YouTube Videolarında ‘Alışveriş’ Özelliği! 2021

YouTube Videolarında ‘Alışveriş’ Özelliği! 2021

Sosyal medya platformlarından alışveriş odaklı hamleler gittikçe artmaya başladı. YouTube üzerine yapılan çalışmalardan çok önce bilhassa Instagram’da ayrı olarak bir sekme olarak karşımıza çıkan alışveriş özelliği yıllardır Google’ın arama sekmelerinde bulunuyor. Ancak şimdi Google Alışveriş özelliğini yeni bir platforma taşımak için çalışmalara başladı.

.

YouTube Videolarında ‘Alışveriş’ Özelliği!

.

Google Alışveriş Özelliğini YouTube Videolarında Test2 Etmeye Başlıyor

.

İnsanlar artık çok daha fazla internet alışverişi yapıyor. Bu yüzden uygulamalar yeni özelliklerle karşımıza çıkıyor. Google da kullanıcılarının YouTube videolarından dolaysız alışveriş yapmasını sağlamak emelli yeni bir özelliği test2 ediyor. YouTube üzerinden binlerce takipçisi bulunan kanalların önerdiği ürünleri daha kolay satın almak için geliştirilen bu hizmet şu an test2 evresinden geçiyor.

.

YouTube Videolarında ‘Alışveriş’ Özelliği!

.

Özellik geldiğinde video ekranının sol alt köşesinde bir alışveriş çantası sembolü yer alacak. Bu da muhteva oluşturucuların videolarına belirli ürünleri ilave edebileceği mananına geliyor. Ekranda yer alan bu alışveriş çantası sembolüne tıkladığınızda YouTube öne çıkan öğelerin bir listesini görüntüleyecek.

.

Şu an için AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’deki kullanıcılar için test edilen özellik, videoda yer alan ürünler ile ilgili bilgi almayı sağlamanın ötesinde, o ürün hakkındaki videoları izlemeyi ve satın alma gibi özellikleri de barındırıyor. Özellik bu arada YouTube’un Android, iOS ve Web sürümlerinden erişilebilecek şekilde tasarlanacak.

.

Instagram ve WhatsApp dahil olmak üzere pek çok popüler platform alışveriş özelliğini bünyesine ilave etmek için geliştirmeler sunuyor. Bu yüzden Google’ın aynı şeyi YouTube platformuna taşıması çok da şaşırtıcı değil. Hem de alakayla karşılanacak gibi gözüküyor.

.

 

 

.




Lenovo K10 Plus - Fiyatı ve Özellikleri
Lenovo K10 Plus - Fiyatı ve Özellikleri

Lenovo, şirketin en yeni akıllı telefonu olan K10 Plus'ı duyurdu. K10 Plus, Lenovo’nun K10 Note’un ardından bu ay piyasaya süreceği ikinci K serisi telefon olacak. K10 Plus, ekran boyutu...

Muhterem Nur, Müslüm'ün Yapımcısına Suç Duyurusunda Bulundu
Muhterem Nur, Müslüm'ün Yapımcısına Suç Duyurusunda Bulundu

Müslüm Gürses'in yüzüğünün ve gömleğinin açık artırma ile satılması üzerine Muhterem Nur suç duyurusunda bulundu. ...

iPhone'ları Yeni Bir Boyuta Taşıyacak LED Logo Patenti Orta
iPhone'ları Yeni Bir Boyuta Taşıyacak LED Logo Patenti Orta

Apple'ın gelecek yıllarda çıkacak iPhonelar için ışıklı Apple logosu kullanılabileceğine işaret eden bir patent aldığı ortaya çıktı. Patent, telefonun arkasındaki logo kısmında...