Samsung’tan ZTE Axon 30 Pro İçin 200 Megapiksel Sürprizi Geldi! 2021

Samsung’tan ZTE Axon 30 Pro İçin 200 Megapiksel Sürprizi Geldi! 2021

Samsung, birkaç hafta önce sızdırılan 200 Megapiksel çözünürlüğe sahip kamera sensörü ile hala ses getiriyor. Yeni ortaya çıkan bir sızıntıya göre ZTE Axon 30 Pro200 Megapiksel çözünürlüğe sahip ilk akıllı telefon olabilir.

.

Samsung'tan ZTE Axon 30 Pro İçin 200 Megapiksel Sürprizi Geldi!

.

ZTE Axon 30 Pro özellikleri dışında işlemcisi için de ehemmiyetli bir sızıntı ortaya çıkmış vaziyette. Aynı zamanda serinin bir evvelki telefonu olan Axon 20, ekran altı kameraya sahip ilk akıllı telefon olarak tarihe geçmişti. En üstteki siyah temalı resim ise Axon 20 modeline ait.

.

200 Megapiksel Çözünürlüğünde ZTE Axon 30 Pro Kamerası Sızdırıldı

.

ZTE Axon serisi ile orta segmentte ehemmiyetli bir noktada. Her ne kadar akıllı telefon pazarında üst sıralara oynamasa da Çinli marka, anavatanında ehemmiyetli bir pazar hissenine sahip.

.

ZTE Axon 20 modeliyle ilk ekran altı kamera modülünü kullanan yenilikçi marka, şimdi de Samsung’un geçtiğimiz hafta sızdırılan 200 Megapiksel çözünürlüğe sahip sensörünün geleceği düşünülüyor.

.

Samsung aslında üst düzey sensörlerini kendi amiral gemilerinde kullanmadan pek rakiplerinin kullanmasına müsaade veren bir firma değil. Şu anda da Galaxy S21 Ultra modelinde kullanılan yeni ISOCELL HM3 sensörü halihazırda başka bir Android telefon üreticisinde kullanılmıyor.

.

Samsung'tan ZTE Axon 30 Pro İçin 200 Megapiksel Sürprizi Geldi!

.

Ortaya çıkan ZTE Axon 30 Pro kamerası özellikleri arasında ise Samsung S5KGND isimli sensörün 50 Megapiksel ana çözünürlüğe sahip olduğu görülüyor. Bu yeni sensörün 200 Megapiksel desteğine sahip olduğu da sızıntıda görülüyor. Ancak Axon 30 Pro‘nun bu çözünürlüğü kullanıp kullanmayacağı merak konusu.

.

Sensörün büyüklüğü 1 / 1.37 inç, piksel boyutu ise 1.28µm. Piyasadaki en iyi Samsung kamera sensörü olan HM3’te ise sensör büyüklüğü 1/1.33 inç, piksel büyüklüğü ise 0.8µm seviyesinde.

.

Bu yeni sızdırılan sensör dışında, Samsung’un 600 Megapiksel gibi akılalmaz seviyede bir sensör üzerinde çalıştığı da önceden sızdırılmıştı. Son ortaya çıkan sızıntıya göre ise Axon 30 Pro için Snapdragon 888 işlemcisinin kullanılacağı sızdırıldıı. Firmadan 200 Megapiksel kamera ve işlemci konusunda resmi bir paylaşım olmsa da, işlemci için hazırlanan poster ortaya çıkmış vaziyette.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Xiaomi Redmi K40 Pro, Snapdragon 888’i ve şok edici bir fiyat etiketini sergiliyor 2021
Xiaomi Redmi K40 Pro, Snapdragon 888’i ve şok edici bir fiyat etiketini sergiliyor 2021

Qualcomm’un 2021 için en iyi bahsi olmasına karşın şu ana kadar çok az telefon Snapdragon 888 çip setini taşıyor. Xiaomi Mi 11 de dahil olmak üzere oldukça yüksek ücret yaftalarına...

Apple Ürünleri En Ucuz Hangi Ülkelerde Satılıyor?
Apple Ürünleri En Ucuz Hangi Ülkelerde Satılıyor?

Apple fiyatları ülkeden ülkeye değişebiliyor. Bu değişiklikleri fırsat olarak kullanmak isteyenler için daha ucuz iPhone'ları nerde bulabileceğinizi gösteren bir internet sitesi mevcut. ...

Galaxy Note 10’un Ön Kamerasını Gizleyen Duvar Kağıtları
Galaxy Note 10’un Ön Kamerasını Gizleyen Duvar Kağıtları

Güney Koreli dev şirket Samsung, Galaxy Note 10 serisi için ön kamerayı gizleyen duvar kağıtları paylaştı. Samsung, bu özel duvar kağıtlarını ünlü Instagram tasarımcılarına...