SpaceX Yeni Starlink Uydusunu Fırlattı! 2021

SpaceX Yeni Starlink Uydusunu Fırlattı! 2021

SpaceX, uzaydan internet projesi Starlink için yeni uydu fırlatışı yapmak için çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde gönderilen 10 adet uyduyla beraber sayıları artan Starlink uyduları, dünyanın her yerinden internet kullanımı sunacak. Dünyayı çepeçevre saracak uydular için SpaceX belli aralıklarda fırlatma işlemi gerçekleştiriyor.

.

SpaceX Yeni Starlink Uydusunu Fırlattı!

.

SpaceX, geçtiğimiz günlerde de tek seferde taşınan uydu sayısı ile gündeme gelmişti. Falcon 9 roketi, aynı anda 143 adet uyduyu uzaya taşımıştı. Bu uyduların arasında ASKERİ ELEKTRONİK SANAYİİ ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin birlikte geliştirdiği ASELSAT 3U Küp uydusu da bulunuyor.

.

SpaceX Yeni Starlink Uydu Fırlatışı ile Gündeme Geldi

.

En çok konuşulan projelerden biri olan Starlink için çalışmalar devam ediyor. Beta kullanıcılarıyla buluşan ve kimi bölgelerde kullanılmaya başlanan proje için yeni uydular gönderilerek kapsama alanı genişletilmeye devam ediliyor. Yeni fırlatma işlemi de 1 Şubat 14:41’de (TSİ) Kennedy Uzay Merkezi 39A Fırlatma Pistinde yapılacak. Fırlatma işleminin yapılabilmesi için hava koşullarının elverişli olması gerekiyor. Zira geçtiğimiz günlerde yapılan 143 adetli rekor fırlatış için hava koşullarından dolayı erteleme kararı alınmıştı.

.

SpaceX Yeni Starlink Uydusunu Fırlattı!

.

Geçtiğimiz günlerde SpaceX tarafından yapılan Starlink uydu fırlatışı ile 10 uydu AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin Alaska eyaletine internet irtibatını gerçekleştirdi. Yeni 60 uydunun hangi bölgeye hizmet vereceği şu an için bilinmiyor.

.

Alaska için gönderilen uyduların yörüngeye oturtulması için AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Federal İletişim Heyeti tarafından müsaade alınması gerektiği söylendi. İznin de alınmasıyla SpaceX’in fırlatma işlemini yaptığı belirtildi.

.

Starlink uydularıyla birlikte 100 Mbps (saniyede 12.5 Megabayt) ve düşük ping değerleri alınabiliyor. Starlink ile internet ulaşımının olmadığı yerlerde internet kullanımı sağlanması amaçlanıyor.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Xiaomi, Black Shark Cihazları İçin JoyUI 11'i Yayınladı
Xiaomi, Black Shark Cihazları İçin JoyUI 11'i Yayınladı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Black Shark marka akıllı telefonları için oyun odaklı bir arayüz olan JoyUI 11’i piyasaya sürdü. Orijinal MIUI'ın yalnızca çekirdek yapısını kullanan...

TUBİTAK’a Bağlı Yapay Zeka Enstitüsü Kurulması Planlanıyor
TUBİTAK’a Bağlı Yapay Zeka Enstitüsü Kurulması Planlanıyor

Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansında konuşan Sanavi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TUBİTAK bünyesine bağlı olarak çalışmalarını sürdürecek bir Yapay Zeka Enstitüsü kurmayı...

Fuchsia OS'un Geliştirici İnternet Sitesi Açıldı
Fuchsia OS'un Geliştirici İnternet Sitesi Açıldı

Google'ın çalışmalarını sürdürdüğü gizemli işletim sistemi Fuchsia OS için bir geliştirici internet sitesi açıldı. Açılan bu internet sitesi, Fuchsia OS'un özelliklerini...