Windows 0x00000024 hatası nasıl düzeltilir?

Windows 0x00000024 hatası nasıl düzeltilir?

0x00000024 hatası özellikle Windows kullanılarının sık sık karşısına çıkan ve “mavi ekran” diye tabir edilen bir sorundur. Bu sorundan etkilenen bazı kullanıcılar, hatanın belirli aralıklarla oluştuğunu belirtirken, bazı kullanıcılar ise son güncellemeden sonra böyle bir hatayla karşılaştıklarını söylüyor.

Biz de sizler için 0x00000024 hatasını araştırdık ve sorunu nasıl çözebileceğinizi maddeler halinde sıraladık. İşte 0x00000024 hatasının olası çözümleri:

YÖNTEM #1: CHKDSK TARAMASINI ÇALIŞTIRIN

0x00000024 hatası CHKDSK işlemi

Herhangi bir oyunu veya uygulamayı yükledikten sonra 0x00000024 hatası aldıysanız, sabit sürücü veya SSD kaynaklı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bu nedenle herhangi bir sabit sürücü veya bozuk sektör hatası olmadığına emin olmak için CHKDSK yardımcı programını kullanabilirsiniz.

Windows işletim sisteminin içerisinde yerleşik halde bulunan CHKDSK yardımcı programı, diskinizi tarayabilir ve sorunlara neden olacak mantıksal hataları onarabilir.

CHKDSK taramasının çalıştırmak için “Bilgisayar”a gidin ve taramak istediğiniz sürücünün üzerine sağ tıklayın ve Özellikler’e girin. Ardından Araçlar sekmesinden “Hata denetimi” başlığı altındaki “Denetle” butonuna tıklayın ve taramayı başlatın.

0x00000024 disk

Windows, tarama esnasında diskinizde hata veya bozuk sektör olup olmadığını denetleyerek size sunacaktır. Tarama bittikten sonra herhangi bir hata bulunursa, sistem sizden bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı ister.

Windows, yeniden başlama esnasında bulduğu hataları otomatik olarak giderecektir.

Eğer buna rağmen 0x00000024 almaya devam ediyorsanız, bir sonraki adıma geçin.

YÖNTEM #2: TEMİZ ÖNYÜKLEME YAPIN

Aynı mavi ekran hatasına uygulama çakışmaları da neden olabilir. Özellikle yeni bir uygulama yüklediyseniz / güncellediyseniz veya bu hatayı almadan önce sürücü güncellemesi yaptıysanız, temiz bir önyükleme yaparak yazılım çakışmalarından kurtulabilirsiniz.

Temiz ön yükleme yapabilmek için “Windows temiz önyükleme nasıl yapılır” başlıklı içeriğimizden faydalanabilirsiniz.

0x00000024 önyükleme

Temiz ön yükleme ayarlarını halettikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve 0x00000024 hatasını alıp almadığınızı gözlemleyin. Eğer söz konusu hatayı almaya devam ederseniz, devre dışı bıraktığınız her üçüncü taraf hizmetini ve başlangıç ​​öğesini kademeli olarak yeniden etkinleştirip sorunun hangi hizmetten kaynaklandığını bulabilirsiniz.

YÖNTEM #3: SFC VE DISM TARAMALARINI ÇALIŞTIRIN

Temiz önyükleme 0x00000024 hatasını gidermediyse, bir sonraki adımınız  Windows kurulumunuzun kararlılığını etkileyen hafif bir sistem dosyası bozulmasını tespit etmektir.

Bozuk sistem uygulaması ve sistem genelinde çökmelere neden olacak hataları gidermek için SFC taraması yapabilirsiniz.

Bunu yapabilmek için Windows arama çubuğuna Komut İstemi yazın ve yönetici olarak çalıştırın. Komut İstemi’ne girdikten sonra aşağıdaki komutu yazın ve ENTER tuşuna basın:

sfc /scannow

Sistem, bilgisayarınızdaki bozuk veya eksik dosyaları taramaya başlayacaktır.

0x00000024 sfc scannow

Not: Bu işlemi başlattıktan sonra bozuk veya eksik dosya taramasının tamamlanmasını beklemelisiniz. Eğer taramayı kesintiye uğratırsanız, ek hatalar meydana gelebilir.

Depolama sürücünüzün boyutuna bağlı olarak bu işlem 1 saatten fazla sürebilir. Bu nedenle sabırlı olmalısınız.

İşlem tamamlandığında, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için gözlem yapın.

