SolarWinds hackerlar’ı Microsoft’un kaynak koduna erişti 2021

SolarWinds hackerlar’ı Microsoft’un kaynak koduna erişti 2021

Dünyaca tanınmış işletim sistemi Microsoft, korsanların saldırısıyla karşı karşıya kaldı. SolarWinds Microsoft kaynak koduna ulaşırken, konuyla alakalı şirketten izah geldi.

SolarWinds saldırısının arkasındaki bilgisayar korsanları, Microsoft’un sistemlerine şirketin önceden izah ettiğinden daha derin ulaşım sağladığı ortaya çıktı.

Washington merkezli Microsoft, daha önce yaptığı açıklamada, sisteminde güvenliği ihlal edilmiş kod bulduğunu onaylamıştı. Şimdi ise bilgisayar korsanlarının Microsoft kaynak koduna ulaşım sağladığı izah etti.

SOLARWINDS MICROSOFT KAYNAK KODUNA ERİŞTİ

Bir açıklama yapan firma, “Bununla beraber, araştırmamız, etrafımızda sadece kötü emelli SolarWinds kodunun varlığının ötesinde faaliyetlerde bulunduğunu ortaya çıkardı.” diye konuştu.

İzahın devamında, “Az sayıda dahili hesapla ve incelemenin hemen peşinden sıradan dışı faaliyet belirledik. Kaynak kodunu birkaç kaynak kodu havuzunda görüntülemek için bir hesabın kullanıldığını keşfettik.” ifadeleri kullanıldı.

MICROSOFT: RİZİKO YOK

Microsoft kullanıcıları gelişmeler karşısında kaygıya kapılırken, şirketin kodların hiçbirinin değiştirilmediğini bildirmesi yüreklere su serpti. Yaşananlarla alakalı incelemenin devam edeceği belirtildi ve şöyle denildi:

“Bu faaliyet, hizmetlerimizin veya rastgele bir müşteri verisinin güvenliğini rizikoya atmamıştır.”

Engadget‘ın aktardığına göre, Microsoft bu korsanlık olayıyla alakalı rizikosu her ne kadar küçümsemiş olsa dahi, saldırının ne kadar ileri gittiğine konusunda daha fazla ispat mevcut.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ: RUSYA MESUL

SolarWinds’ın ağ güvenliği yazılımı yaygın olarak kullanıldığından, saldırının arkasındaki grup, devlet müesseselerinden ve büyük şirketlerden eşi görülmemiş miktarda hassas veriye potansiyel olarak ulaşabildi.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ hükümet yetkilileri, hacker saldırısından Rusya’nın mesul olduğunu söylüyor, ancak müfettişler halihazırda olayı tüm boyutlarıyla ortaya çıkarmaya çalışıyor.

The post SolarWinds hackerlar’ı Microsoft’un kaynak koduna ulaştı first appeared on .




Snapdragon 865'in Özellikleri Ortaya Çıktı
Snapdragon 865'in Özellikleri Ortaya Çıktı

Qualcomm'un 2020 model amiral gemisi telefonlara güç verecek, yeni nesil Snapdragon 865 yonga setinin özellikleri sızdırıldı. Şirket, geçtiğimiz günlerde yeni işlemcisini 3-5 Aralıkta...

Samsung İnternet Tarayıcı 1 Milyar İndirme Barajını Aştı
Samsung İnternet Tarayıcı 1 Milyar İndirme Barajını Aştı

Samsung'un kendi akıllı telefonlarında önyüklü olarak sunduğu, diğer akıllı telefon kullanıcılarının ise mağazadan indirebildikleri Samsung İnternet Tarayıcı, 1 milyar indirme...

Movavi Video Editor ile Videoları Hızlıca Düzenleyin
Movavi Video Editor ile Videoları Hızlıca Düzenleyin

Eğer videolarınızı düzenlemek için kompleks ve karmaşık bir program yerine daha sade, hızlı ve pratik bir uygulama kullanmak istiyorsanız Movavi Video Editor tam da istediğiniz düzenleme...