Telefonları Kablosuz Kontrol Edebileceğimiz Kılıf Yapıldı

Kolombiya Üniversitesi, telefonlara ek özellik getirirken kablo ya da Bluetooth bağlantısına ihtiyaç duymayan bir kılıf geliştirdi.


Kolombiya Üniversitesi’ndeki araştırmacılar ve Snapchat’in ana şirketi Snap, akıllı telefonları kontrol etme konusunda ilginç bir yönteme gitti. Yeni yöntem sayesinde herhangi bir kablo ya da eşleme olmaksızın telefonunuzu kontrol edebileceksiniz.

Bu yeni yöntem, bir uygulama sayesinde çalışıyor ve telefonunuzun ivme ölçerine bağlanıyor. Sistem, bir düğmeye bastığınızda telefonunuzun konumundaki küçük ve ani hareketleri algılayarak çeşitli mekanik girişleri yapabiliyor. Bu küçük hareketleri telefonunuzun ses açma ya da kapatma düğmelerine basarak deneyimleyebilirsiniz. Telefonunuzu hiç hareket ettirmeden bu tuşlara basmak neredeyse imkansız bir olay olduğu için sistem bunu bir çeşit avantaja dönüştürüyor.

Araştırmacıların ‘vidgetlar’ olarak isimlendirdiği bu küçük mekanik girdiler, telefonunuzun arkasındaki kılıfa modüller olarak eklenebiliyor. Bu modüller fazla alan kaplamıyor, fazla bir maliyete sahip değil. Ayrıca kişisel güç kaynağınıza da ihtiyaç duymuyor.

Örnek vermemiz gerekirse bu modüller aracılığıyla haritada ya da fotoğraflarda yakınlaştırma yapmanızı sağlayacak bir tuş atayabilirsiniz. Bu özellik, özellikle haritada bir eliniz direksiyondayken fazlasıyla işe yarayabilir. Başka bir örnek olarak telefonunuzda oyun oynarken yandaki tuşlardan birine bir özellik atarsanız eliniz ekranı kapatmak zorunda kalmaz.

Şu an için seri üretime hazır olmayan bu kılıflar gelecekte büyük kolaylıklar sunacak gibi görünüyor. Aşağıdaki videodan vidgetların nasıl çalıştığını inceleyebilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




iOS 13'ün Beta Sürümü Nasıl Kullanılır?
iOS 13'ün Beta Sürümü Nasıl Kullanılır?

Apple'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu iOS 13'ün beta sürümü, geliştirici hesabı olan kullanıcılar için kullanılabiliyor. Bu rehberde bir geliştirici hesabının nasıl...

WhatsApp Web İçin ‘Karanlık Mod’ Geliştirildi
WhatsApp Web İçin ‘Karanlık Mod’ Geliştirildi

Kullanıcıların pek çok uygulama için ısrarla talep ettiği, ancak geliştiricilerin büyük ısrarla ya geç getirdiği ya da hiç getirmediği karanlık mod desteği WhatsApp Web’e geldi....

Toplam Değeri 60 TL Olan, 5 Android Oyun ve Uygulama
Toplam Değeri 60 TL Olan, 5 Android Oyun ve Uygulama

Her hafta olduğu gibi bu hafta da kısa süreliğine ücretsiz Google Play uygulamalarıyla karşınızdayız. ...