Twitter, Twemoji’yi Duyurdu! 2021

Twitter, Twemoji’yi Duyurdu! 2021

Emojiler akıllı telefonlara katıldığında kullanıcılar duygularını iletiler yerine emojilerle anlatmaya başladı ve Twitter, Instagram, Snapchat gibi uygulamalarla çok daha popüler hale geldi.

.

Emojiler her uygulama veyahut işletim sistemi için fark gösteriyor. iOS platformunda memojiler bulunurken Snapchat’te bitmojiler bulunuyor. Artık Twitter’da da Twemoji isminde yeni emojileri bulunacak.

.

Twitter, Twemoji’yi Duyurdu!

.

Artık Twitter’ın Emojileri Olacak

.

Bugün Twemoji‘yi tanıtan Twitter artık uygulama içerisinde kendi emojilerini kullanabileceğini paylaştı. Ayrı olarak kullanıcılara hikayelerine kolaylıkla yeni gelen emojileri ilave etmek için arama seçeneği dahi sunduğunu belirtti. Bunun yanı sıra Twemoji, kullanıcıların ruh hallerini Fleet çerçevesi ile göstermelerine de olanak sunuyor.

.

Hikayeler özelliği nedir?

.

Snapchat, insanların resimler ve videolar yükleyerek arkadaşları ve aileleriyle etkileşime geçebilecekleri hikayeleri olan ve ayrı olarak kamera seçeneklerine filtre ekleme imkanı sunan ilk sosyal medya platformuydu. Bu özellikleriyle bir hayli kullanıcı tarafından beğeniyle karşılandı ve bir anda popülaritesi arttı.

.

Twitter, Twemoji’yi Duyurdu!

.

Snapchat’in sonrasında, Instagram “hikayeler” ile bu özellikleri kendi uygulamasına taşıdı. Diğer platformda olduğu gibi özel efektleri ve filtreleri de ilave etti. Hemen peşinden Facebook ve WhatsApp da bu özelliği kendi uygulamalarında kullanıcılarına sunmaya başladı.

.

Twitter da kısa müddet önce ‘Fleets’ isminde kendi özelliğini paylaştı. Ancak bu özellikte daha filtrelerin ve özel AR efektlerin bulunmayışı kullanıcı tarafından pek de hoş karşılanmış değil.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Türkiye'deki Depremleri Işık Hızında Haber Veren Uygulama
Türkiye'deki Depremleri Işık Hızında Haber Veren Uygulama

Türkiye'deki depremleri daha detaylı bir şekilde gözlemlemenin yanı sıra geri bildirim vererek araştırmalara katkı sağlama imkanını kullanıcılarına sunan Deprem Bilgi Sistemi isimli...

Çoğu Kişinin Favori Türkçe İngilizce Sözlüğü: Zargan
Çoğu Kişinin Favori Türkçe İngilizce Sözlüğü: Zargan

Zargan, cümle çeviri taraklarında bezi olmayan, Yalnızca İngilizce ve Türkçe arasında klasik bir sözlük işlevi gören bir kuruluş. Peki buna rağmen Tureng ve Google Çeviri gibi...

BMW Tamircileri Akıllı Bir Gözlük Kullanacak
BMW Tamircileri Akıllı Bir Gözlük Kullanacak

Arabalarının servisi konusunda teknolojinin her türlü nimetlerinden yararlanacak olan BMW, tamircilerinin alet çantalarına akıllı gözlükler ekliyor. ...