Tesla, Şanghay’da dünyanın en büyük şarj istasyonunu açtı 2021

Tesla, Şanghay’da dünyanın en büyük şarj istasyonunu açtı 2021

Elektrikli araç deyince akla ilk gelen firma olan Tesla, geleceğin teknolojisi için yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Kaliforniya merkezli şirketin son hamlesi Çin’e meydana geldi: Tesla şarj istasyonu.

Tesla, Çin’in Şanghay şehrinde dünyanın en büyük süper şarj istasyonunu faaliyete geçirdi. Şirket, izahı Wiebo üzerinden duyurdu. Paylaşılan resimlerde, bir otoparktaki şarj istasyonları görülüyor.

ÇİN’DE TESLA ŞARJ İSTASYONU HAMLESİ

Amerikalı milyarder teşebbüsçü Elon Musk’ın firmasının kurduğu istasyonda 72 adet şarj noktası bulunuyor. Bu sayı, Kaliforniya’nın Fresno şehrindeki istasyon için halihazırda 52 olarak gerçekleşmiş vaziyette.

@JayinShanghai

Asya ülkesindeki istasyon, iş ve ticaret ile ilgili kilit konumda olduğu belirtilen Jing’an Beynelmilel Merkezi’nde bulunuyor. @JayinShanghai isimli Twitter kullanıcısı, Tesla şarj istasyonu konusunda ayrıntıları paylaştı.

Buna göre, 72 adet şarj noktasının tamamı V2 süper şarjı kullanarak 150 kW’a kadar güç üretebiliyor. Kaliforniya’daki V3 şarjları ise 250 kW gücünde şarj sağlıyor.

@JayinShanghai

MODEL 3 HANE 23 BİN ADET ÜRETİLDİ

Yukarıdaki verileri göz önüne aldığımızda Şanghay’da aracını şarj etmek isteyen bir sürücü, Kaliforniya’dakine göre biraz daha uzun müddet beklemek zorunda. Yalnızca Model 3 ve Y HANE’lerin V3 şarjı desteklediğini belirtelim.

Çin’e 20 binden fazla Model 3 HANE’yi teslim eden Tesla için bu ülke ehemmiyetli bir pazar haline geldi. Söylenenlere göre, Şanghay’daki Gigafactory 3 tesislerinde geride bıraktığımız kasım ayında 23 bin adet HANE üretildi.

Mevzubahis tesiste üretilen HANE’lerin bir bölümü Çin’de satılırken, bir bölümü da Avrupa ve diğer bölgelerdeki pazarlara ihraç edildi. Tesla’nın yakın gelecekte şarj noktalarını artırmasıyla satılan araç sayısını da aynı oranda yükseltmesi bekleniyor.

@JayinShanghai
The post Tesla, Şanghay’da dünyanın en büyük şarj istasyonunu açtı first appeared on .




Samsung Galaxy Ion Book 2020 Tanıtıldı
Samsung Galaxy Ion Book 2020 Tanıtıldı

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, ultra ince ve hafif yapısıyla dikkat çeken dizüstü bilgisayarı Galaxy Ion 2020'yi tanıttı. 13,3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan...

Samsung Galaxy SmartTag, NCC Sertifikasında Görüldü; Yakında Başlayabilir 2021
Samsung Galaxy SmartTag, NCC Sertifikasında Görüldü; Yakında Başlayabilir 2021

Samsung, Ocak ayında bir sonraki Galaxy S serisi Akıllı Telefonları piyasaya sürmeye hazırlanıyor . Amiral gemisinin yanı sıra şirketin yeni bir Tracker da piyasaya sürmesi...

iPhone 11 Pro Max'in Bataryası, Galaxy Note10+'a Karşı
iPhone 11 Pro Max'in Bataryası, Galaxy Note10+'a Karşı

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 11 Pro Max, batarya testinde ezeli rakibi Galaxy Note10+'ın karşısına çıktı. Her iki telefonun da batarya kullanım süreleri test edildi. Yapılan...