Xiaomi, Mi serisi amiral gemisi Xiaomi Mi 11’i 2020’nin nihayetinde resmi bir etkinlikte piyasaya sürdü . Etkinlik oldukça sürpriz oldu, zira Xiaomi bir Pro sürümü yayınlamak yerine bir dizi premium özellik ilave etmeye karar verdi. standart 3999 RMB amiral gemisi. Bu yüzden olası olan en kısa müddette bu aleti elimize almak istiyorduk. Ve son birkaç gündür kullandıktan sonra, bu Xiaomi Mi 11 incelememiz!
Tıpkı Mi 10 serisi gibi, Xiaomi 11 de başından beri oranla iyi stoklanmıştı. Ve ilk satışta incelenmek üzere bir birim almayı muvaffak olduk. Kutu oldukça inceydi ve onu açtığımızda yalnızca bir kasa, kullanım rehberi ve içinde telefon vardı.
Evet, bu Xiaomi’nin artık kutuya şarj kablosu dahil bir şarj aleti içermediğini doğrular . Ancak sakinliğinizi kaybetmeden önce, Mi 11’i çevrimiçi satın aldığınızda iki seçeneğiniz olduğunu anımsatmama destur verin – şarj aleti veya şarj kablosu olmayan standart bir sürüm veya ayrı bir 55W GaN şarj aleti ve şarj ile beraber gelen bir set sürümü kablo. Her iki sürümün ücreti da tamamiyle aynı. Bu, Mi 11 ile uyumlu hızlı bir şarj aletiniz varsa, kutuyu şarj aleti olmadan kolayca edinebilir ve atık miktarını azaltmak için biraz çalışabilirsiniz. Apple’ın iPhone 12 serisinde yaptığından değişik olarak (Samsung da yakında katılacak) her iki seçeneğe sahip olduğunuz için , bu Xiaomi’den daha pratik ve uygulanabilir bir yaklaşım gibi görünüyor.
Yanımızda sahip olduğumuz şey Mi 11’in Mor Cilt sürümü . Xiaomi, amiral gemisi modelinde ilk sefer cilt kullanıyor ve elde iyi hissettiriyor. Buzlu cam sürümünün aksine kaygan değildir. Vegan cilt sürümü, telefon kılıfı taşımayı sevmeyenler için uygundur.
Telefon 194 gram ağırlığında. Bu rakam bilhassa hafif görünmese de, gövde daha büyük olduğu ve lens modülü boyutu küçültüldüğü için artık çok ağır değil. Balanslı ağırlık dağılımı, telefonun ağır hissetmemesini sağlar. Ve benim gibiyseniz – 221g Mi 10 Ultra’dan geçiş yapınMi 11 için, eminim serçe parmağınız size teşekkür edecek! Xiaomi logosu kaldırıldı ve Xiaomi harfleri ile değiştirildi. Cilt sürüme özel arka tarafta büyük bir iğne şeklinde dairesel fırçalanmış metal dekorasyon da var. Kamera modülüne geçildiğinde, yuvarlatılmış dikdörtgen bir tasarıma sahiptir. Lensin siyah kaplaması var. Bu tasarımı beğenseniz de beğenmeseniz de, Mi 11’in artık çok daha benzersiz ve tanınabilir olduğunu kabul etmelisiniz. Xiaomi 10 ile karşılaştırıldığında, arka bölüm tamamiyle yenilenmiş. Daha iyi bir dokunma hissine sahiptir, mükemmel görünür ve tutması rahattır. Genel olarak, Xiaomi Mi 11’in yeni tasarımından oldukça hoşnudum.
Mi 11, dört kavisli, 2K çözünürlük, 120Hz yenileme hızı, 480Hz dokunmatik örnekleme hızı, ekran için Corning Gorilla Victus cam kapaklı Samsung AMOLED oturum ile beraber gelir . Bu ekranın, yeni Xiaomi amiral gemisinin en ehemmiyetli özelliği olması bekleniyor. Sadece parametreler açısından, şu anda piyasadaki en iyisi olmalı.
Son birkaç gündür yaşadığım tecrübe tek kelimeyle özetlenebilir – muhteşem! DisplayMate A + sertifikalı ekran, renk doğruluğu ve netliği açısından rakipsizdir. Maksimum 1500 nit parlaklık, ekranı direk güneş ışığı altında net bir şekilde görebilmenizi sağlar. Ayrı olarak dahili MEMC, Süper çözünürlük geliştirme ve diğer premium özellikler var. Özellikle sevdiğim bir şey, dört kavisli ekranın sadece daha yumuşak hareketlere müsaade etmekle kalmıyor, bu arada belirli kavisli panellerde ele geçirdiğiniz yeşil tonu da engellemesi.
