SIM kartları ortadan kaldıran eSIM nedir? 2020

SIM kartları ortadan kaldıran eSIM nedir? 2020

Bildiğiniz gibi dünya genelinde milyonlarca akıllı telefon kullanıcısı, operatörlere bağlı kalabilmek için fiziksel SIM kartlar kulllanmak zorunda.

Günümüzde ise bu kartların daha küçük boyutları olan Mikro SIM ve Nano SIM gibi ifadeler karşımıza çıkmaya başladı. Ancak gelişen teknolojiler sayesinde artık eSIM ifadesini kullanmaya başlayacağız. Peki nedir bu eSIM?

Plastik SIM kartların soyut bir teknoloji haline dönüştürülme projesi dahilinde hayatımıza girecek eSIM, günlük hayatta telefonlarımızda kullandığımız SIM kartları tamamiyle ortadan kaldırabilecek bir teknoloji.

Telefonunuza fiziksel olarak yerleştirilmek yerine, yazılım yoluya gömülen bu teknoloji, uzaktan yönetilebilir ve programlanabilir olacak.

eSIM sayesinde ansızın fazla operatör kullanıyorsanız, fazladan SIM kart almanız gerekmiyor. Telefondan, operatörler arasında geçiş yapabiliyorsunuz ve istediğiniz operatörü kullanabiliyorsunuz.

Ayrı olarak bu dijital teknoloji sayesinde depolama alanınızı da artırabiliyorsunuz.

eSIM TEKNOLOJİSİNİN YARARLARI

Fiziksel SIM kartlardan tamamiyle kurtulmamızı sağlayan bu teknolojinin kullanıcılara sunduğu yararlar oldukça fazla. Bu yararları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Fiziksel işlem yapmadan SIM kart değişim kolaylığı
  • Aynı telefonda biri normal SIM, diğer eSIM olmak üzere çift hat kullanabilme
  • Telefonunuzda ansızın fazla eSIM profili bulundurabilme
  • Rastgele bir bayiye gitmeden operatör veya numara farklığı yapabilme
  • Daha güvenli ve daha etraf arkadaşı
eSIM nedir

GELECEK SENE TÜRKİYE’YE DAĞILACAK

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, yerli firmalarca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Müessesesi’nun (BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU) iş birliğinde tasarlanan eSIM teknolojisinin gelecek seneden itibaren kullanılacağını duyurmuştu.

eSIM’in uygulama örneklerini bir hayli alanda ve sektörde yakın vakitte görmeye başlayacaklarını kaydeden Karaismailoğlu, eSIM ile kartların bakım, ulaşım, lojistik ve stoklama gibi süreç fiyatlarının ortadan kalkacağının da vurguladı.

TÜRK TELEKOM, eSIM HİZMETİNİ TANITTI

Diğer taraftan bu teknoloji için erken davranan Türk Telekom, yüzde yüz yerli eSIM teknolojisini ferdi ve müessesesel tüm müşterilerinin kullanımına sundu.

eSIM destekli alet sahibi Türk Telekom kullanıcıları, numaralarını değiştirmeden ve ek fiyat ödemeden eSIM teknolojisinden faydalanabilecek ve yeni aboneliklerde eSIM’i seçenek edebilecekler.

TÜK TELEKOM eSIM NASIL KULLANILIR?

eSIM teknolojisine geçebilmek için ilk olarak bir Türk Telekom bayisine gitmeniz gerekiyor. İhtiyaç duyulan işlemlerin yapılmasının hemen peşinden, eSIM destekli telefonunuzdan Ayarlar > Hücresel > Hücresel Tasarı ilave et yolunu izleyin. Daha sonra bayi çalışanının size göstereceği QR kodu telefonunuza okutun. Daha sonra eSIM profiliniz otomatik olarak telefonunuza yüklenecek ve kullanmaya başlayabileceksiniz.

eSIM DESTEKLEYEN AKILLI TELEFONLAR

Son olarak eSIM teknolojsinden yararlanabilmeniz için, bu teknolojiyi destekleyen bir akıllı telefona sahip olmanız gerekiyor. Ancak ne yazık ki son zamanlarda belirli telefonların dışında bu teknoloji desteklenmiyor. Ancak gelecekte satışa çıkacak hemen hemen tüm telefonun bu teknolojiye destek olması bekleniyor.

İşte eSIM teknolojisini destekleyen akıllı telefdonlar:

  • Samsung Galaxy S20 serisi tüm modeller
  • Samsung Galaxy Note 20 serisi
  • Samsung Galaxy S21 serisi
  • Samsung Galaxy Fold, Z Fold ve Z Fold 2
  • Huawei P40 ve P40 Pro
  • iPhone 11, Pro ve Pro Max
  • iPhone XR, XS ve XS MAX
  • iPhone SE 2 (2020)
  • İPhone 12 serisi
  • Motorola RAZR 2020
  • Google Pixel 4a, Pixel 5
  • Huawei Mate 40 Pro
  • Meizu Zero
The post SIM kartları ortadan kaldıran eSIM nedir? first appeared on .




Xiaomi, Biri Bütçe Dostu İki Yeni Oyuncu Monitörü Duyurdu
Xiaomi, Biri Bütçe Dostu İki Yeni Oyuncu Monitörü Duyurdu

Çin'de bir etkinlik düzenleyen Xiaomi, iki yeni oyuncu monitörü duyurdu. Xiaomi'nin duyurduğu monitörlerden bir tanesi 23.8 inç boyutunda ve FHD çözünürlük sunarken, ikinci monitör ise...

Geçmişten Günümüze Akıllı Telefonların Radyasyon Değerleri
Geçmişten Günümüze Akıllı Telefonların Radyasyon Değerleri

Bugün günlük hayatımızdaki birçok işi kolaylaştıran ve hızlandıran akıllı telefonlarımızın belli radyasyon yayma seviyelerine sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki, hangi telefonun...

Ion Maide, Tam Sürüme Geçmeye Hazırlanıyor
Ion Maide, Tam Sürüme Geçmeye Hazırlanıyor

Retro havasıyla 90'lı yılların oyunlarını hatırlatan Ion Maiden, uzun bir erken erişim sürümünün ardından tam sürüme geçmeye hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre oyun, 11 Temmuz...