Eğer 0x00000024 hatasını almaya devam ederseniz, çözümü daha da ileriye taşıyıp bu sefer de bir DISM taraması yapmalısınız. Bunun için yime Komut İstemi’ne aşağıdaki komutu yazarak ENTER tuşuna basın. Bunu yapmadan önce sağlıklı bir internet bağlantınız olduğundan emin olun.

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

DISM taraması tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı bir kez daha yeniden başlatın ve söz konusu hatayı alıp almadığınızı kontrol edin.

YÖNTEM #4: SİSTEM GERİ YÜKLEME YAPIN

Yukarıdaki yöntemler sizin için işe yaramadıysa ve hatanın yakın zamanda yaptığınız bir sürücü veya yazılım güncellemesinden kaynaklandığını düşünüyorsanız, Sistem Geri Yükleme yardımcı programını kullanarak bu sorunu çözmeye çalışabilirsiniz.

Sistem Geri Yükleme sayesinde, bilgisayarınızı geri yükleme noktası oluşturulan bir tarihe geri alabilirsiniz. Bunun için Denetim Masası > Kurtarma > Sistem Geri Yükleme‘yi aç yolunu izleyin. Daha sonra ekranda yer alan geri yükleme noktalarından sizin için en uygunu seçin ve işleme devam ederek sistemin geri yüklenmesini bekleyin.

0x00000024 sistem geri yükleme

Sistem Geri Yükleme noktanız yoksa veya Sistem Geri Yükleme yaptıktan sonra hala 0x00000024 hatasını almaya devam ediyorsanız, bir sonraki adıma geçelim.

YÖNTEM #5: HIZ AŞIRTMA (OVERCLOCK) FREKANSLARINI ESKİ HALİNE GETİRİN

Ekran kartınızı / işlemci voltajlarınızı veya frekanslarınızı overclock ettikten sonra bu hata koduyla karşılaşmaya başladıysanız, büyük olasılıkla sorun bundan kaynaklanıyor. Özellikle bilgisayarınızda ağır işler yaparken 0x00000024 hata kodu meydana geliyorsa, değiştirdiğiniz değerleri eski haline getirmenizde fayda var.

BIOS veya UEFI ayarlarına erişerek ve hız aşırtmalı frekanslarını ve voltajlarını varsayılan değerlerine döndürerek söz konusu hatanın meydana gelmesini engelleyebilirsiniz.

YÖNTEM #6: TEMİZ WINDOWS KURULUMU YAPIN

Eğer tüm bu yöntemler hatayı çözmediyse, muhtemelen geleneksel olarak çözülemeyen bir tür sistem dosyası bozulmasıyla karşı karşıyasınız demektir.

Bu nedenle 0x00000024 hata kodu çökmelerini engellemek için Windows’u temiz bir şekilde yeniden yüklemelisiniz. Bunun için ister CD/DVD, isterseniz de USB yoluyla temiz bir format işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak Windows’un içerisinde yerleşik halde bulunan Sıfırlama seçeneğini de kullanabilirsiniz. Bunun için Windows Ayarları > Güncelleştirmeler ve Güvenlik > Kurtarma yolunu izleyin.

0x00000024 kurtarma

Ardından “Bu bilgisayarı sıfırla” başlığı altında yer alan “Başlayın” butonuna tıklayın ve ister dosyalarınızı saklayarak, isterseniz de her şeyi silerek temiz bir kurulum gerçekleştirin.

The post Windows 0x00000024 hatası nasıl düzeltilir? first appeared on Resimlink.




Samsung Galaxy S21 Aslında Bir MicroSD Yuvasına Sahip Olmayabilir. 2021
Samsung Galaxy S21 Aslında Bir MicroSD Yuvasına Sahip Olmayabilir. 2021

Samsung’un yakında çıkacak olan ileri teknoloji akıllı telefon serisiyle irtibatlı sızıntı dizisinin devamında, görünen başka bir dezavantaj ayrıntısı sızdırıldı. Hemen...

Epic Games ve Steam Blizzard Overwatch’ın tam sürümünü ücretsiz yaptı! 2020
Epic Games ve Steam Blizzard Overwatch’ın tam sürümünü ücretsiz yaptı! 2020

Epic Games ve Steam‘in başlattığı fiyatsız oyun kampanyalarına Blizzard da dahil oldu. Firma büyük bir jest yaparak hayranlarının yüzünü güldürdü. Buna...

Popüler Instagram Takip Uygulaması App Store'dan Kaldırıldı
Popüler Instagram Takip Uygulaması App Store'dan Kaldırıldı

ABD’li teknoloji devi Apple, Instagram takipçi ve beğeni kontrolü sağlayan üçüncü taraf uygulaması Like Patrol’u topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle App Store’dan...