Bir YouTuber, Çalışan Bir Mini GameCube Classic Yaptı

Bir YouTube yayıncısı, çalışan bir GameCube Classic yapmakla kalmadı, konsolun boyuna uygun bir de kumanda üretti.


Nintendo, klasik statüsüne erişmiş retro konsollarını yeniden yayınlayarak büyük ilgi toplamıştı. NES Classic ve SNES Classic’in gördüğü ilgiye rağmen firma ne yazık ki diğer konsollarını küçültmedi. Küçülmeyen konsollar arasında en çok beklenenlerden biri ise GameCube idi.

Bir YouTuber olan Madmorda, işi Nintendo’ya bırakmayıp Thanos gibi “Peki, o zaman kendim yaparım” diyerek mini bir GameCube Classic üretti. Bu minik konsol orijinal konsolun bütün özelliklerine sahip. 4 tane çalışan kumanda girişi, microUSB güç kaynağı ve hatta bir de USB Type A girişi bulunan konsol, Wii U’nun USB GameCube adaptörüyle de çalışıyor.

Madmorda, Raspberry Pi ya da bir başka mini bilgisayardan ziyade Wii’den çıkma bir devre kartını kullanıp ağır şekilde modifiye ederek kalıp olarak kullandığı plastik şeker kutusuna sığacak hale getirdi. Wii’nin CPU ve GPU’su temel olarak GameCube’ünkilerin daha hızlı, daha küçük, daha az enerji harcayan versiyonunu oluşturuyor. Haliyle donanım modlar için daha uygun ve tamamen uyumlu olmuş oluyor.

Konsolun video çıkışı 3,5 mm kablo ile sağlanıyor. Benzer şekilde kumanda girişleri de 3,5 mm girişlerden oluşuyor. Konsol orijinal boyutlardaki kumandayla da çalışmasına rağmen YouTuber tamamen fonksiyonel bir de mini GameCube kumandası yaptı. Ne kadar fonksiyonel olduğu tartışılır ancak cihaz oldukça başarılı duruyor.

Konsolun üstünde yer alan turuncu LED ışığından minyatür açma kapama düğmesine kadar tamamen klasik görüntüyü koruyan bu minyatür GameCube hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Cihazı aşağıdaki videoda detaylı olarak görebilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Resim Yükle ResimLink Nedir ?
Resim Yükle ResimLink Nedir ?

Hızlı Resim YükleResim yükle 2018 yılında kurulmuş, kullanıcılarına resmin kalitesini bozmadan sınırsız resim yükleyip depolamalarına olanak sağlayan bir resim yükleme...

Redmi 10X 4G, Android 11 güncellemesini aldı, Redmi Note 9 sıradaki olabilir 2021
Redmi 10X 4G, Android 11 güncellemesini aldı, Redmi Note 9 sıradaki olabilir 2021

Geçen sene Xiaomi’nin alt markası Redmi , Redmi 10X isimli Çin’e özel bir akıllı telefon serisini piyasaya sürdü. Bu seri, Redmi 10X isimli tek bir 4G modeli içerir. Mevzubahis...

Google Drive Hafızasını Arttırmanın 3 Basit Yolu
Google Drive Hafızasını Arttırmanın 3 Basit Yolu

Verilerimiz depoladığımız Google'ın Drive servisinde, nasıl daha fazla yer açarız? ...