Evinize internetinizi yeni bağlattınız ve internet sağlayıcınızın verdiği modemde gelen anlamsız şifreyi kullanıyorsunuz. Her seferinde modemin altına bakmak doğal olarak yorucu bir hal alıyor ve Wi-Fi’ın şifresini değiştirmeye karar veriyorsunuz.
Ya da modemin altında hazır gelen şifreye erişiminizi kaybettiniz. Wi-Fi kırma programlarıyla uğraşmaktansa "en iyisi parolamı değiştireyim" dediniz. İlk başta zor ve meşakkatli gibi görünse de Wi-Fi şifresini değiştirmek oldukça basit. Hadi gelin, Wi-Fi şifresi değiştirme nasıl yapılır, bütün aşamalarından tek tek inceleyelim.
Bir zamanların ulaşılamazı, ancak şimdi hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen Wi-Fi, ki açılımı Wireless Fidelity’dir, kablosuz bağlantı alanıdır. İnternete erişim isteyen bilgisayar, telefon, tablet, hatta buzdolabı, kısacası tüm elektronik cihazlara kablosuz olarak bu bağlantıyı sunan sistem, çıktığı ilk günden itibaren yaşamın bir parçası olmuştur.
Bununla birlikte birçok kişinin bildiğinin aksine, Wi-Fi ile internet aynı şeyler değildir. Cihazlar arasındaki yerel bağlantı (örneğin bilgisayar ile yazıcı) kablosuz olarak Wi-Fi üzerinden gerçekleşse de internete ihtiyaç duymazlar. Wi-Fi denilince akla ilk olarak internet geldiği için, internetsiz Wi-Fi alanları daha sık LAN (Local Area Network, Yerel Alan Ağı) adıyla anılır.
Günümüzdeki birçok modem çift bant teknolojisini de desteklediği için 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarını da aynı anda kullanabilir, ikisini de ayrı parolalarla koruyabilirsiniz. Böylece tek bir modemde iki Wi-Fi ağınız olacaktır. Yakındayken 5 GHz olanı, daha uzaktayken 2.4 GHz olanı kullanmanızı tavsiye ederiz.
İlk olarak modem arayüzüne giriyoruz
İlgili bölümden şifreyi değiştiriyoruz.
Modeminizin Wi-Fi şifresini düzenli olarka değiştirmenizi tavsiye ederiz. Ev ağları iş yerlerine kıyasla daha az hedef olarak seçilse de korsanlar, basit şifrelere sahip ağlara kolaylıkla erişebilirler. Bilgilerinizin, aynı ağa bağlı tüm cihazların güvenliği adına, Wi-Fi şifreniz çok çok önemlidir. Bir başka rehber yazıda görüşmek üzere...
Android telefonunuza işlevsellik ve eğlence katabilecek ücretsiz mobil uygulamaları sizler için derledik. ...
Samsung, 2021 için amiral gemisi serisini piyasaya sürdü: Galaxy S21 serisi. Yeni Samsung telefonlarını en yeni iPhone’larla karşılaştırma vakitinin gelmesinin nedeni budur. Bir Apple...
Afrika kıtasının ilk akıllı telefon fabrikası, Ruanda'da faaliyete geçti. "Mara" isimli bir fabrikada üretilecek olan akıllı telefonlar hem Ruanda hem de diğer Afrika ülkelerindeki...