Bir tasarımın en iyisi olarak kabul edilebilmesi için hem estetik hem de işlevsel olması gerektiğini her vakit hissetmişimdir. Netice olarak, bu ekran mübalağalamaz, netlikle 2021’de satın alabileceğiniz en iyi AMOLED ekranlardan biridir.
875 yerine, bu seneki Snapdragon 8 serisi Snapdragon 888 olarak yine adlandırıldı . 888, iyi baht ve servet mananına gelen Çince kelimeyle titreşime girer. Bakalım 888 kendine iyi baht getirecek mi? Genel kaide, önce kıyas kıstasına bakmaktır.
AnTuTu Benchmark testinde çip 690.000 puan alırken 3DMark’ta 5500 puan alıyor. Bu puanlar temelde Kirin 9000 ile aynıdır. Buradan temelde her iki Çipin de en yüksek performansının hemen hemen birbirinden ayırt edilemez olduğunu görebilirsiniz.
Şimdi oyun stres testine bir göz atalım. Ultra HD kalitesine ve Ultra kare hızına sahip PUBG mobile , neredeyse 40 fps’de çalıştı. Ve HDR kalitesindeki Extreme kare hızı da neredeyse 60 fps’de meselesiz bir şekilde çalıştı. Genshin Impact testinde performans başlangıçta o kadar istikrarlı değildi, ancak testin ikinci yarısında 60 fps’ye yaklaşarak oturdu. Vasati kare hızı 52,6 fps idi.
GPU performansına odaklanan BrightRidge’de Mi 11, 77,3 gibi iyi bir vasati kare hızına sahip. Yeniden de ısıtma pahasına ele geçirildi ve yüksek yoğun oyunların uzun müddetleri süresince harbiden ısınabilir. Genel olarak, performans çok iyi, ancak güç tüketimi de çok yüksek. Sadece Mate40 serisindeki Kirin 9000 , çok ısındığında CPU’nun hızını düşürmeyi seçer. Diğer taraftan, Xiaomi’nin Snapdragon 888’i, CPU’nun aşırı ısınma pahasına daha uzun müddet maksimum taktiğinde çalışmasını sağlayan daha saldırgan bir taktik seçiyor.
Bu sefer Xiaomi, Harman Kardon ile beraber çift hoparlörü ayarladı.
Hoparlörler aracılığıyla çalarken arka kapağın daha fazla titreştiğini ve elde titreşimlerin fark edilir olduğunu unutmamak ehemmiyetlidir. Bunun nedeni arka kapağın daha yumuşak olması mı bilmiyorum.
Mi 11’deki kamera departmanı muhtemelen Mi 10’a göre en küçük gelişmeye sahip. Ana kamera hala tanıdık 108MP , ultra geniş açılı lens hala tanıdık 13MP. Alan merceğinin derinliği kaldırılır ve normal makro mercek 50 mm telefoto makro merceğe yükseltilir.
Ayrı olarak, Xiaomi’nin en iyi kameralı telefonu Mi 10 Ultra da yanımızda. Öyleyse, ana kameranın nasıl performans gösterdiğini karşılaştıralım ve görelim. Mi 10 Ultra ile daha yakından bir karşılaştırma yapmak istiyorsanız , bu Mi 11 inceleme yazısının başına ilave eden inceleme videomuza göz atın.
Biraz daha küçük diyafram açıklığının yanı sıra, Mi 11’in birincil kamerası Mi 10’dakiyle neredeyse aynıdır. Gün boyunca bol miktarda ışıkla her ikisi de mükemmel örnekler yakalar. Ancak aralarındaki farkı görmek için yakından incelemelisiniz. Mi 11’in örneğinin daha büyük bir çözünürlüğü var – 108mp 4’ü 1 arada piksel gruplamadan sonra 27MP’lik bir resim. Mi 10 Ultra, çift mahalli ISO Fusion teknolojisine sahip olmasına karşın, dinamik aralık avantajı o kadar bariz değildir.
Neredeyse aynı boyutlu CMOS sensörle, daha yüksek piksel sayısı, tek tek piksellerin daha küçük olduğu mananına gelir. Nispeten düşük ışık şartlarında Mi 11’in hiçbir avantajı yoktur. Ancak sonuçlar şaşırtıcı, biraz ışık kaynağı olduğu sürece Mi 11, 10 Ultra’nın çok gerisinde kalmıyor. Ara sıra daha soğuk olan beyaz balansı ve biraz daha düşük dinamik aralığın yanı sıra, Mi 11’in gece çekimleri de dikkate değer.
