Zeaplus Studio İncelemesi: Sadece 39 $ ‘a ANC Kulaklıklar! 2021

Zeaplus Studio İncelemesi: Sadece 39 $ ‘a ANC Kulaklıklar! 2021

Birkaç ay önce, iyi aktif gürültü tedbire özelliğine sahip bir çift ekonomik kablosuz kulaklık olan Zeaplus Buds’u inceledik . Rahat oturması ve süper ucuz ücret yaftası sebebiyle iyi geri bildirimler aldı. Ve bugün aynı marka Zeaplus’tan yeni bir kulaklık aldık – aktif gürültü engelleme özelliğine sahip Kablosuz Zeaplus Studio kulaklık. Bu kulaklığın bütçe pazarını amaçladığına kuşku yok.

Öyleyse bakalım Zeaplus markası yeni Zeaplus Studio ile fiyat avantajını paranın karşılığını alarak devam ettirebilir mi?

Zeaplus Studio’nun neyi iyi yaptığını ve neyi yeterince iyi yapmadığını görmek için Sony WH-1000XM3’ü referans olarak alacağız. Ancak Sony XM3 kulaklığın 2020’nin en iyi gürültü önleyici kulaklıklarından biri olduğunu ve Amazon’daki XM3’ün 200 doların üzerinde olduğunu, Zeaplus Studio’nun ise sadece 39 dolara satıldığını anımsatmak isterim. Bu karşılaştırmayı okurken lütfen bunu aklınızda bulundurun.

Önce tasarımından söz edelim. Zeaplus stüdyosu, son senelerde kablosuz kulaklıklar için en popüler tasarımı benimsedi ve bu da Sony XM3 kulaklıklara biraz benziyor.

Kulaklığın dış gövdesi donuk kaplamalı siyah plastikten yapılmıştır. Bir kulaklık ürünü için plastik, ağırlığı azaltmak için hala en iyi seçeneklerden biridir ve uzun müddet iyi bir kullanım tecrübesi sağlar. İyi bir genişletilebilirlik için , üst genişleme fırçalanmış parlak metalden yapılmıştır.

264 gramlık ağırlık XM3’ten sadece 10 gram daha ağırdır, ancak fark, başınıza taktığınızda kolayca idrak etmez.

XM3 gibi, Zeaplus Studio’nun kulak kapakları da geniş bir dönüş aralığına sahiptir. Katlanabilir ve masanın üzerine sabit bir şekilde yerleştirilebilir veya beraber verilen taşıma çantasında saklanabilir. Stüdyo kulaklığının kulak üstü süngeri XM3’lerden çok daha kalındır. Ve oldukça yumuşak ve rahattır. Sony kulaklığın mükemmel kullanım tecrübenine sahip olduğuna kuşku yok . Fakat bizi asıl şaşırtan, uygun ücretli kablosuz kulaklık olarak Zeaplus kulaklığın da kullanıcılara benzer bir uyum ve rahatlık sağlayabilmesiydi. Daha da enteresanı, ZeaPlus Studio’nun daha kalın sünger kaplaması kışın kulaklar için daha iyi sıcaklık sağlar. Ancak hava ısındıktan sonra, muhtemelen uzun müddet takmak çoğu kullanıcı için iyi bir teklif olmaz.

Zeaplus Studio İncelemesi: Yalnızca 39 $ 'a ANC Kulaklıklar!

Şimdi kulak kaplarının dış kaplamasına bakalım. Sol tarafta, pürüzsüz bir Zeaplus logosu bulacaksınız ve diğer tarafta üç işlev düğmeli kontrol oturumu bulunuyor. Bu üç düğme, açma / kapama, şarkı değiştirme, çalmayı duraklatma ve sesli arama yapma gibi birincil kontroller sunar.

Fiziksel düğmeler XM3’ün dokunmatik kontrol oturumu kadar gelişmiş görünmese de, kullanıcıların belirli düğmelerle daha sezgisel bir işlem yapmalarına ve tesadüfen yapılan eylemleri azaltmalarına müsaade edilmesi açısından daha kullanıcı arkadaşıdır.

