Türkiye’de evden çalışma sistemi kalıcı olabilir mi? 2021

Türkiye’de evden çalışma sistemi kalıcı olabilir mi? 2021

Geçtiğimiz sene tüm dünyayı tesiri altına alan koronavirüs salgını hasebiyle milyonlarca insanın çalışma sistemi değişti. Salgın döneminde gelen kısıtlamalar ve olası sıhhat problemleri hasebiyle şirketler artık haneden çalışıyor. Peki yarın bir gün salgın biterse, haneden çalışma sistemi Türkiye’de kalıcı hale gelebilir mi?

Bu meselenin cevabına geçmeden önce, dünyadaki bir takım büyük şirketlerin bu sisteme karşı olan görüşlerine değinelim. Haneden çalışma sisteminin büro ortamına göre daha randımanlı olması nedeniyle Google ve Facebook bu sistemi uzattı ve bazı şirketler kalıcı hale getirdi. Haneden çalışma sistemini kalıcı hale getiren büyük şirketlerden biri de Twitter.

TÜRKİYE’DE HANEDEN ÇALIŞMA SİSTEMİ

Türkiye’de baktığımızda ise hala bir hayli şirket haneden çalışma sistemini kullanıyor. Microsoft’un Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerini dikkate alarak, 20 ülkede hayata geçirdiği araştırma neticelerine göre Türkiye, haneden çalışma sistemine Avrupa’dan daha çok uyum sağladı.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden 633 kişinin katıldığı ankette, yöneticilerin yüzde 94’ü haneden çalışma veya hibrit bir çalışma metodunun kalıcı olacağı ile ilgili fikir belirtti.

Zira sonuçlar, haneden çalışma sistemine geçen şirketlerin yüzde 77’sinin performansını daha da artırdığını ve bu sistemi benimsediğini gösteriyor.

haneden çalışma sistemi

Microsoft araştırmasında, bir hayli ekip yöneticisinin çalışanlara uzaktan öncülük etmek vaziyetinde kaldığı 2020 seneyin tamamında, uzaktan çalışma tecrübenine alışan ve uyarlama sürecini geride bırakan çalışanların büyük bir bölümünün, koronavirüs sonrasında da esnek bir çalışma düzenini sürdürmek istedikleri bulundu.

The post Türkiye’de haneden çalışma sistemi kalıcı olabilir mi? first appeared on .




Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands'e 'Punisher' Geliyor
Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands'e 'Punisher' Geliyor

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands oyunu için getirilecek olan yeni bir ek paketle, oyuna Punisher olarak bildiğimiz Jon Bernthal dahil ediliyor. Yayınlanan ek pakete yarından itibaren...

Panasonic, Dünyanın İlk 6K Video Çeken Kamerasını Tanıttı
Panasonic, Dünyanın İlk 6K Video Çeken Kamerasını Tanıttı

Panasonic, Dual-Native ISO adlı özelliğiyle kullanıcıların iki farklı temel ISO değeri arasında seçim yapabilmesini sağlayan Lumix DC-S1H modelini tanıttı. Bu model dünyanın ilk 6K...

Alienware Area-51m GPU Yükseltme Seti Özellikleri
Alienware Area-51m GPU Yükseltme Seti Özellikleri

Dizüstü bilgisayarlar, kullanım ve taşınma kolaylığıyla hayatlarımızda önemli bir yer edinmeyi başardı. Fakat ne kadar üst düzey bir dizüstü bilgisayara sahip olursanız olun PC'lere...