Windows Update 0x80240023 hatası nasıl çözülür? 2021

Windows Update 0x80240023 hatası nasıl çözülür? 2021

Windows Update 0x80240023 hatası, Microsoft Windows’un yeni güvenlik veya özellik aktüellemesi yüklerken karşılaştığı bir aktüelleme meselesidir. Windows, aktüellemeleri ararken başarısız olduğunda veya bunları yüklemede bir mesele olduğunda bu hata karşımıza çıkar.

Ayrı olarak, kullanıcılardan gelen raporlar, artık desteklenmediği için Office 2007 konusunda bir lisans sorunundan sonra da 0x80240023 hatasının olduğunu gösteriyor.

Şimdi sizlerle beraber Windows Update 0x80240023 hatasının olası çözüm yollarını inceleme altına alacağız.

windows-update-0x80240023-hatasi

WINDOWS UPDATE HİZMETİNİ DURDURUN VE YİNE BAŞLATIN

Windows aktüelleme hizmeti, lisans sorunları sebebiyle hatalı hale gelebilir. Bununla birlikte, çoğu vaziyette çözüm, hizmeti durdurmak ve yine başlatmak gibi görünüyor. 

Bu işlem, Windows Update 0x80240023 hatasını çözmek için tecrübe etmesi şart olan ilk çözüm yoludur.

Windows Update hizmetini durdurmak ve hemen peşinden yeniden başlatmak için aşağıdaki adımları takip faktörüz gerekiyor.

Klavyenizden Windows tuşuna medya ve başlat menüsüne girin. Ardından arama bölümüne services.msc yazın ve ENTER tuşuna basın. Aynı aramayı, hizmetler yazarak da yapabilirsiniz.

0x80240023

Karşınıza çıkan hizmetler listesinden Windows Update seçeneğini bulun ve sağ tıklayarak Durdur’a tıklayın.

windows-update-0x80240023-hatasi

Ardından, Windows Update geçici önbellek klasörünü silmeniz gerekiyor. Bunu yapabilmek için Windows tuşu + R tuşlarına basın veya arama bölümüne çalıştır yazın.

Çıkan kutucuğa %windir%\SoftwareDistribution\DataStore yazın ve ENTER tuşuna basın.

0x80240023 hatası çalıştır kodu

Karşınıza çıkan klasördeki tüm dosyaları seçin ve silin.

0x80240023 windows update hatası

Şimdi yeniden birinci adıma dönün ve  başlat menüsüne girin. Ardından arama bölümüne services.msc yazın ve ENTER tuşuna basın. Aynı aramayı, hizmetler yazarak da yapabilirsiniz.

Yeniden listeden Windows Update seçeneğini bulun. Üzerine sağ tıklayarak Başlat’a tıklayın.

0x80240023 hatası giderme

Bu işlemleri uyguladıktan sonra, Windows Update 0x80240023 hatası sorunu çözülecektir.

Şayet MS Office 2007 yüklemesi hasebiyle böyle bir meseleyle karşılaştıysanız, uygulamanız şart olan adımlar ise şu şekilde:

Evvela Windows Update Fihristi internet sitesine gidin ve hemen sağ üstteki arama bölümüne, Microsoft Office File Validation yazın ve aratın.

Hemen peşinden karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak. Bu ekranda Microsoft Office File Validation Add-in file dosyasını bulun ve hemen karşısındakü YÜKLE butonuna tıklayın. Hemen peşinden açılan penceredeki linke tıklayarak indirme işlemini başlatın.

0x80240023 hatası ve update fihristi

İndirdiğiniz arşiv dosyasını açın ve içerisindeki OFV.msi dosyasını çalıştırın. Heyetimden sonra Windows Update’i tekrar çalıştırın ve 0x80240023 hatasının olup olmadığını kontrol edin.

Bu çözümlerden hiçbiri işe yaramadıysa, son çare olarak çözümü Microsoft’a bırakmanız gerekiyor.

Bunu yapabilmek için bilgisayanızı gece süresince açık bırakmanız gerekecek. Böyle bir yol uygulamanızın nedeni, yukarıda söz ettiğimiz Microsoft Office File Validation Add-in file isimli dosya doğrulama eklentisi yerine, sistemin bu doğrulamayı otomatik olarak yapmasını sağlamaktır.

Otomatik olarak sorunun çözülebilmesi için, bilgisayarınızı 6 ila 12 saat açık bırakmanız gerekebilir.

 

The post Windows Update 0x80240023 hatası nasıl çözülür? first appeared on .




Google Arama Motorunda Muhtemelen Keşfetmediğiniz Özellikler
Google Arama Motorunda Muhtemelen Keşfetmediğiniz Özellikler

Google devasa olduğu kadar, detaylara önem veren ve muzurlukları da seven bir şirket... Sizler için daha önce fark etmediğinizi düşündüğümüz birkaç Google şirinliğini derledik. ...

Türkiye'deki Depremleri Işık Hızında Haber Veren Uygulama
Türkiye'deki Depremleri Işık Hızında Haber Veren Uygulama

Türkiye'deki depremleri daha detaylı bir şekilde gözlemlemenin yanı sıra geri bildirim vererek araştırmalara katkı sağlama imkanını kullanıcılarına sunan Deprem Bilgi Sistemi isimli...

IEEE, Bütün İnsanların Nasıl İnternete Erişeceğini Açıkladı
IEEE, Bütün İnsanların Nasıl İnternete Erişeceğini Açıkladı

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE), internet erişiminde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak, hala internete erişimi olmayan milyonlarca insanı internetle buluşturma...