Örnekler mükemmel bir gürültü kontrolüne sahiptir ve gece modu ister açık ister kapalı olsun ehemmiyetli dezavantajları yoktur. Ancak daha küçük piksel boyutunun dezavantajı, çok düşük ışıklı sahnelerde daha belirgindir. Görüntü az pozlanmış olacaktır. Ancak, görüntü az pozlanmış olsa da, şahsi görüşüme göre, gece çekimlerinin gündüz gibi görünmesi ille de iyi bir şey değil. Bunun yerine, gece çekimi gibi görünmesini sağlayan Mi 11 gibi hafif düşük pozlama. Bu yüzden hala Mi 11’in birincil kamerasının oldukça iyi olduğunu hissediyorum. Mi 11’in ultra geniş açısı, Mi 10 Ultra’nın 12 mm’sinden biraz daha dardır, ancak bu bu arada ana akım 16 mm ultra geniş açılı lens ile aynıdır. 10 ultra’nın ultra geniş açısının Mi 11’den daha fazla piksele sahip olmasına karşın, örnekleri yakınlaştırdığınızda dahi çözünürlükteki iyileşmeyi fark etmek zor. Mi 11’in ultra geniş açısı yeşil ton meselenini düzeltir ve beyaz balansı geceleri daha doğrudur. Ultra geniş açı moduna gece modu da ilave etti. Görüş alanındaki farkın dışında performans, gün içindeki performansın aynısı ve daha doğru beyaz balansı sayesinde idrak etme açısından daha da iyi.Yeni telefoto makro lens bu arada daha önceki bir arkadaşımızdır. Redmi K30 ultra ile aynı heyetim. Biraz daha uzak mesafeden makro fotoğraflar çekebiliyor ve diğer normal makro lenslere göre daha kullanışlıdır. İyi bir şekilde kullanıldığında, benzersiz açılardan fotoğraf çekebilirsiniz.
Ek olarak, MIUI, özellikle Mi 11 için tek dokunuşla Hitchcock yakınlaştırma modu, video için gece modu gibi kimi eğlenceli sinematik lens modları ilave etti, bu da toy kameramanlar için hala çok kolay.
Bu 2k 120 Hz ekran için Mi 11, 4600 mAh pil ile eşleştirilmiştir. Çoğu kişi, pil ömrünün alette bir mesele olup olmayacağı ile ilgili endişelenecektir. İncelememizde telefonu performansa aç bazı oyunlarla test2 ettik. Genshin Impact’i yarım saat oynamak, gücün% 18’ini tüketirken, BrightRidge 13 dakika boyunca gücün% 12’sini tüketiyordu. Gördüğünüz gibi Mi 11’in pil verimliliği fevkalade değil. Ancak PUBG mobil gibi yaygın oyunları Ultra yüksek kalitede ve Ultra kare hızında 27 dakika oynamak yalnızca% 9 tüketti.
Aşırı kare hızında HDR kalitesine geçtiğimizde, bu% 11’e düştü. Maksimum parlaklıkta Call of Duty mobile, 37 dakikalık oyun müddetinde gücün% 15’ini tüketti. Sanırım her gün orta ila yoğun kullanım için, günde takriben iki şarja ihtiyacınız olacak, bu da fevkalade 2k 120Hz ekrana sahip bir telefon için iyi olduğunu düşünüyorum.
Pil ömrü mükemmel olmasa da hızlı bir şekilde şarj olur. 55w kablolu ve 50w kablosuz şarj kombinasyonu oldukça birinci sınıf. 55w GaN Şarj Aleti ile şarj ederek 10 dakikada 43’e, yarım saatte 95’e şarj olur ve% 100’e kadar dolması yalnızca 40 dakika sürer. Kablosuz şarjla ilgileniyorsanız, Xiaomi’nin 50W hava soğutmalı kablosuz şarj yuvasını alabilirsiniz. Şarj etme hızı, kablolu şarj ile hemen hemen aynıdır.
Peki incelememizi gördükten sonra, Mi 11 için heyecanlı mısınız? Size söyleyebileceğim şey çok heyecanlı olduğum. Muhtemelen sene en iyi AMOLED ekranını yalnızca 3999RMB (~ 620 $) karşılığında alabilirsiniz ve bu tek başına Mi 11’i benim için buna değer kılıyor. Telefoto lensi olmaması umurunuzda değilse, bu ücrete satın alınabilecek en iyi telefon hemen hemen budur. Daha iyi alternatifler daha pahalıdır, daha ucuz olanları ise özellikler açısından Mi 11 ile eşleşemez .
Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.
Geride bıraktığımız yıllarda gerçekleştirilen birçok yapay zeka projesinde karşılaşılan ırkçılık ve cinsiyetçilik problemleri, son dönemde yapılan çalışmalarla bir miktar...
Nokia , geçen sene piyasaya sürülen Nokia 1.3’ün halefi olan Nokia 1.4 giriş düzeyi akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Yeni akıllı telefon, ekran boyutu ve pil kapasitesinde bir takım...
Hypebeast markası olarak bilinen Supreme, yeni bir telefon çıkarmak için hazırlanıyor. Şu an için fiyatı hakkında bir açıklama yapılmayan telefonun satışa çıktığı an tükenmesi...