Tesla, S&P 500 Endeksi’ne resmen dahil oluyor 2020

Tesla, S&P 500 Endeksi’ne resmen dahil oluyor 2020

Elon Musk’ın sahibi olduğu dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticisi Tesla, koronavirüs döneminde gelirlerini artırmayı muvaffak olarak rakiplerine tehdit etmişti. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’li otomotiv şirketi, 21 Aralık itibarıyla resmi olarak S&P 500 Endeksi’ne dahil oluyor. Tesla’nın endeks içerisindeki ağırlığı yüzde 1.69 olarak izah etti.

S&P 500 Endeksi’ni eşik değer olarak kabul eden yatırımcıların, endekse dahil olması öncesinde Tesla paylarına yönelmesiyle beraber şirketin paylarında yüzde 6’lık bir yükseliş yaşandı.

Tesla paylarında bu sene yaşanan yüzde 730’un üzerinde değer kazancıyla birlikte, şirkin piyasa değeri 658 milyar dolara kadar yükseldi.

S&P 500 ENDEKSİ İLK 10 ŞİRKET

Pazartesi günkü açılışta serbest dolaşımdaki hisselere göre S&P 500 Endeksi’nde ağırlık sıralaması en yüksek ilk 10 şirket ise şöyle:

  • Apple (yüzde 4.67)
  • Microsoft (yüzde 5.29)
  • Amazon (yüzde 4.37)
  • Facebook yüzde (2.13)
  • Tesla (yüzde 1.69)
  • Alphabet A (yüzde 1.66)
  • Alphabet C (yüzde 1.61)
  • Berkshire Hathaway B (yüzde 1.39)
  • Johnson & Johnson (yüzde 1.30)
  • JPMorgan & Chase (yüzde 1.16)
S&P 500 ENDEKSİ tesla

Tesla’nın aktüel piyasa değeri şu anda 680 dolar civarında ve şirketin toplam değeri ise 658 milyar doları aşıyor. Bununla birlikte S&P Dow Jones, direk bir rakam almak yerine dalgalanmaya göre düzetilmiş piyasa değeri kullanıyor. 

ELON MUSK, TESLA PAYLARI İLE İLGİLİ UYARMIŞTI

Payların doruk yaptığı dönemde çalışanlarına bir ikaz e-maili gönderen Elon Musk, şu ifadelere yer vermişti:

“Bu netlikle doğru değil. Kârlılığımıza baktığımız vakit, geçen yıl yüzde 1 ile çok düşük olduğunu görüyoruz. Yatırımcılar gelecekteki kârlılığımıza çok fazla güveniyor.

Şayet bunun gerçekleşmeyeceği neticenine varırlarsa, paylarımız bir anda balyoz altında kalan sufle gibi çakılabilir.”

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın şahsi serveti, geçtiğimiz günlerde 128 milyar doları aşarak Microsoft’un kurucusu Bill Gates’i geride bırakmıştı.

The post Tesla, S&P 500 Endeksi’ne resmen dahil oluyor first appeared on .




OnePlus, OnePlus 8T’yi Temel Alan Renk Değiştiren Bir Konsept Telefonu Sergiliyor 2020
OnePlus, OnePlus 8T’yi Temel Alan Renk Değiştiren Bir Konsept Telefonu Sergiliyor 2020

At CES 2020 , OnePlus dayalı bir konsept telefon izah etti OnePlus 7T Pro . Resmi olarak OnePlus Concept One denilen telefon, McLaren ile işbirliği içinde yapıldı . Telefonun öne...

Yapay Zeka Kullanılarak Death Metal Şarkısı Yapıldı
Yapay Zeka Kullanılarak Death Metal Şarkısı Yapıldı

Yapay zeka ve robotlar sanat eseri yaratamaz inanışını her geçen gün biraz daha sarsan yapay zeka, bu defa marifetini death metalde gösterdi. ...

Huawei, Android 10 Ön Yüklü P30 Pro Modelini Tanıttı
Huawei, Android 10 Ön Yüklü P30 Pro Modelini Tanıttı

Çinli teknoloji devi Huawei, IFA 2019 etkinlikleri kapsamında, yenilediği P30 Pro'yu tanıttı. Şirketin tanıttığı yeni P30 Pro'nun mevcut modele göre sadece renk farkı bulunuyor ve Android...