Volvo Elektrikli Otomobil Üretim Planları Açıklandı! 2021

Volvo Elektrikli Otomobil Üretim Planları Açıklandı! 2021

Geçen sene elektrikli otomobil modellerinden büyük oranda kazanç sağlayan Volvo2022 seneye kadar Belçika‘da bulunan Ghent fabrikasında, elektrikli araç imalatını üç katına çıkaracağını izah etti.

.

Volvo Elektrikli Otomobil İmalat Tasarıları İzah etti!

.

Volvo, Geleceğinin Elektrikli Olacağını İzah etti

.

İsveç’li otomobil markasının ilk HANE modeli olan XC40 Recharge’ın ve XC40 plug-in hibrit modellerinin imalatının gerçekleştirildiği Ghent fabrikası, yıl sonundan itibaren CMA mimarisini temel alan yeni sıfır emisyonlu Volvo üretmeye de hazırlanıyor.

.

Elektrikli otomobiller ile ilgili izah yapan Volvo Global Endüstriyel Operasyonlar ve Kalite Şefi Javier Varela, “Geleceğimiz elektrikli ve müşteriler şarjlı arabalarımızdan gördüklerini beğenecekler.” diye konuştu. Ayrı olarak Varela, Ghent fabrikasının global imalat ağı için gerçek bir öncü konumunda olacağını da belirtti.

.

Volvo Elektrikli Otomobil Üretim Tasarıları İzah etti!

.

Tüm bu gelişmelere ek olarak Volvo, elektrikli otomobil üretiminden, 2025 yılına kadar küresel satışların yarısını ele geçirmek istiyor. Bu emeliyle ilgili önümüzdeki aylarda Belçika’da imalata girecek yeni HANE‘nin yanı sıra, Volvo’nun kısmen elektrikli olacak birkaç aracı daha piyasaya sürmesi bekleniyor.

.

Global Pandemiden Volvo da Etkilendi

.

Geçen sene dünya çapında 661.713 araç satan Volvo, global pandemi ile beraber 2019’a göre yüzde 6,2 oranında düşüş yaşadı. Ancak sene ikinci yarısında yükselişe geçen otomobil markası, 391.751 adetle satışlarda yüzde 7,4 artış gösterdi.

.

Volvo Elektrikli Otomobil İmalat Tasarıları İzah etti!

.

191.696 adetle en çok satan model XC60 olurken, ikinci sırayı 185.406 adetle XC40 modeli aldı. 92.458 adetle XC90 ise en çok satan üçüncü Volvo oldu.

.

Ülke çapında ise Avrupa, 287.902 satışla 2019 seneye oranla yüzde 15,5 daha az satış ile Volvo’nun en büyük pazarı oldu. Yüzde 7,5 ile artış gösteren Çin pazarı 166.617, yüzde 1,8 artış ile AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ pazarı ise 110.129 adet otomobil sattı.

.

 

 

.




Akıllara Zarar 10 Raspberry Pi Projesi
Akıllara Zarar 10 Raspberry Pi Projesi

Okullarda bilgisayar bilimini öğretmek için geliştirilen mini bilgisayar Raspberry Pi, bugün çok çok farklı noktalara geldi. Farklı sürümleri bulunan bu tek kartlı bilgisayarla insanlar...

Grafikleriyle Değil, Hikayesiyle Büyüleyen 10 Destansı Oyun
Grafikleriyle Değil, Hikayesiyle Büyüleyen 10 Destansı Oyun

Oyunlarda grafik fazlasıyla önemli bir unsur olsa da çoğu kişiye göre hikaye anlatımı daha ön planda. Oynadıktan sonra sizi etkisi altında bırakacak bir oyun bulmak da kolay bir iş...

İçinde 1 Milyon Türkiye Fotoğrafı Olan Tuhaf Site WowTurkey
İçinde 1 Milyon Türkiye Fotoğrafı Olan Tuhaf Site WowTurkey

WowTurkey isimli tuhaf görünümlü internet sitesinin içinde 1 milyondan fazla Türkiye fotoğrafı bulunuyor. ...