WhatsApp yeni sözleşme nedir? Kabul etmezseniz ne olur? 2021

WhatsApp yeni sözleşme nedir? Kabul etmezseniz ne olur? 2021

WhatsApp yeni kontrat nedir? suali sanki Türkiye’nin gündemine oturmuş vaziyette. Peki bu tam olarak ne manaya geliyor ve bundan sonra ne olacak? Tüm bu suallere gelin hep beraber cevap verelim.

WhatsApp saklılık sözleşmesi aslında yeni bir konu değil. Her uygulamanın kendine özel bir saklılık sözleşmesi vardır ve biz o uygulamayı kullanınca bunları kabul etmiş sayılırız.

Aylat önce WhatsApp, artık saklılık sözleşmesinde yapılacak aktüellemelerin uygulama içerisinden kullanıcılarla bildirim şeklinde paylaşılacağını izah etmişti. Aslında o vakit, Facebook’a ait uygulamanın bir şeyler çevirdiği düşünülüyordu.

Günler günleri kovaladı ve 2021 seneye geldik. Yeni yılla beraber WhatsApp,  8 Şubat 2021 itibarıyla geçerli olacak saklılık siyasetini kullanıcıların karşısına çıkarmaya başladı.

WHATSAPP SAKLILIK SÖZLEŞMESİ NE MANAYA GELİYOR?

WhatsApp’ın daha yürürlüğe girmeyen yeni saklılık sözleşmesine göre, artık uygulamayı kullanan tüm kullanıcıların verileri, Facebook ve şirket çatısı altındaki diğer uygulamalarla paylaşılabilecek.

Kullanıcılar, 8 Şubat 2021 tarihine kadar telefonlarına düşecek bir uygulama içi bildirimle, bu şartları onaylamak zorunda kalacak. Peki onaylamazsanız ve verilerinizi Facebook uygulamaları ile paylaşmak istemezseniz ne olur?

WhatsApp yeni saklılık sözleşmesini kabul etmeme gibi bir seçeneğiniz ne yazık ki yok. WhatsApp, mevzubahis tarihten itibaren ya bu ilkeleri kabul edersiniz, veyahut hesabınızı silersiniz ve bir daha kullanmazsınız tarzında bir ifade kullanıyor.

Başka bir deyişle ya yeni sözleşmeyi kabul edip WhatsApp kullanmaya devam edeceksiniz, ya da değişik bir anlık iletileşme uygulamasına geçeceksiniz. Bunun başka bir yolu yok.

PAYLAŞILACAK VERİLER

WhatsApp’ın web sitesinde yer alan bilgilere göre kullanıcılara ait veriler, Facebook ve diğer bağlı şirketlerle paylaşılabilecek. Bu veriler arasında hesap bilgileri, iletiler, irtibatlar, vaziyet bilgisi, ödeme verileri, kullanım ve kayıt bilgileri gibi veriler yer alacak.

Aslına bakacak olursak, şimdiye kadar WhatsApp zati kullanıcılarrın bir hayli verisini topluyordu. Ancak şimdi, Facebook ve Facebook’a bağlı uygulamalar da bu verileri kullanma hakkına sahip olmuş olacak. İşte vaziyet tam da bundan ibaret.

The post WhatsApp yeni kontrat nedir? Kabul etmezseniz ne olur? first appeared on .




Yapay Zeka, Küresel Isınmayı Önlemede Rol Alacak
Yapay Zeka, Küresel Isınmayı Önlemede Rol Alacak

21. yüzyılın en büyük sorunu olan küresel ısınmayı önlemek için birçok çözüm önerisi var. Bunlardan en yenisi, yapay zekânın ve makine öğreniminin bu sorunu çözmek için...

Apple 16 inç Macbook Pro'nun tanıtımını yaptı
Apple 16 inç Macbook Pro'nun tanıtımını yaptı

Apple’ın heyecanla beklenen yeni 16 inç Macbook Pro’su nihayet kullanıcıların beğenisine sunuldu. İşApple’ın heyecanla beklenen yeni 16 inç Macbook Pro’su nihayet...

Instagram, TikTok'un Temel Özelliğini Kopyalamaya Çalışıyor
Instagram, TikTok'un Temel Özelliğini Kopyalamaya Çalışıyor

Instagram, en büyük rakibi TikTok'un popülaritesini kırmak istiyor. Çalışmalarını bu bağlamda yoğunlaştıran platform, şimdi yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik,...