Bluetooth ile kablosuz irtibata ek olarak Studio kulaklık, sol alttaki 3,5 mm kulaklık jakı aracılığıyla kablolu bir irtibat da sunar. Ve gürültü engelleme anahtarı kulaklık girişinin yanına yerleştirilmiştir. Sağ altta, kulaklığı telefonunuzun şarj kablosu ve şarj aletiyle şarj etmenizi sağlayan C tipi bir şarj bağlantı noktası vardır.

Tek başına görünüşünden ucuz konumlandırılmış bir ürün gibi görünmüyor. Ancak, yalnızca 39 AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ dolarına satıyor , bu yüzden fiyatına göre sağlam bir tasarıma sahip.

Ancak bu, rastgele bir dezavantajı olmadan mükemmel olduğu mananına gelmez. Üstte daha yumuşak bir süngeri olmasına karşın, giydiğinizde kafaya bastırdığında hala basıncı hissedebiliyoruz. Her iki kulak kabını da en uzun genişliğe kadar çektikten sonra, bunu açıkça fark edeceksiniz. Zeaplus Studio’nun geri çekilebilir uzunluğu, Sony XM3’te erişebileceğimizden biraz daha kısa. Başka bir deyişle büyük bir akıllı kafanız varsa, bu bir mesele olabilir.

Şimdi de performansından söz edelim ve gürültü önleyici performansıyla başlayalım. Zeaplus ve Sony kulaklıklar arasındaki gürültü engellemedeki fark oldukça açık. ZeaPlus Studio’nun gelecekteki modelleri üzerinde hala daha çok çalışması gerekiyor. Sony 1000MX3’e 100 puan verirsek, ZeaPlus Studio 70 civarında derecelendirilebilir. Ancak fiyat yaftaları göz önüne alındığında, ZeaPlus’ı piyasadaki en iyi modellerle karşılaştırdığı için tenkit etmek haksızlık olur.

Aktif gürültü engelleme özelliğine sahip kimi kablosuz kulaklıklarla karşılaştırıldığındaZeaPlus stüdyosu hala daha iyi aktif gürültü engelleme özelliğine sahip, aynı fiyat düzeyindeki diğer kulaklıklarla karşılaştırıldığında oldukça iyi bir iş çıkardığından söz etmiyorum dahi. Bilhassa düşük frekans aralığı için, yoğun bir büronun genel gürültüsü, araçların motoru veya kükreyen makineler gibi belirli senaryolarda en rahatsız edici meblağlı sesleri azaltmak veya hem de engellemek için yeterince iyidir. Ancak insan sesleri de dahil olmak üzere yüksek frekanslar mevzubahis olduğunda, azaltma tesiri daha az etkileyici. Ve gürültü engelleme için ayarlanabilir bir güç düzeyi yoktur. Sahip olduğunuz tek şey, sol kupanın altındaki ANC anahtarı aracılığıyla işlevi açma veya kapatma seçeneğidir. Ayrı olarak, bir kişiyle konuşurken veya ortam sesini duymanız gerektiğinde kullanışlı olabilecek saydam bir mod yoktur.

Ses kalitesine gelince, ZeaPlus stüdyosu, şüphesiz yalnızca SBC codec’ine sahip kulaklıklardan daha iyi olan AAC codec’ini destekliyor.Zeaplus Studio İncelemesi: Sadece 39 $ 'a ANC Kulaklıklar!

