Yerel bir ekran kaydedici, ekran okuyucusu için yeni sesler ve daha fazlasını elde etmek için Chrome OS 2021

Yerel bir ekran kaydedici, ekran okuyucusu için yeni sesler ve daha fazlasını elde etmek için Chrome OS 2021

Chrome OS , yakın gelecekte çoğu eğitim odaklı yeni özellikler alacaktır. Temel özelliklerden biri, ekran kaydı desteğidir ve Mart ayında kullanıma sunulacak.

Ekran kaydı, dersleri ve raporları kaydetmek zorunda olan öğretmenler ve talebeler için kullanışlı olacaktır. Faydalı bulmak için öğretmen veya talebe olmanıza gerek yok. Öğretici videolar oluşturursanız, onu da yararlı bulacaksınız.

Chrome OS ekran okuyucusu ChromeVox, ChromeVox menülerini arama kabiliyeti ve metnin diline göre ekran okuyucunun sesini otomatik olarak değiştiren bir ses değiştirme özelliği gibi yeni özelliklere de sahip olacak.

Google , ebeveynlerin çocuklarının Family Link ile yönetilen Google hesabına bir Google Workspace for Education hesabı ilave etmelerine de imkan sağlayacağını söylüyor. Bu özellik, çocuklar bir okul hesabı kullanıyor olsalar dahi ebeveynlerin çocuklarını Family Link ile izleyebilmelerine imkan tanır.

Mahalli bir ekran kaydedici, ekran okuyucusu için yeni sesler ve daha fazlasını ele geçirmek için Chrome OS

Gelen blog post Google tarafından, teknoloji devi 40 yeni Chromebook bu sene süresince kullanıma açacağız diyor. Bu Chromebook’lar, dizüstü bilgisayar ve tablet olarak ikiye katlanmalarına imkan tanıyan dönüştürülebilir modeller içerecek. Ayrı olarak not almak ve tertip etmek için bir ekran kalemi, dokunmatik ekran, çift kamera ve podcast oluşturmalarına, çizim yapmalarına ve dijital kitaplar yayınlamalarına yardımcı olacak özellikler ile beraber gelecekler.

Google, hepsinin, kutudan çıktığı anda olağandışı Google Meet ve Zoom tecrübeleri sağlamalarına olanak tanıyan özelliklere sahip olacağını söylüyor. İnternete hudutlu ulaşıma sahip ülkelerde veya kuvvetli mobil geniş bant ağlarına sahip ülkelerde bulunanlar için de LTE sürümleri olacak.

Okulların seçim yapmasını kolaylaştırmak için Chromebook’ların bir listesi sunulacak.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




iOS 13'ün Beta Sürümü Nasıl Kullanılır?
iOS 13'ün Beta Sürümü Nasıl Kullanılır?

Apple'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu iOS 13'ün beta sürümü, geliştirici hesabı olan kullanıcılar için kullanılabiliyor. Bu rehberde bir geliştirici hesabının nasıl...

Mortal Kombat 11'de 2 Adet Frozen Easter Egg'i Bulunuyor
Mortal Kombat 11'de 2 Adet Frozen Easter Egg'i Bulunuyor

Efsane dövüş oyunu Mortal Kombat'ın yeni oyunu Mortal Kombat 11'de, Disney'in Karlar Ülkesi filminden iki adet easter egg bulunuyor. ...

Ape Escape'in 20. Yılı Kapsamında Yeni Bir Sürümü Geliyor
Ape Escape'in 20. Yılı Kapsamında Yeni Bir Sürümü Geliyor

Bir hayvanat bahçesinde bulunan maymunların konu edinildiği PlayStation oyunu olan Ape Escape, 20. yıl dönümü nedeniyle yeni sürümüyle karşımıza çıkabilir. Twitter üzerinden açılan...