Super Nintendo ve Sega Genesis ROM’ları Artık Plex’te Yayınlanabilecek! 2021

Super Nintendo ve Sega Genesis ROM’ları Artık Plex’te Yayınlanabilecek! 2021

Plex , film ve müzik akışı becerilerine, oyun akışını ilave eden Plex Arcade isimli akış yazılımına yeni bir aktüelleme ilave etti. 

.

Hali hazırda beta sürümünde olan hizmet, Plex Pass kullanıcısı olmayanlara aylık 5 dolara veya zati Plex Pass’a sahip olanlar için ayda ekstra 2.99 dolara mal olacak. PC, Mac, iOS, tvOS ve Android aletlerinizde iki düzineden fazla Atari oyununu yayınlamanıza imkan tanır. 

.Super Nintendo ve Sega Genesis ROM'ları Artık Plex'te Yayınlanabilecek!

Ek olarak, yeni hizmet ROM’ları – varsa – kendi özel Plex sunucunuzda barındırmanıza ve bunları aletlerinize aktarmanıza imkan tanır. Belirli bir platform ve alakalı bir takım oyun ROM’ları için emülasyon kabiliyeti sağlayan Libretro tarzı bir emülatör “çekirdeği” kurmanız gerekecek, ancak daha sonra SNES, Sega Genesis veya daha fazlası için ROM’ların akışını başlatmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip olacaksınız.

.

Denetleyicilere gelince, Plex, rastgele bir Bluetooth veya USB oyun denetleyicisinin çalışması gerektiğini söylüyor – ancak en iyi sonuçlar için Plex, bir Sony DualShock 4 veya Xbox One denetleyicisi önerir. Teorik olarak, bir PS5 veya Xbox Series X denetleyicisi de çalışmalıdır, ancak Plex Arcade blog gönderisinde bilhassa Plex’den söz edilmemiştir .

.

Hizmet, Plex’in resmi internet sitesinde yedi gün süresince fiyatsız olarak tecrübe edebilir, ancak Plex Arcade bir Windows veya macOS Plex Media Server (şu an için Linux yok) gerektirecektir.

.

Google Stadia’ya dikkat edin,Plex’in  telefon numaranıza ulaşımı var!

.

Plex’in yeni oyun akışı hizmetini güçlendirmek, sizi uzaktan başka bir bilgisayara bağlayan eşler arası yazılım olan Parsec’tir. Plex Pass’in çalışmasına destur veren de bu düşük gecikmeli akış teknolojisidir.

.Super Nintendo ve Sega Genesis ROM'ları Artık Plex'te Yayınlanabilecek! 

Hizmeti bu kadar enteresan kılan şey, şirketin medyanızı nerede olursanız olun sizin için kullanılabilir hale getirme ilkesine uygun olarak Plex’in kabiliyetlerini sahiden genişletmesidir. Bilgisayarınızdan aletlerinize her vakit müzik, film ve TV şovları aktarabiliyordu, ancak artık listeye oyunlar da ilave edebilirsiniz. 

.

Şüphesiz, Google Stadia ve Nvidia GeForce Now kullanıcıları muhtemelen Game Boy Color oyunlarını Plex Arcade’de yayınlamak için mevcut nesil oyunlardan vazgeçmeyecekler, ancak legal olarak ele geçirdikleri oyun koleksiyonlarını yayınlamak isteyen ROM kütüphanesi sahipleri için bu süper çekici bir öneri. Türkiye’de ücret biraz yüksek olsa bile değer diye düşünüyorum.

Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Samsung, Avrupa 5G Yarışında Huawei’nin Yerini Alacak 2020
Samsung, Avrupa 5G Yarışında Huawei’nin Yerini Alacak 2020

Son gelişmeler, Avrupalı ​​mobil operatörlerin Avrupa’da 5G sistemlerinin ana tedarikçisi olarak Çinli teknoloji devi Huawei’yi Samsung ile değiştirmeyi ciddi şekilde...

Apple, Epic İle Yasal Mücadelesinde Yüzlerce Steam Oyunu İçin Satış Verilerini Talep Ediyor! 2021
Apple, Epic İle Yasal Mücadelesinde Yüzlerce Steam Oyunu İçin Satış Verilerini Talep Ediyor! 2021

Apple, daha önceki App Store fiyatları ve öne sürülen tekelci iş uygulamalarıyla alakalı olarak Epic Games ile sıcaklıklı bir hukuk savaşına hala kilitlenmiş vaziyette, ancak şimdi...

Sorunları Giderilen Samsung Galaxy Fold İlk Kez Görüntülendi
Sorunları Giderilen Samsung Galaxy Fold İlk Kez Görüntülendi

Samsung'un ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Galaxy Fold, yaşanan sorunların giderilmesi için yeniden ele alındı. Şirket tarafından resmi bir açıklama gelmese de ortaya çıkan bir...