Selçuk Bayraktar’dan Whatsapp ile İlgili Açıklama! 2021

Selçuk Bayraktar’dan Whatsapp ile İlgili Açıklama! 2021

WhatsApp yapacağı yenilikle hem Elon Musk’ın hem de sosyal medyanın gündeminde. Yeni aldığı data siyaseti nedeniyle tenkitlen WhatsApp, pek çok ismin telefonundan kaldırılıyor. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşmayı zaruri tutan siyasetinin hemen peşinden, Whatsapp’tan ayrıldığını Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla izah etti.

.

Selçuk Bayraktar’dan Whatsapp konusunda İzah!

.

Selçuk Bayraktar Whatsapp’ı Değil, Alternatiflerini Kullanacak

.

WhatsApp yeni data paylaşma siyaseti gereği Facebook ile kullanıcıların bilgilerini paylaşmayı getirmişti. Kullanıcıların bunu kabul etmemesi halinde WhatsApp’ı kullanması olası olmuyor. AB azası ülkelerde geçerli olmasa da dünya genelinde vaziyet geçerli.

.

Hal böyle olunca yaşanan zorunluluk ile milyonlarca kişi WhatsApp alternatifi uygulamaları araştırmaya ve indirmeye başladı. Elon Musk’ın geçenlerde WhatsApp’ı silip Signal yüklediğini izahı gündemin dikkate değer konusuyken şimdi de Selçuk Bayraktar izah yaptı.

.

Selçuk Bayraktar’dan Whatsapp konusunda İzah!

.

Bayraktar, WhatsApp yerine BIP kullandığını belirtirken, açık kaynaklı yazılımlar olduğu için diğer kullandığı uygulamaları Telegram ve Signal olarak izah etti. Bu izahı ise Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurmuş oldu. İşte yaptığı paylaşım:

.

”Whatsapp’dan uygulamaya koyduğu yeni data siyaseti hasebiyle ayrılıyorum. Kullandığım iletileşme programları: BIP. Açık kaynak kodlu olduğu için: Telegram Signal.”

.

.

Bayraktar Twitter üzerinden başlatılan bir yaftaya katılarak bu paylaşımı yaptı. #WhatsAppSiliyoruz yaftası isimiyle başlayan WhatsApp boykotu, kısa müddet içinde yüzbinlerce kişiye erişmeyi muvaffak oldu.

.

 

 

.

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Niantic, İlk Uygulaması Field Trip'in Fişini Çekiyor
Niantic, İlk Uygulaması Field Trip'in Fişini Çekiyor

Harry Potter: Wizard Unite, Pokémon Go, Ingress gibi oyunlarıyla ünlü yazılım geliştirme şirketi Niantic’in Eylül 2012’de yayınladığı Field Trip, şirketin piyasaya sürdüğü ilk...

Oppo’dan Yeni Patent Geldi: Prizmalı Kamera! 2021
Oppo’dan Yeni Patent Geldi: Prizmalı Kamera! 2021

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, hem telefonları hem de ekosistem ürünleriyle oldukça sevilen firmalar arasında bulunuyor. Kısa müddet önce katlanabilir ve yeni tasarım...

Windows 10 için 4K Duvar Kağıdı Paketi Yayınlandı
Windows 10 için 4K Duvar Kağıdı Paketi Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 kullanıcıları için yeni bir duvar kağıdı paketi yayınladı. Yayınlanan paket, 4K çözünürlüklü 10 görselden oluşuyor. ...