Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, ilk kez CES 2019’da duyurduğu prototip uygulaması Twttr’ı resmen kullanıma sundu. Twttr uygulamasına kabul edilen kullanıcılar, Twitter’ın ana uygulamasına getirmeyi düşündüğü özellikleri, henüz prototip aşamasındayken test etme imkanı bulacaklar. Twttr’ın ilk odak noktası ise kullanıcıların tweetlere attıkları yanıtlar oldu. Twitter, uzun yanıtlaşmada farklı kullanıcıları birbirinden ayırmak için ilk olarak yanıtları renkli baloncuklar halinde göstermeyi denedi. Ancak bunun fazlasıyla göz yorucu olduğunu fark ederek yanıtların kenarlarını ‘bükmeyi’ seçmiş durumda. İşte Twttr uygulamasının ilk bakışı:
Twttr bir anlamda bir beta uygulaması olduğundan, kullanıcıların geri bildirimi oldukça önemli. Bu nedenle Twitter, uygulamanın ‘seçenekler’ bölümüne bir Twttr Feedback butonu eklemiş durumda. Böylece uygulama ve yeni özellikler hakkındaki görüşlerinizi Twitter’a kolaylıkla aktarabiliyorsunuz.
Twttr uygulamasının şu an için test ettiği en büyük yenilik yanıtlar.Solda görmüş olduğunuz ekran görüntüsünde bir yanıta gelen yanıt, ana yanıta gri bir çizgi ile bağlanıyor. Ancak yanıt sayısı arttıkça hangi yanıtın ne için geldiğini anlamak zorlaşıyor. Yeni tweet yanıt tasarımında ise bir yanıta yanıt verdiğinizde tıpkı Facebook yorumlarda olduğu gibi yanıtın altında daha küçük bir ‘baloncuk’ açılıyor ve yanıtın yanıtı olduğu belli oluyor. Ayrıca takip ettiğiniz kişilerin yanıtının yanında mavi bir şerit oluşuyor.
Yukarıdaki görsellerden de fark etmiş olabileceğiniz gibi beğeni, retweet ve yanıt butonları tweetlerin altında gözükmüyor. Herhangi bir tweet için etkileşimde bulunmak istediğinizde tweete dokunmanız gerekiyor. Ardından yanıt gönderebileceğiniz, tweeti beğenebileceğiniz ya da retweet edebileceğiniz bir pencere ile karşılaşacaksınız.
Twitter, Twttr kullanıcılarının herhangi bir tweetin altındaki konuşmaları daha kolay bir şekilde okuyabilmesi için bazı tweetleri gizliyor. Gizlenen tweetler genellikle troller ve ana tweetten bağımsız yan konuşmalar oluyor. Gizlenen yanıtları görmek için bir ‘daha fazlasını göster’ butonu ortada çıkıyor.
Twttr’ın ilk gösterilen simgesi, orijinal Twitter simgesinin bir taslağını gösteriyordu. Ancak şu an kullanımda olan Twttr simgesi, boş mavi bir kutucuk. Muhtemelen Twitter, Twttr’ı kuşu henüz tamamlanmamış bir uygulama olarak gördüğü için böyle bir tercihte bulundu.
Satış ortaklığı sistemi dünyanın en büyük internetten para kazanma sistemlerinden biridir. Dünyada milyonlarca iSatış ortaklığı sistemi dünyanın en büyük internetten para...
Dün gerçekleştirilen büyük yeniliklerin duyurulduğu Google I/O Etkinliği'nde pek bahsedilmeyen Android TV hakkında da yeni detaylar geldi. ...
Vivo Y52s geçtiğimiz hafta fark edildi bir Çin Telekom listeleme Çin’deki bugün resmi gitmiş vardır. Sonra Vivo Y73s Ekim ayında giriş yaptı ki Vivo Y52s markadan ikinci Dimensity...