WhatsApp, bazı telefonlara artık destek vermeyecek 2020

WhatsApp, bazı telefonlara artık destek vermeyecek 2020

Dünyanın en popüler anlık iletileşme uygulaması WhatsApp, daha önceki telefonlara olan desteğini sonlandırmaya devam ediyor.

Bildiğiniz gibi WhatsApp, 2019 seneyin nihayetinde Windows Phone modellerine olan desteğini tamamiyle sonlandırmış, hemen peşinden da geçtiğimiz şubat ayında iOS 8’in altındaki iPhone modellerine ve Android 2.3.7 sürümünün altındaki telefonlara destek olmayı kesmişti.

YENİ SENEDE WHATSAPP DESTEKLEMEYECEK TELEFONLAR

WhatsApp aktüellediği destek sayfasında, iOS 9’un altındaki sürümlere sahip iPhone kullanıcılarına yeni yılla beraber artık destek olunmayacağını duyurdu.

Hasılı 2021’den itibaren iOS 9’dan daha daha önceki sürümlere sahipseniz, akıllı telefonlarınızda WhatsApp çalışmayacak. Daha doğrusu telefonunuzda şayet WhatsApp zati yüklüyse, kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak uygulamayı sildiğiniz takdirde bir daha yükleseniz dahi hesabınıza giremeyeceksiniz.

Diğer taraftan kullanıcılar, aktüelleme olduğu takdirde iOS 9 veya daha yüksek bir sürüme geçerek uygulamayı kullanabilecek.

iPhone 4 ve öncesi modellere sahip kullanıcılar ise iOS 9 aktüellemesine sahip olmadığı için WhatsApp’ı kullanabilmek için yeni bir telefon almak zorunda kalacaklar.

whatsapp

Facebook bünyesinde bulunan ve dünyanın en popüler anlık iletileşme uygulaması olan WhatsApp, 2021 seneninden itibaren kimi Android telefonlara da destek olmayı bırakacak.

WhatsApp, Android 4.0.3’ten evvelki bir sürüme sahip akıllı telefonlarda çalışmayacak. Mesela HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr ve hem de Samsung Galaxy S2 gibi cep telefonu modellerine sahip kullanıcılar, yeni yılla birlikte uygulama desteğini kaybedecek.

The post WhatsApp, bazı telefonlara artık destek olmayacak first appeared on .




Twitter 2023 Hedeflerini Paylaştı! 2021
Twitter 2023 Hedeflerini Paylaştı! 2021

Popüler sosyal medya uygulamalarından Twitter; 2023 seneye kadar edindiği hedefleri paylaştı. Şirket o seneye kadar kullanıcı sayısını arttırmak ve gelirini katlamak hedefinde. . Twitter...

Bir Samsung Galaxy S7 Edge, Durup Dururken Alev Aldı
Bir Samsung Galaxy S7 Edge, Durup Dururken Alev Aldı

Nijeryalı Bir Twitter kullanıcısının Samsung Galaxy S7 Edge telefonu, masada dururken kendi kendine alev aldı ve kullanılamaz hale geldi. ...

Xiaomi Akıllı Gözlük Patenti Aldı! 2021
Xiaomi Akıllı Gözlük Patenti Aldı! 2021

Çinli teknoloji devlerinden Xiaomi çeşitli alanlarındaki yatırımlarına devam ediyor. Yalnızca akıllı telefonlarıyla değil ekosistem ürünleriyle de oldukça sevilen şirket, yeni bir...