Age of Empires 4'te Oyun İçi Alım Satımlar Olmayacak

Microsoft'un bir tanıtım videosu ile duyurduğu Age of Empires 4, oyunseverleri heyecanlandırdı. Şimdi ise konuyla ilgili olarak Age of Empires'ın yaratıcılarından Adam Isgreen, çok önemli açıklamalarda bulundu.


Kısa bir süre önce sizlere, strateji türündeki oyunların efsanelerinden olan Age of Empires'ın yeni oyununun yolda olduğundan bahsetmiştik. Şimdi ise Age of Empires 4'le ilgili çok önemli açıklamalar yapıldı ve bu açıklamalar, yeni Age of Empires deneyiminin çok daha farklı olacağını gösteriyor. Konuya ilişkin açıklamalar, Age of Empires'ın yaratıcılarından olan Adam Isgreen'e ait.

Isgreen, Londra'da düzenlenen X019 etkinliklerinde Age of Empires'ın tüm oyunseverler tarafından erişilebilir olacağını söyledi. Yapılan açıklamalara göre Age of Empires 4, oyunseverler tarafından doğrudan satın alınabilecek veya oyunseverler, Age of Empires'a Game Pass üzerinden erişebilecekler. Böylelikle oyunseverlerin yeni Age of Empires'a sahip olmaları için Game Pass satın almalarına gerek kalmayacak.

Age of Empires 4

Yeni Age of Empires oyununun içeriğine de değinen Isgreen, gerçek zamanlı bir strateji oyununda mikro dönüşüm sisteminin çok da önemli olmadığını açıkladı. Bu da demek oluyor ki Age of Empires 4'te oyunla ilgili bir şeyler satın almak istediğimizde herhangi bir oyun parasıyla vs. karşılaşmayacağız. Yani Age of Empires 4'te oyun içi alım satımlar olmayacak.

Görünen o ki ekip, Age of Empires'ın tüm sürümleri için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Isgreen, hem Age of Empires 4 hem de Age of Empires II: Definitive Edition'ı içeren yeniliklerle ilgili çok çalıştıklarını ve bundan sonra daha genel değişiklikler sunmak istediklerini söyledi. Üstelik Age of Empires ekibi oyundaki yenilikleri bundan sonra oyuncu odaklı yürütecek.

Age of Empires 4

Age of Empires efsanesinin yaratıcılarından olan Isgreen, profesyonel oyuncularının bile artık daha fazla medeniyet istemediklerini söylediklerini ifade etti. Onlara hak verdiklerini söyleyen Isgreen, bu bağlamda oyun platformlarıyla daha iç içe olacaklarını ve çeşitli araştırmalar yapacaklarını vurguladı. Peki bu çalışmalar nasıl yürütülecek?

Isgreen'e göre Age of Empires'la ilgili artık daha çok topluluk konuşmaları yapılacak. Bu konuşmalarda oyunseverlerin, Age of Empires'tan ne bekledikleri anlaşılacak ve oyuna eklenecek yeni içerikler bu kapsamda hazırlanacak. Örneğin; oyunseverler artık yeni medeniyet istemiyorlar. Doğal olarak Age of Empires'a uzunca bir süre boyunca yeni bir medeniyet eklenmeyecek.

Age of Empires

Age of Empires 4'le ilgili henüz çok bir bilgi sahibi değiliz. Oyunun ne zaman piyasaya sürüleceği, fiyatının ne olacağı veya oyunun neler sunacağı şu an için bilinmiyor. Ancak görünen o ki Age of Empires'ın geliştirici ekibi bundan sonra daha esnek davranmak ve kendi isteklerinden çok oyunseverlerin isteklerini yerine getirmeyi planlıyor. Bu açıklamaların ne kadar uygulanacağını ise zaman gösterecek.




Bannerlord, Gamescom 2019'da İlk Kez Oynanabilir Olacak
Bannerlord, Gamescom 2019'da İlk Kez Oynanabilir Olacak

TaleWorlds'ün popüler serisi Mount & Blade, yeni oyununu duyuralı neredeyse 10 yıl oldu. Aradan geçen yıllara rağmen henüz çıkış yapmayan Bannerlord'dan nihayet iyi haber geldi. ...

Huawei EMUI 10'un Lansman Tarihi Belli Oldu
Huawei EMUI 10'un Lansman Tarihi Belli Oldu

Huawei'nin Android Q tabanlı yeni nesil arayüzü olacak EMUI 10'un hangi tarihlerde tanıtılacağı belli oldu. Çinli şirketin yeni nesil arayüzü ile birlikte cihazlarına pek çok yeni...

Mazzanti otomobil Evantra’nın Tarihi ve Evrimi
Mazzanti otomobil Evantra’nın Tarihi ve Evrimi

Ne zaman süper tasarımcı Luca Mazzanti 2002 yılında klasik araba restorasyon uzmanı Walter Faralli ile takım, sonuç sonunda olacaktı Mazzanti otomobil . İtalyan butik otomobil üreticisi,...