TikTok artık doğrulanmamış bilgiler içeren bir video paylaşılırken kullanıcıları uyarıyor 2021

TikTok artık doğrulanmamış bilgiler içeren bir video paylaşılırken kullanıcıları uyarıyor 2021

TikTok , platformunda dağılan düzmece veya yanıltıcı muhteva tehdidiyle mücadele etmek için protokoller yerleştirmek üzere Twitter , Facebook ve diğer bir hayli sosyal medya platformuna katıldı .

TikTok şimdi, “doğrulanmamış muhteva” olarak adlandırdığı muhtevası paylaşmak üzereyken kullanıcıları uyaracak yeni bir erken ikaz sistemini izah etti . Bu istemler, TikTok’un ortak web tabanlı doğruluk kontrol platformları PolitiFact, Lead Stories ve SciVerify’ın onaylayamadığı video muhtevanında görünecektir. TikTok, bu özelliğin bilhassa doğruluk kontrolcüleri muhtevayla alakalı son görüşlerini izahtan önce ortaya çıkan olaylar esnasında yararlı olacağını söylüyor.

Bir kullanıcı doğrulanmamış muhtevaya sahip bir videoyu yine paylaşmaya çalıştığında, ekranın üstünde gri bir ikaz iletisi görüntülenir. Kullanıcı videoyu yeniden de paylaşabilecek olsa da, yanıltıcı muhtevanın potansiyel bir yayıncısı olduğu ile ilgili bilgilendirilirdi. TikTok, hedefin, harekete geçmeden önce doğrulanmamış bir muhteva yayıncısı olarak kendinizi teslim etmeden önce iki sefer düşünmenizi sağlamak olduğunu izah ediyor. Doğrulanmamış video muhtevasının kaynağı, muhtevası işaretlenirse TikTok’tan bir ikaz da alır; videolar TikTok’un açılış sayfası olan “Sizin İçin” feed’inde listelenmeyecektir.

TikTok artık doğrulanmamış bilgiler içeren bir video paylaşılırken kullanıcıları uyarıyor

Bir seyirci olarak zati işaretlenmiş bir videoyu paylaşmaya çalışırsanız, videonun doğrulanmamış içerik olarak işaretlendiğini anımsadan bir uyarı alırsınız. Bu ek uyarı tabakası, paylaşmaya değip değmeyeceğini derinlemesine düşünmenize yardımcı olmayı amaçlamaktadır. 

Yeni uyarı özelliğinin beta testine dayanan TikTok, platformundaki kullanıcıların% 24 daha az yanıltıcı içerik paylaştığını, işaretli videolardaki beğenilerin ise% 7 azaldığını söylüyor. Yeni özellik, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ve Kanada’daki TikTok kullanıcıları için halihazırda aktif vaziyette ve sonunda dünyanın diğer bölgelerine de sunulacak.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Google, Katlanabilir Telefon Modeli İçin Çalışmaya Başladı
Google, Katlanabilir Telefon Modeli İçin Çalışmaya Başladı

Google, katlanabilir telefonlar için çalışmaya başladığını söyledi ancak kısa vadede pazara gelmesi olası değil. ...

Okulların Açılış Tarihi Belirlendi! 2021
Okulların Açılış Tarihi Belirlendi! 2021

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar kurulu Toplantısı’ndan sonra milyonlarca talebe ve velinin merakla beklediği “yüz yüze eğitim ne vakit başlayacak” sualini cevapladı. ....

Intel'in 56 Çekirdekli İşlemcisi Xeon Platinum Tanıtıldı
Intel'in 56 Çekirdekli İşlemcisi Xeon Platinum Tanıtıldı

İşlemci piyasasında en büyük isimlerden olan Intel, 56 çekirdekli ve 112 bağlantı iplikli işlemcisi Xeon Platinum'u tanıttı. ...