Windows 10, Artık Yılda Sadece Bir Kez Güncellenecek

Microsoft, yeni planlamayla birlikte sürekli güncelleştirmelere son verecek. Her güncelleştirmesiyle kullanıcılara saç baş yolduran Windows 10, artık yılda yalnızca bir kez büyük bir güncelleştirmeyle karşımıza çıkacak.


Bir Windows 10 kullanıcısıysanız sürekli gelen güncelleştirmelerden bıkmış usanmış olabilirsiniz ancak şimdi size bir müjdemiz var. Microsoft, Windows 10’un yeni büyük güncelleştirmelerinin sıklığını azalttığını duyurdu. Şimdiye dek önemli yeni özellikler sunan ancak aynı zamanda bazı aksaklıklara da neden olan Windows 10 güncelleştirmeleri, artık yılda sadece bir kez yayınlanacak.

Ars Technica tarafından tespit edilen bir dizi blog yazısında, Microsoft’un bu yeni güncelleştirme sistemiyle her ana güncelleme sürümünün tam olarak hazır olduğundan emin olmak için fazla zaman harcamasına gerek olmayacağı belirtildi. Kuşkusuz güncelleştirme sistemindeki değişiklik; kullanıcıların sistem çökmeleri, büyük hatalar ve veri kayıplarını bildirmesinden sonra gelen ancak geldiğine bin pişman eden Ekim 2018 güncellemesine gelen tepkiler sonucunda gerçekleşti.

windows 10 update

Microsoft, büyük güncelleştirmeleriyle beraber oluşan sorunlarla sürekli eleştiriliyordu. Şirket, güncelleştirmelerin ne zaman, nasıl indirileceği ve nasıl kurulacağı konusunda çok daha ayrıntılı kontrolleri kullanıcılara sundu ve kullanıcıların güncel Windows sürümlerinin hizmet süresi sona erene kadar güncelleştirmeleri ertelemelerine bile izin verdi. Windows 10, şimdi de otomatik olarak başarısız bir güncelleştirmeyi geri almaya izin verebilecek.

Microsoft, aynı zamanda Windows Insider programına dâhil olan kullanıcıların Windows 10'un beta sürümlerine nasıl erişebileceğini de değiştiriyor. Yavaş halkadaki kullanıcılar, artık yalnızca büyük Windows 10 sürümlerini alacak ve küçük olan güncelleştirmeleri atlayacaklar. Önceden hızlı halkadakiler, çok kararlı olmasalar da ilk güncelleştirmeleri alırken yavaş halkadakilerse daha az sayıda ancak daha kararlı olan güncelleştirmeleri alıyordu.

2019 sonbaharındaki güncelleştirmeden başlayarak Windows 10'un bu küçük sürümleri, daha uzun kurulum işlemi gerektirmeyen ve en fazla bir yeniden başlatmaya gerek duyan sıradan güncelleştirmeler gibi gelecek. Bir sonraki güncelleştirme, şu anda eylül ayını hedeflemekte ve çoğu sürüm için 18 ayın aksine 30 ay boyunca desteklenecek.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




FPS Oyunlarına Yeni Bir Soluk Getirmesi Beklenen Dikey Fare
FPS Oyunlarına Yeni Bir Soluk Getirmesi Beklenen Dikey Fare

FPS oyuncularının bir numaralı kontrol tercihi olan klavye + fare ikilisine yeni bir soluk katması beklenen dikey farenin bir de küçük tetik tuşu bulunuyor. ...

ROKETSAN Ve Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan İş Birliği
ROKETSAN Ve Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan İş Birliği

Roketsan ve Savunma Sanayi Başkanlığı arasında yapılan işbirliği sonucunda; BORA Füze Sistemi kuruldu. ...

Asus ZenFone 6'nin Yeni Modellerinin Tarihi Belli Oldu
Asus ZenFone 6'nin Yeni Modellerinin Tarihi Belli Oldu

ASUS, ZenFone 6’yı geçen hafta Hindistan’da piyasaya sürmüştü. Telefonun 6 GB RAM 64GB depolama alanı olan modeli satın alınabilirken, ASUS iki yeni modeli daha duyurdu. ...