Yeni Qualcomm Yongaları ile Araçlar Daha Akıllı Olacak! 2021

Yeni Qualcomm Yongaları ile Araçlar Daha Akıllı Olacak! 2021

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden olan Qualcomm, araçları daha akıllı hale getirecek olan dördüncü nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit Platformlarını sanal olarak tertip eden ‘Automotive Redefined’ etkinliğinde tanıttı.

.

Yeni Qualcomm Yongaları ile Araçlar Daha Akıllı Olacak!

.

Dördüncü Nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit Platformları Tanıtıldı

.

Çoklukla akıllı telefonlara yönelik olarak ürettiği yongalarla bilinen Qualcomm, iki günlük sanal ‘Automotive Redefined’ etkinliğinde, en geç 2024 seneyin başlarında otomobillere gelecek olan dördüncü nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit Platformlarını tanıttı.

.

Yeni Qualcomm Yongaları ile Araçlar Daha Akıllı Olacak!

.

Teknoloji, daha az enerji ile daha yüksek performans ele geçirilmesini sağlayan 5 nanometre çip imalatına dayanıyor. Etkinlik öncesinde verdiği röportajda konuşan Qualcomm’un otomobil bölümünün genel müdürü Nakul Duggal, “Bugün hanenizde, büronuzda veya telefonunuzda kullanabileceğiniz bir hayli eğlence ve bilgi ekosistemi arabanızın bir parçası olacak” şeklinde izah yaptı.

.

Yeni Platform Üstün Yapay Zeka Özellikleri Barındırıyor

.

“Arabalar etraflarından daha fazla haberdar olacak. Ayrı olarak özerk şekilde gidebilecekler” diyen Duggal, bu ve daha fazlasının önümüzdeki dört veya beş sene içinde hayatımızın bir parçası haline geleceğini belirtti.

.

Dördüncü nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit Platformları, kokpitin daha akıllı ve tamamiyle yolcuların tercihlerine uyarlanabilir olmasını sağlayan gelişmiş grafikler, multimedya, bilgisayar görüşü ve yapay zeka özellikleri barındırıyor.

.

Navigasyon ve eğlence için kullanılabilen 10 veya daha fazla çoklu yüksek çözünürlüklü ekranı destekleyen platform, bu arada arabanın içinde veya etrafında neler olduğunu izlemek için ansızın fazla yüksek çözünürlüklü kamera girişi bulunduruyor.

.

Yeni Qualcomm Yongaları ile Araçlar Daha Akıllı Olacak!

.

Platformdaki geliştirilmiş yapay zeka becerileri; daha fazla sürücü ve yolcu kişiselleştirmesi, araç içi sanal yardım, natürel ses kontrolü, sürücü izleme ve yolcu varlığını idrak etme olanağı sunacak. Teknoloji, koltuk ve ayna konumlandırma, klima ve ses tercihleri ​​gibi bilgi-eğlence ve araç kontrolleri ile ilgili yolcuların tercihlerini daimi olarak öğrenebiliyor ve bunlara uyum sağlayabiliyor.

.

Şu anda Qualcomm’un teknolojisi ile donatılmış takriben 150 milyon araba var. Üçüncü nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit Platformunu kullanan araçlar bu sene satışa çıkacak. Dördüncü nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit Platformu’na sahip araçlar ise 2023 sonlarında veya 2024’te yollarda görünecek.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Microsoft, Gizlilik Modunda Gerçek Bir Gizlilik Sağlayacak
Microsoft, Gizlilik Modunda Gerçek Bir Gizlilik Sağlayacak

Chrome tarayıcısının gizli modu, kullanıcıların ziyaret ettiği web sitelerinin ana Chrome uygulamasında görünmeyeceği göreceli bir gizlilik. Bunun bazı durumlarda düşünüldüğü...

Xiaomi, MIUI'daki Sinir Bozucu Reklamları Kaldıracak
Xiaomi, MIUI'daki Sinir Bozucu Reklamları Kaldıracak

Bir Xiaomi yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre arayüzdeki kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen reklamlar kaldırılacak. ...

OnePlus 7 Pro İlk Günden Çizilme Testine Girdi (Video)
OnePlus 7 Pro İlk Günden Çizilme Testine Girdi (Video)

JerryRigEverything, tanıtılalı henüz 24 saat olmayan OnePlus 7 Pro'yu zorlu bir çizilme testine maruz bıraktı. ...