Zamanı Hızlı Akıtan Kitap Önerileri

Zamanı Hızlı Akıtan Kitap Önerileri

Okurken sizi yaşamdan soyutlanacağınız, zamanı hızlı akıtan kitap önerileri sizlerle.

1. Anton Çehov – Altıncı Koğuş

“Yüksek ideallerden yoksun olan toplum zorbalıkla, kaba bir sefahatle ve ikiyüzlülükle çeşitlendirilmiş cansız , anlamsız bir yaşam sürdürmektedir. Namuslular kıt kanaat geçinirken namussuzların karnı tok sırtı pektir. Okullara, dürüst bir yönetimi olan yerel bir gazeteye, tiyatroya , edebi toplantılara , entelektüellerin birlik olmasına ihtiyaç vardır. Toplumun bilinçlenmesi, dehşete düşmesi gerekir.”

Taşradaki akıl hastanesinde çalışan, bu hastanedeki haksızlıklara göz yuman Doktor Andrey Yefimiç ve hastanede yatan, içinde bulunduğu kötü koşullara isyan eden İvan Dmitriç arasındaki felsefi çatışmayı okuyoruz kitapta. Kitabın kısa olmasına karşın Anton Çehov okuyucuya anlatmak istediği şeyi başarıyla yansıtıyor.

2. Markus Zusak – Kitap Hırsız

“İnsanları hep en iyi ve en kötü durumlarında bulurum. Hem güzelliklerini hem çirkinliklerini görürüm ve ikisinin nasıl aynı yaratıkta olabildiğini merak ederim.”

Hüzünlü ancak bir o kadar da sıcak bir hikaye. Kitabı ise bize soğukluğuyla meşhur Ölüm Meleği anlatıyor. 1938 kışında annesi tarafından koruyucu aileye bırakılmak üzere yola çıkan Liesel Meminger ilk kitabını yolculuk sırasında ölen kardeşini gömmek için durduklarında kardeşini hatırlamak için yerde bulduğu kitabı alır.Bu onun hayatında bambaşka bir sayfa açar. Manevi babası sayesinde okumayı öğrenen Liesel ve kaldığı evde sığınmacı olan Max hayatın kötülüğünden saklanmak için kitapları kullanır. Anlatıcı olayları öncesinden söylese de kitap heyecanını ve etkileyiciliğini kaybetmiyor.

3. Emily Bronte – Uğultulu Tepeler

“İnsanı insan yapan, yüzüne güzellik katan ve onu sevdiren tek şey kalbinin temizliğidir. Yoksa hepimiz aynıyız, etten ve kemikten oluşmuş bedenleriz.”

Aşk ne derece saplantılı olabilir? İntikam duygusu insanın yüreğini ne kadar karartabilir? Peki ya kötülük iyilikten daha çok ve çabuk mu yayılır? Uğultulu Tepeleri okurken bunların cevabını öğreniyorsunuz. Uğultulu tepelerde yaşayan Catherine Earnshaw ve Hindley Earnshaw’ın babası Bay Earnshaw Liverpool’a yaptığı geziden yanında evsiz bir çocukla döner. Bay Earnshaw, Heathcliff adını verdiği bu çocuğu aileden biri gibi büyütmek istese de onu kendisinden başka kabul eden tek kişi evin küçük kızı Catherine olur. Evde hep örselenen ve hizmetçi gibi davranılan Heathcliff’in hayatına intikam duygusu da ilk bu zaman girer. Uğultulu Tepeleri klasik aşk romanlarından ayıran şey romantiklikten uzak ve kasvetli oluşu. Öyle ki kitaba aşk romanı demek yerine kin ve nefretin romanı demek daha doğru olabilir.

4. Robert Louis Stevenson – Dr. Jeklly ve Bay Hyde

“Sahip olduğum güç bana o kadar çekici geldi ki, sonunda onun kölesi oldum.”

Stevenson, gördüğü rüyadan etkilenerek yazar bu kitabı. İyi ve saygın bir doktor olan Dr. Jeklly ruhundaki ikiliği ayrıştıran bir iksir yapmayı başarır. İksiri içtiği zaman fiziken geçirdiği değişimin yanı sıra ruhsal olarak da değişime uğrar. İksir Jeklly’nin içindeki kötülüğü serbest bırakır ve onu tam anlamıyla bir canavar olan Bay Hyde’a dönüştürür.

5. Agatha Christie – On Küçük Zenci

“Hiç bir şey bilemiyorum. Beni ölesiye korkutan da bu zaten. Hiç bir fikrimin olmaması.”

Bir ada, güzel bir malikane, on biblo ve büyük günahlar saklayan on kişi… Aldıkları gizemli mektupla Zenci adasına davet edilen on kişiyi adada korkunç bir sürpriz beklemektedir. Ev sahibi ortalıklarda yoktur, üstelik fırtına yüzünden adada mahsur kalan on günahkardan her biri yavaş yavaş cinayete kurban gitmektedir. Kitabı elinize alınca katilin kim olduğunu öğrenene kadar bırakmak istemeyeceksiniz.

6. Aziz Nesin – Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz

“Okula gideceksem, yaşamıyorum. Askere alacaklarsa, yaşıyorum. Nüfus kağıdı istersem, yaşamıyorum. Vergi alacaklarsa, yaşıyorum. İş ararsam, yaşamıyorum. Ceza keseceklerse, yaşıyorum.”

Önce radyo oyunu, sonra senaryo, en son da roman olarak karşımıza çıkar Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz. Başkarakter olan Yaşar’ın nüfus cüzdanı yoktur, çünkü kayıtlara göre Yaşar Çanakkale’de şehit düşmüştür. Bu yüzden ne okula gidebilir ne de işe girebilir ne de sevdiği kızla evlenebilir Yaşar. Nükteler doludur roman. Okurken kahkahalarla gülersiniz ama düşündükçe hem Yaşar’ın hem de memleketin hâline üzülürsünüz.

The post Zamanı Hızlı Akıtan Kitap Önerileri first appeared on Resimlink.




8 GB RAM'li Realme X, Geekbench'te Görüntülendi
8 GB RAM'li Realme X, Geekbench'te Görüntülendi

Realme X, Geekbench'te Snapdragon 710 ve 8 GB RAM ile görüntülendi. 15 Mayıs’ta...

iPhone 12 Pro Max vs Samsung Galaxy S21 Ultra: Özellik Karşılaştırması 2021
iPhone 12 Pro Max vs Samsung Galaxy S21 Ultra: Özellik Karşılaştırması 2021

iPhone 12 Pro Max ve Samsung Galaxy S21 Ultra, Apple ve Samsung tarafından en iyinin en iyisidir. Şu anda, tüm akıllı telefon pazarındaki en iyi iki markadan daha iyi bir telefon...

OnePlus 7 Pro, Samsung Galaxy S10+'a Çin'de Fark Attı
OnePlus 7 Pro, Samsung Galaxy S10+'a Çin'de Fark Attı

Amiral katili telefonlarıyla ünlenen OnePlus, Çin’de Samsung’un Galaxy S10+ telefonundan yaklaşık 10 kat daha fazla satarak ününün hakkını bir kez daha verdi. ...