Signal ve Telegram, en çok indirilenler listesinde 2021

Signal ve Telegram, en çok indirilenler listesinde 2021

WhatsApp’ın yeni şartları ve saklılık ilkeleri, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu ilkeleri onaylamayacak kullanıcıların ise WhatsApp hesabı silinecek. WhatsApp yeni kontrat nedir? Kabul etmezseniz ne olur? başlıklı muhtevamızda bu konuya zati ayrıntılı olarak değinmiştik.

WhatsApp’ın web sitesinde yer alan bilgilere göre kullanıcılara ait veriler, Facebook ve diğer bağlı şirketlerle paylaşılabilecek. Bu veriler arasında hesap bilgileri, irtibatlar, vaziyet bilgisi, ödeme verileri, kullanım ve kayıt bilgileri gibi veriler bulunuyor.

WhatsApp’ın yeni saklılık hamlesiyle kendi ayağına sıktığını söyleyebiliriz. Zira artık binlerce kullanıcı, uygulamayı bırakıp diğer anlık iletileşme platformlarına alaka duymaya başladı.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk ise Twitter üzerinden reaksiyonunu ifade ederek, WhatsApp yerine Signal kullanmayı önermişti. Bu arada Rus merkezli Telegram da ülkemizde oldukça yüksek oranda kullanılıyor.

Google Play Store ve App Store’da hızlı bir şekilde yükselen Telegram ve Signal, Türkiye’de en çok indirilen uygulamalar listesine ismini yazdırdı. WhatsApp isehızla kan kaybederek listede 13. sıraya kadar gerilemiş vaziyette.

WHATSAPP YENİ KONTRAT AB ÜLKELERİNDE GEÇERLİ DEĞİL

WhatsApp web sitesinde yer alan bilgilere göre, reaksiyon çeken yeni saklılık sözleşmesi Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olmayacak. Yeni sözleşmenin geçerli olmadığı ülkeler ise şöyle:

 Almanya, Andorra, Avusturya, Azorlar, Belçika, Birleşik Kraliyet, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Fransız Guyanası, Guadeloupe, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kanarya Adaları, Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıs’taki Birleşik Kraliyet egemenlik bölgeleri (Ağrotur ve Dikelya), Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Maderia, Malta, Man Adası, Manş Adaları, Martinique, Mayotte, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Réunion, Romanya, Saint-Martin, San Marino, Slovakya, Slovenya, Vatikan ve Yunanistan.

The post Signal ve Telegram, en çok indirilenler listesinde first appeared on .

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Google, 5 Adet Yeni Dijital Denge Uygulaması Yayınladı
Google, 5 Adet Yeni Dijital Denge Uygulaması Yayınladı

Google, bundan bir sene önce insanları telefon bağımlılığından kurtarmak amacıyla Dijital Denge uygulamasını yayınlamıştı. Şirket, bu konudaki çalışmalarını sürdürdü ve...

Huawei Mate 30 Pro'yu Gösteren İlk Poster Ortaya Çıktı
Huawei Mate 30 Pro'yu Gösteren İlk Poster Ortaya Çıktı

Çin'in en büyük sosyal medya platformlarından Weibo'da ortaya çıkan bir görsel, Huawei Mate 30 Pro'nun genel tasarımını ve bazı özelliklerini ortaya koyuyor. Görsele göre Huawei Mate 30...

Razer, Erkeklere 'Çöp' Diyen Yayıncının Sponsorluğunu Kesti
Razer, Erkeklere 'Çöp' Diyen Yayıncının Sponsorluğunu Kesti

Gabriela Cattuzzo isimli Brezilyalı yayıncı, 'Erkekler çöp' yazdığı tweeti sebebiyle Razer sponsorluğunu kaybetti. ...