Xiaomi ABD’ye ‘Kara Liste’ Davası Açtı! 2021

Xiaomi ABD’ye ‘Kara Liste’ Davası Açtı! 2021

Geçtiğimiz günlerde görevi devreden Donald Trump‘ın Xiaomi için kara liste kararına imzalaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Huawei hemen hemen 1 senedir Google uygulamalarına ve servislerine telefonlarında yer veremezken, Xiaomi’nin Çin silahlı gücü ile işbirliği yaptığı öne sürülerek kara listeye alındığı belirtildi.

.

Xiaomi AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’ye ‘Kara Liste’ Davası Açtı!

.

Huawei’ye mukayese et Xiaomi’nin vaziyeti şu anda daha iyi bir düzeyde. Google servislerini kullanmak ile ilgili rastgele bir mani bulunmazken, Huawei ile aynı kaderi paylaşmak istemeyen Xiaomi, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ hükümetine dava açmış vaziyette.

.

Xiaomi’den AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin Kara Liste Kararına Karşı Dava!

.

İdare Heyeti buyruğu neticeninde Xiaomi Corporation Başkanı Lei Jun tarafından paylaşılan ilan şöyle;

.

 “Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından 14 Ocak 2021’de (Doğu Standart Saati) yayınlanan, şirketin 1999 mali senesi için Milli Savunma Yetkilendirme Yasası’nın (“NDAA”) 1237 numaralı bölümüne güvenerek nitelikli tüzel kişiler listesine ilave etmesine yönelik yayınlanan medya bülteniyle alakalı olarak, Şirket, 15 Ocak 2021 tarihinde, Şirketin ve paydaşlarının menfaatlerini savunmak için uygun tedbirler alacağını izah etmiştir.

.

Xiaomi AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’ye ‘Kara Liste’ Davası Açtı!

.

Şirket, 29 Ocak 2021 tarihinde (Doğu Standart Saati) AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı aleyhine dava açmış bulunmaktadır. Şirket, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı tarafından NDAA dahilinde Şirketin bir “Komünist Çin Askeri Şirketi” olarak listeye katılması kararının (“Karar”) gerçekle örtüşmediğine ve Şirketi adli süreçlerden yoksun bıraktığına inanmaktadır. Şirket açılan davada, dünya genelindeki kullanıcıların, iş ortaklarının, çalışanların ve Şirket paydaşlarının menfaatlerini savunmak emeliyle mahkemeden kararın hukuka ters olduğunun kabul edilmesini ve bu yüzden kararın iptal edilmesini istedi.

.

Şirket, uygun olduğu takdirde ek izahlar aracılığıyla Şirket paydaşlarını ve potansiyel yatırımcıları, davayla alakalı diğer ehemmiyetli gelişmelerden haberdar edecektir. Paydaşların ve potansiyel yatırımcıların, Şirket menkul değerleriyle işlem yaparken dikkatli olmaları önerilir. ”

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




OnePlus, Android 10 Tabanlı OxygenOS 10 Sürümünü Yayınladı
OnePlus, Android 10 Tabanlı OxygenOS 10 Sürümünü Yayınladı

Çinli mobil üreticisi OnePlus, Android mobil işletim sisteminin özelleştirilmiş bir sürümü olan OxygenOS için Android 10 tabanlı OxygenOS 10 sürümünü rastgele belirlenmiş cihazlarda...

Nintendo, Gamescom 2019 İçin Yaptığı Planları Açıkladı
Nintendo, Gamescom 2019 İçin Yaptığı Planları Açıkladı

Gamescom 2019 hızla yaklaşıyor ve Nintendo, kapalı kapılar ardında şov için neler planladıklarını açıkladı. ...

Türkiye’nin En Sevilen Haber Uygulaması Bundle Yenilendi!
Türkiye’nin En Sevilen Haber Uygulaması Bundle Yenilendi!

Resimlink’un da yayıncıları arasında bulunduğu Bundle’ın yeni versiyonu App Store ve Google Play’de! Bundle 3.0 yenilenen arayüzü ve ücretsiz sunduğu yeni özellikleriyle heyecan...