Yeni sanal açılım teknolojisi 2021

Yeni sanal açılım teknolojisi 2021

Kral Tut, 1922’de kabrinden çıkarıldığında, mücevherlerini taşıma ve / veya teşhir emeliyle ayırmak için vücudu tesirli bir şekilde parçalara ayrıldı. Modernitede bilim insanları ve arkeologlar, optimum çalışma için malzemeleri savunmak için çok daha tutucu bir yaklaşım benimsiyorlar. Vaktin başlangıcından bu yana, bu hafta yayınlanan bir çalışmanın parçası gibi, daha önceki katlanmış veya “kilitli” belgeler, içerdikleri yazıları okumak için parçalara bölünmüştür.Araştırmacılar tarafından geliştirilen ve burada 2021’de sunulanlarla, antika düşünülen olarak vesika imhası geçmişte kaldı.

Smithsonian Magazine tarafından 2014 seneninde yayınlanan bir yazıda belirtildiği gibi , İngiliz Mısırbilimci Howard Carter, Kral Tut’u tabutlarından çıkarırken bilhassa dikkatli değildi. Carter ve ekibi, Tutankamon’u çevreleyen çeşitli değerli metallere ve mücevherlere erişmenin vücudu, sargıları ve diğer her şeyi savunmaktan daha ehemmiyetli bir gayret olduğuna karar verdi.

Yeni sanal açılım teknolojisi

Araştırmacılar Jana Dambrogio, Amanda Ghassaei, et. al. Bu hafta yayınlanan bir yazıda, antikaların içindeki sırlara erişmek için yeni bir yol ortaya koydu. Belge, özellikle “damgalı belgelerin otomatik sanal olarak açılması” ile alakalıdır. Bu sistemle, x-ışını mikrotomografisi ve hesaplamalı düzleştirme algoritmalarını kullanabilirler.

Bu araştırmacı ekibi, yalnızca yuvarlanmayan veya kolayca katlanmayan belgelerle çalıştı. Kimi vaziyetlerde o kadar karmaşık ve karmaşık olan “harf kilitli” belgelerle çalıştılar ki, rastgele bir kilit açma teşebbüsünün mevzubahis belgelerin yok olmasına yol açacaktı.

https://www.youtube.com/watch?v=HFbrYa5okjw&feature=emb_logo

Yeni “sanal açılım” teknikleriyle, daha önceki ve başka türlü kaybolan vesikaların muhtevanını çözmeye başladılar. Metotlarını “Rönesans Avrupa’sından dört mektup paketi” üzerinde gösterdiler ve 1697’de mühürlendiğinden beri ilk sefer açılmamış bir mektubun muhtevanını sundular.

Bu araştırmanın neticelerini göstermek için Brienne Koleksiyonundan hemen hemen katlanmamış mektuplarla eksiksiz bir Sanal Açılım web sayfası oluşturuldu. Ayrı olarak, YouTube’da bir “harf kilitli videolar” koleksiyonu oluşturdular ve bunlardan biri aşağıda bulunabilir.

Yeni sanal açılım teknolojisi

Bir NPR röportajı Dambrogio’ya göre, 1697 tarihli mektubun içinde “sıradan bir aile işi” var . Mektup, “bir kuzeninin diğerine, akrabalarından birinin resmi ölüm vesikasının bir nüshasını istemek için yazdığı” yazıyı içerir.

Bu araştırma ile ilgili daha fazla bilgi için, X-ışını mikrotomografisi ile görüntülenen damgalı vesikaların otomatik sanal olarak açılması yoluyla Kilit Açma geçmişi isimli yazıya bakın . Bu yazı Jana Dambrogio, Amanda Ghassaei, vd. Tarafından yazılmıştır. al., Nature Communications 12, Madde Numarası 1184 (2021). Bu yazı DOI kodlu: 10.1038 / s41467-021-21326-w 2 Mart 2021 bakımından bulunabilir.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Resmen Açıklanan Xiaomi Mi 9 Özellikleri
Resmen Açıklanan Xiaomi Mi 9 Özellikleri

Xiaomi, hayranlarını heyecanlandırmak istediğinden olacak ki hem yöneticilerinin açıklamaları ile hem de sosyal medya hesapları ile yeni amiral gemisi Mi 9'un pek çok özelliğini çoktan...

İddialara Dayanarak Yapılan Sahte iPhone 11
İddialara Dayanarak Yapılan Sahte iPhone 11

ConceptsiPhone kanalı tarafından yayınlanan bir videoda, henüz piyasaya çıkmayan iPhone 11’in ortaya atılan iddialarla oluşturulan bir modeli gösterildi. Ortaya atılan iddialar doğruysa...

Redmi K40, K40 Pro ve K40 Pro +: Özellik Karşılaştırması 2021
Redmi K40, K40 Pro ve K40 Pro +: Özellik Karşılaştırması 2021

Xiaomi Redmi K40 Xiaomi Redmi K40 Pro Xiaomi Redmi K40 Pro Artı BOYUTLAR VE AĞIRLIK 163,7 x 76,4 x 7,8 mm, 196 gram 163,7 x 76,4 x 7,8 mm, 196 gram 163,7 x 76,4 x 7,8 mm, 196 gram ...