Klavye ve Mouse Desteği Sunan 4 Harika PS4 Oyunu

PlayStation 4, birçok farklı kategoriden çokça oyunu oyunculara sunuyor ancak birçok oyuncu klavye ve farenin eksikliğini hissediyor. Klavye ve fare desteği sunan oyunların sınırlı olduğunu da göz önüne alırsak bu alanda zevkle oynayacak pek fazla oyun kalmıyor.


Konsol dünyasının en popüler isimlerinden biri olan PlayStation 4, piyasaya sürülmesinin ardından yıllar geçse de güncelliğini koruyor. PlayStation 4’ü bu kadar popüler yapan şeylerden biri de şüphesiz oyun çeşitliliği.

Bildiğiniz üzere Sony, PlayStation 4’te yer alan tarayıcı özelliğinden dolayı klavye ve fare kullanımına olanak sağlıyor. Birçok oyuncu klavye ve fareyi tüm oyunlarda kullanmak istese de maalesef bu mümkün değil. Yine de moral bozmaya gerek yok. Çünkü; klavye ve farenizi kullanarak oynayabileceğiniz oyunlar da mevcut.

Bu yazımızda PlayStation 4’te klavye ve fare kullanarak rahatça oynayabileceğiniz 4 oyuna göz atacağız.

(Not: Bahsi geçen oyunların satış fiyatları 8 Mayıs 2019’a ait satış fiyatlarıdır.)

1. Final Fantasy XIV

  • Fiyat: 64 TL
  • Çıkış tarihi: 14 Nisan 2014

İlk kez 2010’da oyuncularla buluşan fakat PlayStation 4 için 2014’te satışa sunulan Final Fantasy XIV, popüler yapımcı Square Enix’in imzasını taşıyor.  MMORPG türündeki popüler yapımın konsolda da klavye ve fare destekliyor olması oyuncu kitlesi için oldukça faydalı bir detay.

2. War Thunder

  • Fiyat: Ücretsiz
  • Çıkış tarihi: 29 Kasım 2013

Çıktığı dönemden bugüne adını çokça duyduğumuz War Thunder, uçaklara merakı olan oyuncular için en iyi tercihlerden biri. Oyunun kontrolleri Dualshock 4 ile daha kolay gibi görünse de klavye ve fare desteğinin bulunması büyük bir artı.

3. Neverwinter 

  • Fiyat: Ücretsiz
  • Çıkış tarihi: 19 Temmuz 2016

Final Fantasy XIV gibi MMORPG türünde olan çevrimiçi oyun Neverwinter, Cryptic Studios tarafından geliştirildi. İlk olarak Xbox 360 için geliştirilen yapım, PlayStation 4’e ek olarak Xbox One ve PC’de de satışta.

4. The Elder Scrolls Online 

  • Fiyat: 99 TL
  • Çıkış tarihi: 6 Haziran 2017

Elder Scrolls serisinin gündem yaratan çevrimiçi oyunu The Elder Scrolls Online, serinin yaşattığı başarılı rol yapma deneyimini diğer oyuncularla paylaşmaya olanak sağlıyor. Yapımcılar, oyuncuların rahatını düşünerek The Elder Scrolls Online’ın PlayStation 4 versiyonuna da klavye ve fare desteği eklemişler.

PlayStation 4 için yüzlerce farklı oyun bulunuyor olsa da klavye ve fareyi destekleyen en oynanabilir olanları sizler için derledik. Bu tip yazıların daha fazlasını kaçırmamak için bizi takip edebilirsiniz.




Silinen Dosyaları Getiren 5 Program
Silinen Dosyaları Getiren 5 Program

Yanlışlıkla silinen dosyaları başka yerlerde bulabilmek için günlerce, sahip olduğumuz depolama birimlerini inceliyoruz ve genel olarak silinen dosyayı bulamayıp başarısız oluyoruz. Veri...

Chrome İçin Geliştirilen Eklenti - Netflix Extended
Chrome İçin Geliştirilen Eklenti - Netflix Extended

Geçtiğimiz ay Google Chrome için sessiz sedasız yayınlanan Netflix Extended ile oldukça pratik imkanlara kavuşuyorsunuz. ...

Honor Play EMUI 10 Güncellemesini Almayacak
Honor Play EMUI 10 Güncellemesini Almayacak

Hindistan Honor tarafından atılan bir tweete göre Honor Play’e EMUI 10 güncellemesi gelmeyecek. Twitter üzerinden soru soran bir kullanıcıya verilen cevap sonrası ortaya çıkan bilgi...