SpaceX gözü Starlink uydusunda ! 2021

SpaceX gözü Starlink uydusunda ! 2021

SpaceX, pazartesi günü 60 ek uyduyu yörüngeye yerleştirmek için daha fazla Starlink uydusu fırlatmaya hazırlanıyor. Hedef tanıtım tarihi 1 Şubat olup, başlangıçta Pazar sabahı başlatılması tasarılanan görevde bir gecikmeyi temsil ediyor. SpaceX, İnternet hizmetini desteklemek için daha fazla Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirmek için çok çalışıyor.

Pazartesi günü kalkış , Kennedy Uzay Merkezi Fırlatma Pisti 39A’dan sabah 6:41 olarak tasarılanıyor. Görev, 24 Ocak’ta fırlatılan on uydunun hemen peşinden ağa ilave eden 60 uyduyu görecek. SpaceX’in bu ayın başlarında yörüngeye yerleştirdiği on uydu, Alaska’ya İnternet kapsama alanı sağlamalarına müsaade veren benzersiz bir yörüngeye girdi.

SpaceX gözü Starlink uydusunda !

Bu yörünge, konuşlandırma için FCC’den özel izin gerektiriyordu . SpaceX, Pazartesi sabahı uyduları yörüngeye gönderecek olan Falcon 9 roketinin her şeyin yolunda gittiğini düşünerek bir tecrübe ateşi gerçekleştirdi. Rastgele bir fırlatmadan önce statik yangın testi gereklidir. SpaceX’in Starlink İnternet hizmeti, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ve yurtdışındaki milyonlarca insan için İnternet ulaşımını kökten değiştirme potansiyeline sahiptir.

Pek çok kırsal topluluk, düşük hızlar için yüksek fiyatlar ödeyen geniş bant ulaşımı mevzubahis olduğunda büyük ölçüde yetersiz hizmet görüyor. Starlink İnternet hizmeti, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin bir takım bölgelerinde zati test2 edildi ve incelemeciler, oyun ve yapmak isteyebileceğiniz başka rastgele bir şey için yeterli ping müddetleriyle 100 Mbps veya daha yüksek hızlara kolayca eriştiğini gösteriyor.

SpaceX gözü Starlink uydusunda !

SpaceX’in Amerika Birleşik Devletleri’nin kesintisiz kapsama alanını sağlamak için yörüngede yeterli uyduya sahip olabileceği şu anda belirsiz. Hizmetin mevcut beta test2 edicileri, ekipman için takriben 500 $ ve devam eden ulaşım için ayda 100 $ ödüyor.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Mad Box'ın  Konsept Görselleri Paylaşıldı
Mad Box'ın Konsept Görselleri Paylaşıldı

Ian Bell'in dünyanın en güçlü oyun konsolu olacağını iddia ettiği Mad Box'ın ilk konsept tasarım görüntüleri bizzat Bell tarafından paylaşıldı. ...

Karanlıkta Parlayan Powerbeats Bluetooth Kulaklıklarla Fark Edilin
Karanlıkta Parlayan Powerbeats Bluetooth Kulaklıklarla Fark Edilin

Flex Beats oldukça güzel ve boyun bandı kulaklık hesaplı çifttir. Fakat, daha fazla stil sunan ve özellikle geceleri kesinlikle fark edilmenizi sağlayacak bir şey istiyorsanız, karanlıkta...

Adobe, Görüntü Kalitesini %30 Arttıran Özelliği Tanıttı
Adobe, Görüntü Kalitesini %30 Arttıran Özelliği Tanıttı

Dijital fotoğrafçılığın büyümesinde büyük pay sahibi olan Adobe, Ligthroom isimli yazılımında bazı değişiklikler yaptı. Bir milyarın üzerinde fotoğrafla yapay zekayı eğiten...