‘WhatsApp Geri Adım Attı’ Haberi Yalan! 2021

‘WhatsApp Geri Adım Attı’ Haberi Yalan! 2021

WhatsApp ile ilgili sosyal medyada başlayan ve Instagram gibi popüler başlıca sosyal medya platformlarında CNN kaynaklı ve Armoya Yüksek Teknoloji CEO & Kurucu Ortaklarından Tuncay Uludağ tarafından yapılan haberler, WhatsApp’ın tartışma yaratan kararından geri döndüğünü yazıyordu. Resmi kaynaklardan yapılmayan bu izahlar gerçeği yansıtmıyor. Bir iddia olarak çıkan daha sonra çığ gibi büyüyen WhatsApp’ın kararından geri döndüğü konusu sosyal medyanın gündemine girdi. WhatsApp data siyaseti kararı ile ilgili daha geri adım atmadı.

.

'WhatsApp Geri Adım Attı' Haberi Yalan!

.

WhatsApp Veri Siyaseti Değişmedi: Asılsız Haberlere İnanmayın!

.

Twitter üzerinden başlayan paylaşımlar, Instagram üzerinden de devam etti. WhatsApp için ortaya atılan bu asılsız iddialar ise WhatsApp gruplarında da kısa müddette dağıldı. CNN International kaynaklı olduğu aktarılan ancak CNN tarafında böyle bir haberin olmaması haberin yalan ve bir kaynağı olmadığını gösteriyor.

.

Kaynak teyidi yapmadan haberleri bir bir paylaşan internet haber siteleri ve sosyal medya hesapları güvenirliklerini de yitirmiş oluyor. Haber doğrulamasının ehemmiyetini bir sefer daha gösteren bu olay, sadece habercilerin değil bu arada sosyal medya kullanan herkesin daha dikkatli olması gerektiğini ispat ediyor.

.

Sosyal medyadaki asılsız haberlere birkaç örnek:

.

'WhatsApp Geri Adım Attı' Haberi Yalan!

.

WhatsApp tarafından kullanıcılara sunulan ve şahsi bilgilerin Facebook tarafında paylaşılması için onay isteyen saklılık sözleşmesi hala geçerli. Kullanıcılar WhatsApp kullanmaya devam etmek istiyorsa 8 Şubat 2021 tarihine kadar bu saklılık sözleşmesini onaylaması gerekiyor.

.

 

 

.

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Toplam Değeri 37 TL Olan 5 Android Oyun ve Uygulama
Toplam Değeri 37 TL Olan 5 Android Oyun ve Uygulama

Google Play'de kısa süreliğine ücretsiz uygulamaları listelediğimiz haberimizle karşınızdayız. ...

Epic Games Fiyatı 280 TL Olan Oyun Artık Ücretsiz! 2021
Epic Games Fiyatı 280 TL Olan Oyun Artık Ücretsiz! 2021

Epic Games, aralık ayında 15 günlük fiyatsız oyun kampanyası ile kullanıcılara oyun dağıtmıştır. Artık klasikleşen haftalık fiyatsız oyun kampanyasına geri döndü. İşte 14 Ocak...

Microsoft, Apple macOS İçin Ürettiği Antivirüs Yazılımını Ta
Microsoft, Apple macOS İçin Ürettiği Antivirüs Yazılımını Ta

Microsoft, Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) virüs ve zararlı yazılımdan koruma programını Apple’ın macOS platformuna getireceğini duyurdu. Duyuruda programın önizleme...