YouTube’den şaşırtıcı Trump kararı ! 2021

YouTube’den şaşırtıcı Trump kararı ! 2021

YouTube, şirketin şiddeti teşvik etme konusundaki muhteva siyasetlerini ihlal ettiği için Başkan Trump’ın hesabına yüklenen yeni bir videoyu kaldırdı. Hesaba ayrı olarak bir “ihtar” verildi ve en az bir hafta süresince yeni içerik yükleyemiyor. Şu anda, Trump’ın hesabına hangi videonun harekete geçmesine kapı araladığı veya rahatsız edici malzemenin ne olduğu belirsiz. YouTube, videonun içeriğiyle alakalı belirli detayları vermeyi reddetti.

“Dikkatli bir incelemeden sonra ve devam eden şiddet potansiyeline ait kaygılar ışığında, Donald J. Trump kanalına yüklenen yeni içeriği kaldırdık ve şiddeti teşvik etme siyasetlerimizi ihlal ettiği için bir grev tertip ettik.” YouTube, The Verge’e yaptığı izahta . “Netice olarak, uzun müddettir devam eden ihtarlar sistemimiz uyarınca, kanalın artık en az yedi gün süresince yeni videolar veya canlı yayınlar yüklemesi engelleniyor – bu müddet uzatılabilir.”

YouTube'den şaşırtıcı Trump kararı !

YOUTUBE, KANALDAKİ YORUMLARI DA DEVRE DIŞI BIRAKIYOR YouTube ayrı olarak Beyaz Saray’ın resmi kanalındaki muhtevası de kaldırdı. Bugün erken saatlerde Beyaz Saray’ın resmi YouTube sayfasında yer alan iki video – biri Trump’ın muhabirlerle konuştuğu, ötekisi de hudut duvarında izahlar yaptığı – o vakitten beri kaldırıldı.

YouTube, geçmişte diğer kanallara “açıklar bölümünde bulunan güvenlik kaygıları” ile söylediği “şiddet ile ilgili süregelen kaygılar” sebebiyle Trump’ın videolarına yapılan yorumları süresiz olarak devre dışı bırakıyor. Hesaba yapılacak ikinci bir ihtar, iki haftalık bir zaruri askıya daha kapı aralarken, üçüncü bir ihtar kalıcı bir yasaklama ile sonuçlanacaktır.

YouTube'den şaşırtıcı Trump kararı !

Önceden, YouTube, Trump’ın Kurultay Binası’na yapılan bir mafya saldırısını ele alan ve bu arada seçim neticeleriyle alakalı yaygın yanlış bilgiler içeren videolarından birini kaldırdı . YouTube, düzmece oylar veya diğer doğrulanmamış iddialarla alakalı yanlış kuramları teşvik ederek 2020 seçiminin neticesiyle alakalı yanlış bilgi yaymak için tasarlanmış her türden içeriği yasaklayan Aralık ayında yeni bir siyaset oluşturdu.

Dünkü saldırıdan sonra ve Başkan seçilen Joe Biden’ın göreve başlaması öncesinde Başkan Trump’a karşı sert bir duruş sergileyen tek şirket YouTube değil. Twitter geçtiğimiz hafta başkanı tamamiyle yasakladı . CEO Mark Zuckerberg Perşembe sabahı hesabını en azından önümüzdeki haftalar için süresiz olarak ertelemeyialmayı içeren dahakatı tedbirleri izahtan önce Facebook başlangıçta Trump’ın Facebook ve Instagram’da 24 saat boyunca paylaşım yapmasını engelledi .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




İnternet Sitelerine Gece Modu Sunan Eklenti: Dark Reader
İnternet Sitelerine Gece Modu Sunan Eklenti: Dark Reader

Gece modu olmadığı için gözlerinizi yoran internet sayfalarından sıkıldıysanız Dark Reader eklentisi tam da size göre. Chrome, Firefox ve Safari tarayıcıları için ücretsiz olarak...

Sagopa Kajmer Albümleri 2021
Sagopa Kajmer Albümleri 2021

Sosyal medya’da bir çok kişinin paylaştığı melankolik ve özlü sözlerin sahibi sagopa kajmerdir. İle ilgili çıkan suallere albümlerinde yanıt veren Yunus abimiz, Bazı vakit...

Nesnelerin İnterneti, Çocuklar İçin Tehditler Barındırıyor
Nesnelerin İnterneti, Çocuklar İçin Tehditler Barındırıyor

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte adeta bilgisayarların ve internet dünyasının içine doğan çocuklar, yeni nesil Internet of Things (nesnelerin interneti) cihazlarıyla kodlama ve tasarım...