Windows temiz önyükleme nasıl yapılır? 2020

Windows temiz önyükleme nasıl yapılır? 2020

Windows temiz önyükleme, sistemi sadece yüklü Windows hizmetleri ve sistemin çalışması için şart olan düşünülen programlar ile başlatmak mananına gelir. Ara ara kimi bilgisayarlar, siz fark etmeseniz dahi otomatik olarak kendini başlatır ve bilgisayarın kaynaklarını tüketerek yavaşlamasına kapı aralar.

İşte bu yüzden Windows temiz önyükleme, yüksek kaynak kullanımı gibi çeşitli meseleleri gideren oldukça ehemmiyetli bir işlemdir. Her iki ayda bir temiz önyükleme yaparak başlangıç programlarını temizlemek, bilgisayarınızın sıhhati için oldukça ehemmiyetli.

Peki Windows 10 temiz önyükleme nasıl yapılır? Gelin bu meselenin yanıtına daha ayrıntılı bakalım.

ADIM #1: Öncelike Windows + R tuşlarına medya ve “Çalıştır” komut penceresini açın. Aynı işlemi arama bölümüne “Çalıştır” veya diliniz ingilizceyse “Run” yazarak da yapabilirsiniz.

Windows 10 temiz önyükleme nasıl yapılır çalıştır komutları

Daha sonra açılan iletişim kutusuna msconfig yazarak Tamam’a tıklayın.

windows temiz önyükleme msconfig

Sistem yapılandırma penceresi karşınıza çıkacak. Yukarıdaki sekmelerden “Hizmetler” seçeneüine tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

windows 10 temiz önyükleme

Windows temiz önyükleme yapmak için burada bazı kolay ayarlar yapmanız gerekiyor. İlk olarak sol altta bulunan “Tüm Microsoft hizmetlerini gizle” kutucuğunu İŞARETLEYİN. Hemen peşinden sol taraftaki “Tümünü Devre Dışı Bırak” seçeneğine tıklayın ve daha sonra “Uygula” dedikten sonra “Tamam” diyerek çıkın.

Bu işlemlerden sonra bilgisayar sizden yine başlamak için müsaade isteyecek. Ancak siz, “daha sonra yeniden başlat” seçeneğini seçin ve bilgisayarınızı kapatmayın.

Şimdi CTRT+ALT+DEL tuşlarını kullanarak “Görev Yöneticisi”ne girin. Daba sonra üst bölümden “Başlangıç” sekmesine dokunun. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

windows temiz önyükleme yapma

Bu listede, bilgisayarınız ilk açıldığında otomatik olarak başlayan programları göreceksiniz. Hemen programların karşısındaki “Başlangıç tesiri” sütununa bakın ve “Yüksek” olanlara sağ tıklayarak devre dışı bırakın.

Tüm bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak Windows temiz önyükleme yapma işlemini bitirin.

The post Windows temiz önyükleme nasıl yapılır? first appeared on .




Xiaomi, Akıllı Lambalarıyla Evinizi Değiştirmeye Geliyor
Xiaomi, Akıllı Lambalarıyla Evinizi Değiştirmeye Geliyor

Evinizde akıllı aydınlatma sistemi kullanmak istiyorsunuz ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sizin için derlediğimiz listemize göz atmak güzel bir başlangıç noktası...

Xiaomi Redmi Note 7 Serisi, 7 Ayda 20 Milyon Adet Sattı
Xiaomi Redmi Note 7 Serisi, 7 Ayda 20 Milyon Adet Sattı

Çinli teknoloji devi Redmi, yaptığı bir paylaşımla Redmi Note 7 modelinin 7 ayda 20 milyon adet sattığını duyurdu ve Redmi Note 8 için yarını işaret etti. Barındırdığı...

Anket: Hangi İnternet Tarayıcısını Kullanıyorsunuz?
Anket: Hangi İnternet Tarayıcısını Kullanıyorsunuz?

İnternet deneyiminin giderek kişisel bir hale geldiği, kendi zevk ilgi alanlarımıza göre içeriklere yönlendirildiğimiz sanal bir dünyadayız. Peki bu dünyaya giriş biletini hangi gişeden...