Sony’nin ek LDAC ve aptX HD codec’i destekleyen kulaklığını yenemeyecek olsa da, AAC codec’i, uygun fiyatlı bir kablosuz kulaklıkta bulabileceğiniz en iyi seçenektir. Ancak bir kulaklık modeli olarak ZeaPlus Studio, çoğu kablosuz kulaklıktan daha iyi bir dönüştürücü kullanmak için daha geniş bir alana sahiptir. Aynı zamanda, daha düşük fiyatlarla gürültü engelleme işlevi ile oranla yüksek ses kalitesinin keyfini çıkarmak istiyorsanız, ZeaPlus Studio güvenli bir seçimdir. Enstrümanın ayrıntılarını ve gelişmiş dinamikleri veren açık bir ses sunar. Hoş, derin bas üzerinde iyi bir performansla, bu Rock müzik severler için mükemmel ve ucuz bir araç olacaktır. Aksine, bilhassa biraz daha odaklanmış olmasını beklediğimiz için vokaller ve yüksek aralık, düşük aralık performansı kadar etkileyici değil. Fakat genel olarak, frekanslar arasındaki boşluk, balanssız bir dinleme tecrübenine yol açmaz. Bunun yerine, bas zenginliği, hafif dezavantajlarını yerine koymak için genel dağıtımı hoş bir şekilde güçlendirir.

Gecikme, video izlemek ve oyun oynamak için buna ihtiyaç duyan bir hayli kişi için natürel olarak bir kaygı kaynağıdır. Ancak Zeaplus Studio için gecikme optimizasyonu oldukça iyi. Dikkatlice dinlemiyorsanız, oyun testimiz esnasında ses gecikmesini idrak etmek zordur. ACC codec’in etkinleştirilmesiyle alakalı genel gecikmenin takriben 0,5 saniye olduğu düşünülmektedir ve SBC codec’i etkinleştirilirse bu müddet takriben yarı yarıya azalacaktır.

ZeaPlus stüdyosunda pil performansı da fena değil. Kablosuz kullanım için, tam şarjlı kulaklık gürültü engelleme açıkken 16 saat kesintisiz çalışabilirken, gürültü engelleme kapalıyken 25 saat dayanabilir. Gürültü engelleme açıkken kablolu kullanımı seçenek ederseniz, pil ömrü 40 saate kadar erişebilir.

İşte bu, gürültü engelleme özelliğine sahip emin temel bir kablosuz kulaklık olan ZeaPlus Studio. Muhtemelen 50 AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ dolarının altında alabileceğiniz en çok önerilen ANC kulaklık modelimizdir. Oldukça iyi bir tasarıma, tesirli gürültü engellemeye, iyi seslere ve oranla iyi bir gecikmeye sahiptir. Bu arada, bir takım kullanıcılar için biraz sıkı olabilecek uyum ve açık ses kalitesi dezavantajları gibi kusurlarıyla da yaşamak zorundasınız.

Ancak genel olarak, ücretine bakıldığında, netlikle paraya değer. Dolayısıyla, ucuz bir ANC kulaklık almakla ilgileniyorsanız, Zeaplus Studio iyi bir tercih olabilir. Kulaklıklar ile ilgili daha fazla teferruatı buradan kontrol edebilirsiniz .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Google Voice'un VoIP Özelliği Kullanıcılara Açılıyor
Google Voice'un VoIP Özelliği Kullanıcılara Açılıyor

Google, Voice uygulaması için sözünü verdiği ancak sonrasında tamamen sessiz kaldığı VoIP özelliği için ilk adımı attı. Twitter'daki bir kullanıcının gönderisinden sonra duyuruyu...

Nikon, Bu Zamana Kadarki En Gelişmiş DSLR Kamerayı Duyurdu
Nikon, Bu Zamana Kadarki En Gelişmiş DSLR Kamerayı Duyurdu

Fotoğrafçılık ve fotoğraf makineleri konusunda ciddi bir başarıya imza atmış olan Nikon, son derece iddialı bir giriş yaparak yeni DSLR kamerasını duyurdu. Bu zamana kadarki en iyi DSLR...

Android 10'la Hareketli Gezinti'nin Kullanımı Zorlaşacak
Android 10'la Hareketli Gezinti'nin Kullanımı Zorlaşacak

Google, hareketli gezinti özelliğini ilk olarak Android Pie sürümü ile birlikte tanıtmıştı. Şirket, bu özelliği Android 10 ile değiştirerek daha farklı bir sistem kullanmayı tercih...