Xperia 1 III, eskiyi yeniyle iyi bir şekilde karıştırıyor 2021

Xperia 1 III, eskiyi yeniyle iyi bir şekilde karıştırıyor 2021

Sony’nin sadece mobil işini değil, bu arada cep telefonu tasarımlarını da yine keşfetmeye çalışması çok uzun vakit önce değildi. Bu, şirketin muhtemelen umduğu kadar başarılı olmadı ve bazıları aslında daha önceki Xperia telefonlarının daha bloklu fakat değişik görünümünü kaçırdı. Görünüşe göre Sony, geçmişe bir geri dönüş gibi görünen ve günümüze de birkaç selam atan Xperia 1 III ile birkaç adım geri gidecek gibi görünüyor.

Telefon üreticileri çoğunlukla telefonların kavisli yan kenarlarını elde daha kullanışlı ve daha rahat olarak izah ediyor, bilhassa sert köşeler avuç içine girmediği için. Bununla beraber, bir takım kullanıcılar, bilhassa bu sıralar moda olan düz cam arka bölümlerle, bazen telefonu tutamayacak kadar kaygan hale getirdiğini fark ediyor. Steve Hemmerstoffer tarafından paylaşılan görüntülere dayanan Xperia 1 III, Xperia 1 II’nin geçen sene geri getirdiği engelleyici tasarımını savunuyor, ancak Sony’nin gizlediği tek “eski” şey bu değil.

Xperia 1 III, eskiyi yeniyle iyi bir şekilde karıştırıyor

Hala mevcut, belki de bazı ses tutkunlarının zevkine göre, 3,5 mm kulaklık girişi. Sony’nin kulaklıklar ve kulakiçi kulaklıklar gibi kablolu ses aksesuarlarını hala yoğun bir şekilde pazarladığı düşünüldüğünde, bu tam olarak şaşırtıcı değil. Çağdaş çentiklerin veya delik açıklıklarının da belirtisi yok, ancak neyse ki, bu üçüncü nesil amiral gemisinde çerçeveler de zayıfladı.

Bununla birlikte, Xperia 1 III tamamiyle daha önceki moda olmayacak ve iftihar edecek yeni özelliklere sahip olacak. Vurgu, büyük ihtimalle Sony için bir ilk olan renderlarla ima edilen periskop tarzı telefoto lens olacak. Ayrı olarak, büyük ihtimalle Google Asistan’ı başlatmaya ve ne yazık ki başka hiçbir şeye bağlı olmayacak yeni bir düğme olacak.

Xperia 1 III, eskiyi yeniyle iyi bir şekilde karıştırıyor

Bir dereceye kadar, Xperia 1 III, evvelki modeliyle pek çok ortak noktaya sahip gibi görünüyor, ancak umarız, görmediğimiz yükseltmeler ehemmiyetli olacaktır. Sony, mobil resimcilik oyununu harbiden hızlandırmış olsa da, en azından DxOMark’ın son incelemesine dayanarak, eski rakiplerini dahi yakalayabilmek için daha alması şart olan uzun bir yolu var.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Ninja, Gears 5'i Canlı Yayında Oynadı
Ninja, Gears 5'i Canlı Yayında Oynadı

Dünyaca ünlü oyuncu ve yayıncı Ninja, Microsoft'un önümüzdeki günlerde piyasaya süreceği yeni oyunu Gears 5'i oynayarak takipçilerine oyunu tanıttı. Ninja'nın dün gece itibarıyla...

Sony PlayStation 5 ile Göreceğimiz 5 Yeni Oyun Teknolojisi
Sony PlayStation 5 ile Göreceğimiz 5 Yeni Oyun Teknolojisi

Konsol dünyasının en büyüğü Sony, 2020’ye bomba gibi hazırlanıyor. Oyunculuk dünyası için pek çok dönüm noktasını ifade eden PlayStation 5’te göreceğimiz 5 önemli oyun...

Mortal Kombat 11'e Üç Kişilik Yeni Bir Oyun Modu Gelecek
Mortal Kombat 11'e Üç Kişilik Yeni Bir Oyun Modu Gelecek

Tüm zamanların en iyi dövüş oyunlarından biri olan Mortal Kombat, çok yaın zamanda yeni bir oyun moduna kavuşacak. Oyun modu sayesinde üç kişilik ekipler halinde dövüşülebilecek. ...