Apple, Yeni Akıllı Batarya Kılıflarını Satışa Sundu

Apple’ın amiral gemisi telefonları için hazırladığı yeni akıllı batarya kılıfları piyasaya çıktı.


Apple kullanıcılarının en sık yaşadıkları sorunların başında şarj problemi yer alıyor. Kullanıcıların uzun süredir bekledikleri aksesuarlar arasında akıllı batarya kılıflarının olması, bu açıdan bakınca hiç şaşırtıcı değil.

Yeni kılıflar Apple’ın çevrimiçi mağazasında ve Apple ürünleri satan mağazalarda kullanıcıların beğenisine sunuldu. Şimdilik yalnızca iki farklı renk seçeneği var: Siyah ve beyaz.

Yeni kılıflar telefonları korumakla kalmıyor; Apple’ın açıklamasına göre bu kılıflar konuşma süresini 37, internet kullanım süresini 20 saate kadar arttırıyor. Ayrıca yeni kılıf kablosuz şarj özelliğine sahip, yani kılıfı ayrı telefonu ayrı şarj etmek gerekmiyor.

Yeni akıllı kılıflar iPhone X ve iPhone 8 desteği barındırmıyor. Bu iki model için özel bir akıllı batarya kılıf hiç piyasaya sürülmedi.

Yeni kılıfın tasarımları, eski kılıflardan biraz daha farklı. Tasarımdaki en büyük değişiklik, kılıfın kabarık kısmının yeri oldu. Eskiden ortası kabarık, yanlara doğru incelen kılıflar üreten firma, bu defa telefonun hemen altından başlayıp, telefonun üçte ikilik kısmını kaplayan bir kısmı kabarık olarak tasarladı.

Akıllı batarya kılıflarının fiyatları 129 dolar ve şu anda internetten sipariş verilebilse de teslimatları 18 Ocak’ta başlayacak. Mağazalarda da aynı gün satışa sürülecek. Ürünün Türkiye fiyatı ise 999 TL olarak belirlendi. Yeni kılıf, Apple'ın internet sitesi üzerinden Smart Battery Case adıyla satılıyor.




Mars keşfi: Yenilik ve ticaretin itici gücü
Mars keşfi: Yenilik ve ticaretin itici gücü

Koronavirüs salgınının yol açtığı Dünya’daki yaşamın pek çok yönünün bozulmasına rağmen, ulusumuz ve dünyanın geri kalanı dikkatleri Mars’ın üzerinde toplamaya ve tamamen...

iOS 13'le Birlikte Gelen İki Kritik Güvenlik Özelliği
iOS 13'le Birlikte Gelen İki Kritik Güvenlik Özelliği

Apple, iOS 13'le birlikte işletim sistemine bir dizi yeni güvenlik özelliği getirdi. Bluetooth ve konum verilerinin paylaşılmasıyla ilgili getirilen bu özellikler kullanıcıları az da olsa...

Samsung, Ağustos Ayında Huawei’den% 31.6 Önde Oldu
Samsung, Ağustos Ayında Huawei’den% 31.6 Önde Oldu

Nisan ayında Huawei, kısa bir süre için dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olarak Samsung’u geride bıraktı . Bunun sebebi ise, Çin’deki eski şirketin başarısı ve...