Akıllı telefonlarınıza bir adres yazdığınız an o konuma nasıl gideceğinizi saniyeler içerisinde öğrenebilirsiniz ancak daha kırsal bölgelerde bilinmeyen yollar ve kayıtlı olmayan bölgeler bulunuyor. Bir yapay zeka aracı geliştiren Facebook, OpenStreetMap (OSM) isimli uygulamayı kullanan kişilerin kayıtlı olmayan yolları eklemesini daha da kolaylaştırdı.
Sosyal medya devi, bugün yaptığı bir açıklamayla birlikte kendi haritasını, yapay zeka aracıyla birlikte açacağını duyurdu. Yapay zeka aracının başlangıç için Afganistan, Bangladeş, Endonezya, Meksika, Nijerya, Tanzanya ve Uganda'da kullanılabileceğini de belirtti. Facebook, belirli bir süre sonra özelliğini tüm dünyaya yaymayı da hedeflediğini belirtti.
Yapay zeka destekli harita, uydu görüntüleriyle birlikte çalışıyor. Yola benzeyen görselleri algılayarak OpenStreetMap platformundakilere gösteren uygulama kullanıcıların etiketleme işlemlerine dayanıyor. Kullanıcılar da yapay zeka yardımıyla haritayı tamamlıyor.
Tabii ki bu durum, anlatıldığından çok daha zor bir şekilde gerçekleşiyor. Bunun sebebi de ülkelerdeki farklılıklar olarak karşımıza çıkıyor. Daha da açık konuşmak gerekirse Tanzanya'daki bir yol, Tayland'daki bir yoldan çok daha farklı görünüyor. Boyut, renk, etrafındaki nesneler gibi faktörler sebebiyle yolların benzememesi, yapay zekanın işini fazlasıyla zorlaştırıyor. Bu sebepten dolayı son karar mercii OSM kullanıcıları oluyor.
Facebook, yapay zeka destekli harita uygulamasının yanı sıra RapiD editörünü de tanıttı. Uydu fotoğraflarındaki yolları otomatik olarak algılayan araç, aynı zamanda bu analizlerin kontrollerini de gerçekleştiriyor. Ayrıca bu araç sayesinde eklenen yeni yolların düzenlenmesi de mümkün oluyor.
Facebook'un harita ve konum altyapısı program müdürü Drishtie Patel, Facebook'un OSM verilerini olabildiğince doğru yapma konusunda ciddi bir uğraş verdiğini belirtti. Patel, "İnsanlar daha yüksek kaliteli haritaları gördüklerinde çok daha olumlu yorumlarda bulundu. Bu yüzden OSM'nin en iyi verilere sahip olması için uğraşıyoruz. Bunun dışında Facebook'un en temel amaçlarından biri insanları birbirine bağlamak ve herkesin haritada bulunduğundan emin olmak. Amacımıza ulaşmak için yapay zeka destekli bir harita oluşturduk. Bu sayede küresel anlamda tam bir haritayı çıkartabileceğiz" ifadelerini kullandı.
Nvidia, "Studio Drivers" adını verdiği profesyonellere yönelik grafik sürücüleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bugün, yıllık SIGGRAPH (Uluslararası Dijital Grafik Festivali)...
Epic Games Store, Steam karşısında elini güçlendirmek ve kullanıcı çekmek için hayata geçirdiği her hafta ücretsiz oyun politikasına son hız devam ediyor. Mağazanın bu hafta Metro...
Çinli teknoloji devi Redmi, yaptığı bir paylaşımla Redmi Note 7 modelinin 7 ayda 20 milyon adet sattığını duyurdu ve Redmi Note 8 için yarını işaret etti. Barındırdığı...