç MacBook Pro, Yeni Klavye Tasarımlı İlk Cihaz Olacak

Bu ayın başlarında yayımlanan bir rapora göre Apple, yeni MacBook Air modellerinde klavye tasarımını değiştirecekti. Bugün çıkan rapora göre ise klavye tasarımının değişeceği...