Realme, 3 Cihazının Çekirdek Kaynak Kodlarını Yayınladı

Şenzen merkezli Çinli akıllı telefon üreticisi Realme, bu sene içerisinde çıkardığı üç akıllı telefonunun çekirdek kodlarını geliştiriciler için yayınladı. Şirket; Realme 5, Realme 5 Pro ve Realme XT cihazlarının çekirdek kodlarını GitHub’da geliştiricilerin kullanımına sundu.


Realme, Ağustos ayında Hindistan’da Realme 5 ve Realme 5 Pro’yu yayınladı, geçtiğimiz ay ise Realme XT’yi satışa sundu. #AskMadhav’ın Ağustos ayındaki bölümünde şirketin CEO’su Madhav Sheth, Realme 5 ve 5 Pro kullanıcılarının, cihazlarının “bootloader”ını açabileceklerini söylemişti. Ayrıca Reame XT’nin lansmanında cihazların Android 10 işletim sistemi alacağını da duyurmuştu.

Şirket, şimdi de Realme 5, 5 Pro, XT’nin çekirdek kodlarını yayınladı, yani yakın bir zaman içerisinde Android 10 bazlı özel ROM’ları görebiliriz. Şirket, ayrıca Bootloader açma aracını da güncelledi. Realme 5, 5 Pro ve XT kullanıcıları cihazlarının bootloader’ını açabilirler ancak bootloader’ı açmak Widevine sertifikasını L3 seviyesinden L1 seviyesine indiriyor ve kullanıclar HD içerikler konusunda çeşitli sıkıntılarla karşılaşabiliyorlar.

Çekirdek kaynakları

Realme XT

Bootloader’ın açılması, cihazdaki tüm verileri siliyor ve OTA güncellemelerini etkileyebiliyor. Kullanıcılar ayrıca resmi OTA güncellemeleri alamıyorlar. Şirket, ayrıca bootloader’ı açmanın ve özel ROM’ların cihazların garantisini etkilemeyeceğini de söyledi. Kullanıcılar, özel ROM’dan stok ColorOS’a tekrar dönmeleri için de servis merkezini ziyaret etmesi gerekiyor.

Çekirdek kodlar normal kullanıcılar için çok fazla anlam ifade etmese de Android geliştiricilere ve özel yazılım geliştiricilerine oldukça yardımcı oluyor. Cihazların çekirdek kodlarını Github kaynaklarından indirebilirsiniz. Realme 5, Realme 5 Pro ve Realme XT GitHub sayfasına bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Framework, Yükseltilebilir ve Onarılabilir Bir Verimlilik Dizüstü Bilgisayarı Sunar! 2021
Framework, Yükseltilebilir ve Onarılabilir Bir Verimlilik Dizüstü Bilgisayarı Sunar! 2021

Framework , yükseltilebilir ve onarılabilir bir dizüstü bilgisayar tanıttı ve Framework, San Franciso’da heyetti. Framework Dizüstü Bilgisayar, 13,5 “ekran boyutuyla hem ince hem de...

Opera'nın Yeni Güncellemesi Kullanıcılara Sunuldu
Opera'nın Yeni Güncellemesi Kullanıcılara Sunuldu

Opera'nın son güncellemesi uygulamaya çok önemli bir özellik getirdi. Programın son sürümü artık internet sitelerindeki reklam vericilerin izleyicilerini kullanıcılara gösterebiliyor. Bu...

Apple, iPhone ve MacBook Tamir Edilebilirlik Sıralamasını Fransız Web Sitesine Sessizce Ekledi! 2021
Apple, iPhone ve MacBook Tamir Edilebilirlik Sıralamasını Fransız Web Sitesine Sessizce Ekledi! 2021

Onarım hakkı hareketi bir takım pozitif adımlar attı. Apple ve Samsung kısa müddet önce aletlerini Fransa’da onarılabilirlik puanlarıyla etiketlemeye başladı. Kabul edildi, bu sene...