Sonuçta Venüs’ün atmosferinde fosfin keşfedilmemiş olabilir ! 2021

Sonuçta Venüs’ün atmosferinde fosfin keşfedilmemiş olabilir ! 2021

Araştırmacıların Venüs atmosferinde fosfini keşfettiklerine inandıkları izah ettiğinde, dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları geçen sene heyecanlanmıştı. Fosfinin ehemmiyetli olmasının nedeni, Dünya’da canlılar tarafından üretilmesidir. Bu, bazılarının Venüs atmosferindeki fosfinin Venüs’teki bir tür potansiyel hayattan kaynaklandığına inanmasına kapı araladı.

Bununla beraber, bu ilk verilerin yeni bir analizi , geçmiş araştırmada neyin ehemmiyetli bir hata olabileceğini buldu. Çözümleme, fosfin tespitini ilk bildiren araştırmacıların bunun yerine hata sonucu kükürt dioksit almış olabileceğini gösteriyor. Yeni araştırma yazısının yazarlarına göre, özgün yazı Venüs atmosferinde milyarda 20 parça fosfin belirlediğini öne sürdü.

Neticede Venüs'ün atmosferinde fosfin keşfedilmemiş olabilir !

Özgün araştırmacılar, ilk belirtilerinden bazılarını yine değerlendirdiler ve fosfin sinyalinin, milyarda bir parça gibi çok daha düşük bir konsantrasyonda kaldığını söylediler. Konsantrasyon milyarda bir parça olsa dahi, bulgu yeniden de ehemmiyetliydi. Fosfin, daimi değiştirilmediği sürece hiçbir şartta Venüs atmosferinde uzun müddet dayanamazdı.

Verilere bakan yeni araştırmacı ekibi, milyarda bir belirtinin bir ölçüm hatası olduğuna inanıyor. Orijinal bilim insanlarının sülfür dioksit saptadığını düşünüyorlar. Kükürt dioksit, Venüs atmosferindeki en yaygın üçüncü kimyevi bileşiktir ve bir hayat göstergesi olarak kabul edilmez.

Neticede Venüs'ün atmosferinde fosfin keşfedilmemiş olabilir !

Yeni makale, hatanın ilk bilim insanlarının Venüs atmosferindeki kükürt dioksit miktarını düşünmek için kullandıklarında ortaya çıktığını öne sürüyor. Teleskopun mevcut kükürt dioksitin yüzde 90 ila 95’ini kaçırmış olabileceğine inanıyorlar. Bu, fosfine atfedilen sinyale kükürt dioksitin kapı aralama ihtimalini artıracaktır.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Bir Yayıncı Daha Twitch'i Bıraktığını Açıkladı
Bir Yayıncı Daha Twitch'i Bıraktığını Açıkladı

Twitch'te yaprak dökümü devam ediyor. Ninja ve Shroud gibi önemli isimlerin ardından CouRage'da Twitch'ten ayrıldığını açıkladı. Ancak CouRage, Mixer yerine YouTube'a geçiş yapmayı...

Samsung'un Apple'a Adeta Nispet Yaptığı 7 Yeni Özelliği
Samsung'un Apple'a Adeta Nispet Yaptığı 7 Yeni Özelliği

Galaxy Note10 ailesini tanıtarak gündemin ana konularını oluşturmayı başaran Samsung'un, Apple tarafından değerlendirilmesi gereken özelliklerinden bahsedeceğiz. ...

Bu Mini Yazıcı Hatıralarınızı Her Yere Taşıyor
Bu Mini Yazıcı Hatıralarınızı Her Yere Taşıyor

Memobird'ün mini yazıcısı, taşınabilir yapısıyla hiçbir zaman size toner ve kartuş sıkıntısı çıkarmadan anılarınızı taşıyor. ...