AMD'nin Planları Arasında Hâlâ Threadripper'lar Bulunuyor

Threadripper'ların ömrünün sonuna geldiği hakkındaki dedikodular ve söylentiler şirketin CEO'su tarafından yalanlandı.


AMD, pazartesi günü yaptığı Computex’te yeni nesil ana akım Ryzen işlemcilerini vurguladı. Bunların arasında 12 çekirdekli 24 iş parçacıklı Ryzen 9 3900X de bulunuyordu. Buna ek olarak 16 çekirdek 32 iş parçacıklı Ryzen işlemcilerin geleceği de tahmin ediliyor. Peki, tüm bunlar Threadripper yongaların sonuna gelindiği anlamına mı geliyor? En kısa cevabıyla, hayır.

AMD CEO’su Dr. Lisa Su, konu hakkında birkaç bilgi daha verdi. Kendisi, Threadripper’ların artık yolun sonuna geldiğiyle ilgili dedikoduları ve söylentileri reddetti. Tabii bu noktada AMD’nin henüz bir açıklama yapmadığını da unutmamak gerekiyor.

Ancak bu ayın başlarında TomsHardware’de yer alan bir haberde AMD’nin yatırımcılarla paylaştığı, üçüncü nesil Ryzen işlemcilerin yol haritası yer almıştı. Daha sonra aynı sunumun Treadripper’dan hiç bahsedilmediği, değiştirilmiş bir sürümü paylaşıldı. Bu süreç içerisinde AMD’den bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ancak Dr. Su, yaptığı açıklamalarla bu söylentilere noktayı koydu. Dr. Su yaptığı açıklamada, şirketin Threadripper üretmeye devam edeceğini, Threadripper’ların hem içerik üreticileri için hem de iş istasyonları için oldukça faydalı olduğunu dile getirdi.

Dr. Lisa Su, yeni Treadripper’larla ilgili yeni detayları, çekirdek ve iş parçacığı sayısı gibi bilgiler hakkında konuşmazken, yeni Threadripper CPU’ların ne zaman çıkacağı konusunda da yorum yapmamayı tercih etti.

Treadripper’ların yeni nesil 24 çekirdek / 32 iş parçacığı ya da 32 çekirdek / 64 iş parçacığı alanında boy göstereceğini farz edebiliriz ancak bu alan da şirketin sunucular ve veri merkezleri için geliştirdiği Epyc işlemcileri tarafından işgal edildi.




Analiz: Sosyal medya ve Donald Trump savaşı
Analiz: Sosyal medya ve Donald Trump savaşı

ABD başkanlık seçimleri tamamlandı, ancak ABD Başkanı Donald Trump ile sosyal medya platformları arasında aylardır yaşanan gerginlik seçim günü de devam etti.Seçim günü Twitter,...

Nokia TA-1139, TENAA'da Görüntülendi
Nokia TA-1139, TENAA'da Görüntülendi

Nokia TA-1139, kolay kullanım ve ergonomi arayanlar için son derece ideal. Yıllar önceki...

Viking Kılıcı Tasarımlı Bu Nokia 6500'ın Fiyatı 14 Bin TL
Viking Kılıcı Tasarımlı Bu Nokia 6500'ın Fiyatı 14 Bin TL

Lüks telefonlar konusunda en bilindik markalardan biri olan Caviar, tuşlu bir telefon için olabilecek en ihtişamlı tasarımı oluşturdu ve Nokia 6500'ı bambaşka bir görünüm ile...