Xiaomi Akıllı Gözlük Patenti Aldı! 2021

Xiaomi Akıllı Gözlük Patenti Aldı! 2021

Çinli teknoloji devlerinden Xiaomi çeşitli alanlarındaki yatırımlarına devam ediyor. Yalnızca akıllı telefonlarıyla değil ekosistem ürünleriyle de oldukça sevilen şirket, yeni bir patent daha alarak akıllı gözlük için çalışmalara başladı.

.

Xiaomi Akıllı Gözlük Patenti Aldı!

.

Xiaomi’den Huawei Akıllı Gözlüğüne Yeni Rakip

.

Sızdırılan haberlere göre markanın Ar-Ge ekibinin yeni bir patent aldığı öğrenildi . Patent, öncelikle Beijing Xiaomi Mobile Software Co. Ltd. tarafından “akıllı gözlük ve gözlük çantası” için oluşturuldu.

.

Xiaomi bu ürünüyle akıllı gözlükleri piyasaya süren ilk Çinli şirket değil. Huawei’nin Gentle Monster Akıllı Gözlüklerinin iki sürümünü piyasaya sürdüğünü düşünürsek, ürünün rekabet edebilecek düzeyde olması bekleniyor. Huawei akıllı gözlükler, UV savunması sağlaması, çağrı alma ve sonlandırmayı desteklemesi ve ayrı olarak yapay zekayı desteklemesiyle ön tasarıya çıkıyor.

.

Xiaomi Akıllı Gözlük Patenti Aldı!

.

Xiaomi bu ürünle akıllı gözlük işlevinin yanı sıra bir hayli özelliğe sahip olacak. Sızdırılan patent ayrıntılarına göre, ürünün idrak etme ve rehabilitasyon yollarını da entegre edebilen akıllı bir gözlük ve bir gözlük kılıfı olduğu anlaşılıyor. Ayrı olarak teferruatlar ürünün beyin hastalıklarını, zihni hastalıkları (Sözgelişi; çöküntü veya göz yorgunluğu) belirleyebileceğini gösteriyor.

.

Işık terapisi sinyali ile beyin hastalıklarını veya zihni hastalıkları rehabilitasyon edebilen alet; ses dalgası sinyali ile ruh sıhhatini rehabilitasyon edebiliyor. Ayrı olarak bu sayede baş ağrısını veya yorgunluğu da giderebiliyor. Manyetik dalgalar kullanarak ise beyindeki kan dolaşımına yardımcı olabiliyor.

.

Ürün ile ilgili daha elimizde çok fazla bilgi mevcut değil. Ancak ürünün bu arada bir hoparlör gibi ses teknolojisi de dahil olmak üzere çeşitli özelliklerle geleceği düşünülenler arasında. Ne vakit satışa sunulup sunulmayacağı ise daha bilinmiyor.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




5G Modem ve 108 MP Kameralı Samsung Exynos 980 - Özellikler
5G Modem ve 108 MP Kameralı Samsung Exynos 980 - Özellikler

Samsung, akıllı telefonlarda kullanılmak üzere geliştirdiği yeni işlemcisi Exynos 980'i duyurdu. Şirketin, yerleşik 5G modeme sahip ilk işlemcisi olma niteliğindeki Exynos 980, 108...

AK-47'nin Yapımcısı Kalashnikov'dan Kamikaze Drone Geliyor
AK-47'nin Yapımcısı Kalashnikov'dan Kamikaze Drone Geliyor

Kalashnikov firması, suyun altına da girse, çamura da yatsa teklemeyen silahı AK-47'nin ardından, yine tarihe geçmesi beklenen bambaşka bir projeyi duyurdu. ...

Intel’in Piyasaya Sürülmemiş İ7-11700k’si Almanya’da Satılıyor ve Gönderiliyor! 2021
Intel’in Piyasaya Sürülmemiş İ7-11700k’si Almanya’da Satılıyor ve Gönderiliyor! 2021

Alman perakendeci Mindfactory, bir günden fazla bir müddet süresince yayınlanmamış ve habersiz Intel Core i7-11700K listelenen satıldı . Şimdi, Alman forumlarındaki meraklılar, yeni nesil...