LG G8 ThinQ’nun Bataryasını Kendiniz Değiştiremeyeceksiniz

LG G8 ThinQ'nun bataryası kalıcı olarak şirket tarafından mühürlendi. Yani artık herhangi bir telefon tamircisinde değiştirilemeyecek.


LG’nin yazılımı, son birkaç yıldır bazen saçmalayabiliyor. Telefonda bataryayı zaten kendiniz sökemediğiniz halde ‘bataryayı çıkarmayın’ uyarısı veriyor. LG akıllı telefonlarının çoğu için bu uyarı, yazılımının ne kadar kötü bir şekilde geliştirildiğini göz önüne sererken, G8 ThinQ ile birlikte sınırlar zorlandı diyebiliriz. (En azından öyle sanıyorduk.)

Bugünlerde satın alabileceğiniz çoğu akıllı telefonun bataryası kapalı şekilde olacaktır ancak bu değiştirilemedikleri anlamına gelmez. Cihazı yetkili bir tamir merkezine götürebilir veya kendiniz yapmak istiyorsanız internetten gerekli parçaları tamir edip bunu yapabilirsiniz. Tabii böyle yaptığınız zaman cihaz garanti kapsamı dışına çıkıyor.

Ancak LG, G8’in bataryasının çıkarılmasıyla gerçekleşebilecek sorunlardan bahsederken mübalağa etmiyor. Görünüşe göre G8’in bataryası, çıkarılmaması için kalıcı yapıştırıcıyla panele sabitlenmiş ve bu madde gerçekten tehlikeli bir madde. Bataryayı çıkarmaya çalıştığınızda kolayca bükülebilir, bu da anot ve katot katmanlarını bir araya getirerek kıvılcımlar ve hatta patlamalar meydana getirebilir.

Bu olay, JerryRigEverything isimli YouTuber tarafından keşfedildi. Videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Yani G8 ThinQ’da bulunan ‘bataryayı çıkarmayın’ uyarısı yazılımsal bir hata değil, gerçekten güvenliğiniz için yerleştirilmiş bir uyarı. Tabii masum bir uyarı değil çünkü bunun sebebi, şirketin tamir işlemlerini sadece LG’nin teknik servislerinde gerçekleştirmenizi istemesi.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Slack Eski Logosunu Neden Değiştirdi?
Slack Eski Logosunu Neden Değiştirdi?

Eskiden birden fazla logoya sahip olan Slack artık yeni bir logoya sahip. Bunun sebebini ise bir blog yazısıyla açıkladı. ...

LG W41 render sızıntısı, delikli ekranı ve 48MP dörtlü kamerayı ortaya koyuyor 2021
LG W41 render sızıntısı, delikli ekranı ve 48MP dörtlü kamerayı ortaya koyuyor 2021

LG , 2020’nin 4. çeyreğinde LG W31 ve LG W31 + akıllı telefonlarını duyurdu. W serisi LG telefonlar sadece Hindistan’da mevcuttur. Ülkedeki Xiaomi, Samsung ve Realme gibi popüler...

Toyota, Arabalar İçin Birtakım Güvenlik Önlemleri Geliştirdi
Toyota, Arabalar İçin Birtakım Güvenlik Önlemleri Geliştirdi

Toyota'nın geçtiğimiz yıl başlattığı güvenli sürüşü daha güvenli hale getirecek önlemleri araştırdığı çalışması devam ediyor. Toyota Araştırma Enstitüsü tarafından...