Tesla, 2020 yılında yarım milyon elektrik araç üretti 2021

Tesla, 2020 yılında yarım milyon elektrik araç üretti 2021

Elektrikli araç üreticisi Tesla, her ne kadar koronavirüs salgını tüm dünyayı tesiri altına alıp, sektörleri durma noktasına getirse de geride bıraktığımız senede küçümsenmeyecek bir başarıya imzaladı. 2020 seneninde satılan Tesla elektrikli araç sayısı belli oldu.

Elon Musk’ın şirketi, imalat noktasında ehemmiyetli bir kilometre taşına erişti. Elektrikli araç üreticisi, 2020 seneninde yarım milyon araç üreterek hedefine eriştiğini bildirdi.

2020’DE ÜRETİLEN TESLA ELEKTRİKLİ ARAÇ SAYISI

Buna göre, Tesla, geçtiğimiz sene 509 bin 737 adet HANE imalatı gerçekleştirdi. Teslimat sayısı 499 bin 550 oldu. 2019 senenindeki 367 bin 500’lük teslimat sayısına bakarsak, şirketin ehemmiyetli bir sıçrama yaptığını söyleyebiliriz.

Üretilen araçların ayrıntınına bakacak olursak, şaşırtmayan bir şekilde banttan inen araçların büyük çoğunluğunu uygun ücretli Model 3 ve Model Y’ler oluşturuyor. Bunların yalnızca 58 bin 805’i, diğer bir söylemle yüzde 10.8’den daha azı lüks Model S ve Model X’ten oluyor.

Aynı zamanda Tesla‘nın, Çin’in Şanghay şehrinde dünyanın en büyük şarj istasyonunu açtığını belirtelim.

Veriler gösteriyor ki, Tesla, 2020’nin sonuna doğru imalatı hızlandırdı. Yalnızca 179 bin 757 adet HANE’nin sene dördüncü çeyreğinde fabrikadan çıkmış olması, ki bu aynı senedeki imalatın yüzde 35’inden biraz fazla bir oranına eşit geliyor, bunun bir göstergesi olarak önümüzde duruyor.

GM VE BMW’YE AİT VERİLER

Tesla’nın verileri, büyük markalarla karşılaştırıldığında oldukça küçük bir yer kaplıyor. GM, 2019 seneninde 7.7 milyon araç satışına imza atarken, BMW 2.5 milyonun üzerinde satış gerçekleştirdi.

Musk’ın şirketi büyümeye devam ediyor ve salgın dönemindeki sıçrayışını da yabana atmamak gerekli. Tesla’nın 2021’de ivmesini savunup savunamayacağı ise başka bir konu olarak önümüzde duruyor.

Tesla, Cybertruck imalatının bu sene sonlarında tasarılanan başlangıcından itibaren bir atılım gerçekleştirebilir. Diğer taraftan firma, Model Y sayısının artmasını istiyor.

The post Tesla, 2020 seneninde yarım milyon elektrik araç üretti first appeared on .




Hackerlık Yaparak Milyonlarca Dolar Kazanmak Nasıl Bir Şey?
Hackerlık Yaparak Milyonlarca Dolar Kazanmak Nasıl Bir Şey?

Hackerlar, insanların kafasında çoğu zaman bir odaya doluşup bulduğu her sistemi ele geçiren şapkalı figürler olarak yer bulur. Ancak her bilgisayar korsanı bir suçlu değildir ve çoğu...

JBL, Yeni Bluetooth Hoparlörü Pulse 4’ü IFA 2019’da Duyurdu
JBL, Yeni Bluetooth Hoparlörü Pulse 4’ü IFA 2019’da Duyurdu

JBL, her yıl Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen dev teknoloji fuarı olan IFA’nın bu yılki etkinliğinde Pulse 4 isimli yeni Bluetooth taşınabilir hoparlör duyurdu. Hem göze hem de...

The Elder Scrolls: Blades'in Erken Erişim Dönemi Başladı
The Elder Scrolls: Blades'in Erken Erişim Dönemi Başladı

Bethesda'nın merakla beklenen mobil oyunu The Elder Scrolls: Blades'ten bekleyenleri sevindirecek haber nihayet geldi. ...