Take-Two, Açtığı Davayı Kazandı

Take-Two'nun ağustos ayında açtığı dava sonuçlandı. Hile yazılımını geliştiren Perez, şirkete 50 bin dolar ödeyecek.


ABD mahkemesi, GTA V için hile yazılımı geliştiren yazılımcı aleyhine karar verdi. Hile yazılımının geliştiricisi Jhonny Perez, yayıncı firma Take-Two’ya 50 bin dolarlık para cezası ödeyecek.

Take-Two Interactive, geçtiğimiz ağustos ayında GTA V için hile yazılımı geliştirmek ve yaymadan dolayı dava açtı. “Elusive” adı verilen yazılım, oyunun çevrim içi modunda oyun içi para üretebiliyor, sonsuz cephane sunuyor, istenilen araçları üretebiliyor ve ışınlayabiliyordu. Hileyi kullananlar, diğer oyuncuların oyun zevkini baltalamaya çalışıyordu.

İnternet üzerinden 10 dolar ile 30 dolar arasında satılan yazılımın, geliştiricisi Perez’e ne kadar kazandırdığı henüz bilinmiyor. Davalı taraf olan Perez, ne taleplere karşılık verdi ne de kendisine yöneltilen suçlamalara cevap verdi. Mahkeme bunu bir itiraf olarak kabul etti ve Perez’i suçlu buldu.

İddialara göre, hile yazılımının oyuna zararı 500 bin dolar oldu.




Huawei, 5G Altyapısını Norveç'te Kuramayabilir
Huawei, 5G Altyapısını Norveç'te Kuramayabilir

Birçok ülkede 5G altyapısını kurarken zorluk çeken Huawei, Norveç konusunda da engellerle karşılaştı. ...

Google Play, daha fazla ülkede kumar uygulamalarının kapısını açıyor 2021
Google Play, daha fazla ülkede kumar uygulamalarının kapısını açıyor 2021

Milletvekilleri ve tertip ediciler, bilhassa mobil oyunlarda ganimet kutuları ile ilgili zati silahlanmış olsalar, Google Play Store’a gerçek kumar ve bahis uygulamaları gelmeye...

Samsung, Galaxy Fold Ekran Değişiminde İndirim Yapacak
Samsung, Galaxy Fold Ekran Değişiminde İndirim Yapacak

Samsung'un katlanabilir ekranlı ilk telefonu Galaxy Fold'la ilgili duyurulan "Galaxy Fold Premier Service" hizmetinin detayları belli oldu. Galaxy Fold kutusunun içerisinde yer alan bilgilere...