SpaceX Starship SN9’un yüksek irtifa uçuş testinin dramatik bir patlamayla sonunu izleyin 2021

SpaceX Starship SN9’un yüksek irtifa uçuş testinin dramatik bir patlamayla sonunu izleyin 2021

Haftalar süren birikimden sonra, SpaceX nihayet bugün Starship SN9’un 10 kilometre’lik test2 uçuşunu gerçekleştirdi. Bir evvelki test uçuşu, SN8, Starship iniş esnasında biraz fazla ısındığı ve ateşli bir patlamayla yere çarptığı sonuna kadar çoğunlukla iyi gitti. Bugün değişik bir netice beklememize karşın, tarih sahiden de tekerrür etti – en azından biraz.

Starship SN9, Boca Chica’dan başarıyla kalktı ve bugün bize güzel bir gösteri sunsa da, test2 bir sefer daha inişi tutamadı. Test2 uçuşunun SN9’un çarpışma inişine kadar olan tüm parçaları aksamadan kalktı – Starship’in üç Raptor motorunun sıralı olarak kapatılması gibi, kalkış meselesiz bir şekilde meydana geldi. Dikeyden yataya çevirme de iyi gitti, ancak Starship’in çevreninde dönüp iniş vakiti geldiğinde, test uçuşu bir kez daha yıkımla sonuçlandı.

Yukarıda gömülü olarak gördüğünüz videoda lansmanın tekrarını izleyebilirsiniz. Sonuç olarak, toplamda sadece 13 dakika 42 saniye süren kısa bir akıştı, bu yüzden SpaceX lansmanlarına kadar bazen liderlik ettiğimiz saatler süren canlı yayını alamadık.

Test uçuşunun çoğu iyi gitse de, SN9’un iniş dönüşü sırasında bir tarafa çok fazla attığı görülüyor. Bu, geminin iniş için dikey pozisyondan çok bir açıyla gelmesine kapı araladı ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde başka bir patlayıcı kazaya sebep oldu. İyi haber şu ki, bu test uçuşunda kimse yoktu ve patlamaları sevenler, bunun SN8’i iddia eden patlamadan biraz daha şiddetli olduğunu duymaktan hoşnut olacaklar.

Starship için sırada ne olduğundan emin değiliz, ancak SpaceX’in bunları çözüp çözemeyeceğini görmek için SN10 test uçuşunda (canlı yayının başlangıcında SN9’un yanında duran Starship olabilir) olduğunu düşünüyoruz. iniş meseleleri. Bu yüksek irtifa testlerinin diğer tüm istikametleri görünüşe göre iyi gidiyor, bu nedenle SpaceX’in tek yapması şart olan, iniş meselelerini düzeltmek ve muhtemelen ellerinde başarılı bir yüksek irtifa testi olacak. Şirket daha fazla paylaşımda bulunduğunda size haber vereceğiz, bu yüzden bizi izlemeye devam edin.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




TikTok artık doğrulanmamış bilgiler içeren bir video paylaşılırken kullanıcıları uyarıyor 2021
TikTok artık doğrulanmamış bilgiler içeren bir video paylaşılırken kullanıcıları uyarıyor 2021

TikTok , platformunda dağılan düzmece veya yanıltıcı muhteva tehdidiyle mücadele etmek için protokoller yerleştirmek üzere Twitter , Facebook ve diğer bir hayli sosyal medya...

Yapay Zeka Konuşma Şeklimizi Değiştirecek mi?
Yapay Zeka Konuşma Şeklimizi Değiştirecek mi?

Her geçen gün biraz daha haşır neşir olduğumuz şeylerin arasına yapay zekalar da eklendi. Özellikle Apple'ın Siri'si ve Google Asistan gibi her an elimizin altında olan asistanlarla...

Samsung, Galaxy S10’larda Şeffaf İkinci Ekran Kullanabilir
Samsung, Galaxy S10’larda Şeffaf İkinci Ekran Kullanabilir

Yakın zamanda ortaya çıkan bir Samsung patentine göre kısa bir süre sonra duyurulacak olan yeni Galaxy serisi telefonları, ikinci bir ekran kullanarak deliğin yarattığı görüntü oranı...