SpaceX, kutupsal Starlink uydusunun fırlatılması için FCC izni aldı 2021

SpaceX, kutupsal Starlink uydusunun fırlatılması için FCC izni aldı 2021

FCC, SpaceX’in bu ayın sonlarında bir kutup yörüngesine on Starlink uydusu fırlatmasına müsaade etmeyi kabul etti. FCC, 10 uydunun 97.6 derecelik bir eğimle 560 kilometrelik bir yörüngeye yerleştirilmesine müsaade veren buyruğu 8 Ocak’ta yayınladı. Uydular, 14 Ocak’tan önce bir SpaceX Falcon 9 tarafından fırlatılacak.

Uydular , özel bir smallsat rideshare görevi olan Transporter-1 görevinin bir parçası olarak fırlatılacak. SpaceX, haftalardır kutupsal yörünge uçağına fırlatma izni için FCC’ye lobi yapıyor. Raporlar, FCC’nin SpaceX’in lisansını, daha yüksek irtifalar için başlangıçta yetkilendirilmiş uyduların yörüngelerini düşürmek için değiştirmeyi düşündüğünü gösteriyor.

SpaceX, kutupsal Starlink uydusunun fırlatılması için FCC izni aldı

SpaceX, Kasım ayında FCC’den 58 uyduyu tek bir kutup yörünge düzlemine fırlatma izni için bir talepte bulundu. O sırada SpaceX, Aralık ayında bir kutup lansmanı için bir fırsat verdi, ancak o vakit bu fırsatı tanımlamadı. SpaceX, kimi uyduları kutup yörüngelerine yerleştirmenin, Alaska’da hizmete başlamasına müsaade edeceğini söyledi.

Şu anda Alaska, orta eğimli yörüngelerdeki mevcut uydu ağı için Starlink kapsama alanı içinde değil. SpaceX’e göre, uyduları kutup yörüngelerine yerleştirmek, Alaska’nın en uzak bölgelerine yüksek kaliteli geniş bant hizmeti sunmasını sağlayacak. Viasat’ın SpaceX tasarınına karşı çıktı. FCC’nin kutup yörüngesine fırlatma izni vermesi için “ticari uygunluğun” yeterli bir kapı aralamadığını öne sürdü.

SpaceX

FCC, SpaceX’in on uyduyu kutup yörüngesine fırlatmasına müsaade edildiği ve bunun kamu faydanına olduğu neticenine vardı. FCC, Viasat’ın SpaceX’in on uydunun uyduların güvenilirliği ve oluşturdukları potansiyel yörünge yıkıntı tehlikeleri konusunda kaygılar taşımadığını belirterek talebine itiraz ettiğini reddetti.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




CD Projekt Red’in başı dertte: Cyberpunk 2077’ye dava! 2020
CD Projekt Red’in başı dertte: Cyberpunk 2077’ye dava! 2020

Son günlerin tartışılan oyun şirketi CD Projekt Red’in (CDPR) başı meseleli çıkışıyla gündemde olan Cyberpunk 2077 yüzünden belaya girdi. Bir hukuk firması, CDPR’ye dava...

Calvin Harris Hakkında Bilmediğiniz 20 bilgi
Calvin Harris Hakkında Bilmediğiniz 20 bilgi

Calvin Harris, kendisi için harika bir kariyer yaratmış, uluslararası üne sahip bir DJ’dir. Kendisi için bir endüstri olarak görülüyor, çünkü DJ setlerinin öneminde devrim yaratarak...

Marvel Hayranları İçin Canlı Duvar Kağıdı
Marvel Hayranları İçin Canlı Duvar Kağıdı

Siz de bir Marvel hayranı ve iPhone kullanıcısıysanız bu canlı duvar kağıdını telefonunuzda kullanabilirsiniz. ...