Bilinen En Güçlü Hacker Grupları

İnternet sektörünün en korkulan ancak korunmak için de kimi zaman yine onlara başvurulan hacker gruplarının en güçlülerini sizler için derledik.


Ateşli silahlarla yapılan savaşlar, yerlerini artık teknolojiye bırakmış durumdalar. Günümüzde devletler, düşmanlarına bilgisayar üzerinden büyük zararlar verebiliyorlar. İşin aslına bakılırsa; hiçbir devletin, başka bir ülkenin topraklarında gözü yok. Sınırların genişletilmesi olayı birinci ve ikici dünya savaşlarıyla birlikte tarihin tozlu sayfalarında kaldı diyebiliriz. Günümüz devletlerinde önemli olan şey, dünyanın 1 numaralı gücü olabilmek. En büyük ekonomik gücün kendilerinde olması, tükendiği zaman ne olacağını kestiremediğimiz petrol kaynaklarının kontrolleri gibi durumlar, başka bir devletin toprağını ele geçirmenin çok daha ötesinde. "Herkes kendi işine baksın ama benim sözümden de kimse çıkmasın" anlayışıyla yaşanan günümüz savaşlarında farklı bir boyut da var. Bilgisayar korsanları olarak bilinen hackerlar, artık devletlerin kontrolünde çalışabiliyorlar. 

Anonymous

Güçlü hacker grubu denildiği anda birçoğumuzun aklına gelen ilk ekiptir Anonymous. Yaptıkları saldırılarla dünya üzerinde saygın bir hal almış durumda olan Anonymous ekibinin pek çok üyesi tutuklandı. Buna rağmen yine de ayakta kalmayı başaran hacker grubu, özellikle çocuk istimarına karşıtlıklarıyla ve devletlere savurdukları tehditlerle biliniyorlar.

APT28 (Fancy Bear)

Rus hacker grubu APT28, yaptıkları saldırılarla adeta Rus derin devleti imajı veriyorlar. Ülkelerin yanı sıra NATO sitelerine saldırmalarıyla da biliniyorlar.

Tarh Andishan/Ajax

İran devleti tarafından yönetilen iki ekip, İran nükleer silahlarının güvenliğini sağlamaktan sorumlular. Telekominikasyon ve petrol sistemleri gibi pek çok sektöre düzenledikleri saldırılarla bilinen ekipler, havayollarına ait uçuş sistemlerini kırarak insanların kişisel bilgilerini çaldılar.

Morpho

Bu ekibin özelliği ileri derecede yazılım bilgilerine sahip olmaları. Facebook, Microsoft gibi büyük firmalara yaptıkları saldırılarla bilinen ekibin nasıl finanse edildiği, kaç kişiden oluştuğu bilinmiyor. 

Bureau 121

Kuzey Kore'nin hacker ekibi. Ülkede kurulmuş olan bir üniversitede özel eğitim alıyorlar. Siber saldırı alanında belki de dünya üzerindeki en büyük maddi zararı Bureau veriyor diyebiliriz. Banka hesaplarının yok edilmesi, Sony'ye yapılan saldırılan sonuçlarının 15 milyon dolara mal olması ve Amerika yetkili kurumlarına yaptığı zararlarda sebep oldukları 4 milyar dolarlık zararlarla biliniyorlar.

Syrian Electronic Army

Bu ekibin hedefleri genel olarak basın. Amerika'nın bilindik haber kaynaklarından olan AP'nin Twitter hesabını ele geçirerek Beyaz Saray'da patlama olduğunu ve Obama'nın bu patlamada yaralandığını duyurdular.

Dragonfly

Rusya ve Avrupa'da bulunan bazı devletlerin finanse ettiği bu grup, enerji sistemlerinin korunmasını sağlıyorlar

PLA Unit 61398

Çin tarafından desteklenen bu hacker grubu, büyük şirketlere ve devletlere saldırarak bilgi sızdırıyor. Ekip hakkındaki en büyük iddia ise İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe'ye saldırarak bir çok bilginin sızdırıldığı yönünde.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Apple, Force Touch Teknolojisine Sahip Yeni MacBook Touch Bar’ın Patentini Aldı
Apple, Force Touch Teknolojisine Sahip Yeni MacBook Touch Bar’ın Patentini Aldı

Apple’ın , büyük ihtimalle  şirketin kendi Apple Silicon yonga setinden güç alan yeniden tasarlanmış MacBook’ları önümüzdeki sene  piyasaya çıkarması  bekleniyor. Şu anda ,...

LCD TV mi yoksa LED TV mi? Hangisi Neden Daha İyi?
LCD TV mi yoksa LED TV mi? Hangisi Neden Daha İyi?

Yeni bir televizyon satın almak istiyorsunuz fakat LED mi yoksa LCD mi sizin için daha uygun bir tercih emin değil misiniz? Sizin için hazırladığımız bu rehber sayesinde kafanızdaki soru...

DJI RS 2 ve RSC 2 El Tipi Gimballeri Resmi Olarak Piyasaya Sürüldü; Fiyat 499 Dolardan Başlıyor
DJI RS 2 ve RSC 2 El Tipi Gimballeri Resmi Olarak Piyasaya Sürüldü; Fiyat 499 Dolardan Başlıyor

Drone üreticisi DJI bugün resmen iki yeni gimbal piyasaya sürdü  bunlar- RS 2 ve RSC 2. Görünüşe göre şirket Ronin serisini daha kısa isimler için yeniden markalaştırdı. Her ikisi de...